Omul de afaceri Bogdan Padiua fost adus luni la DNA Ploiești pentru a fi audiat într-un dosar de coruptie. Bogdan Padiu conduce grupul de firme Teamnet, fondat de Sebastian Ghiță. Tot luni la sediul DNA Ploiești s-a prezentat și cumnatul lui Sebastian Ghiță, Cristian Anastasescu, care conduce grupul de firme Asesoft, fondat de Sebastian Ghiță și asociat cu grupul de firme RSC-Medist-Leader High Tech fondate de Sebastian Vlădescu (partener în Polimed cu Alexandru Grumaz Jr.) și în LHT cu Călin Popescu Tăriceanu. 27 Februarie 2017  

’Nu există stat de drept’ –
Traian Băsescu 27 Februarie 2017 … din păcate chiar așa și este … ba chiar mai rău … există Stat Asasin – Terorist – MAFIOT ! … Koveși știe mai bine …

KOVEȘI CITEȘTE CU MAXIMĂ ATENȚIE !… TOT  Ministrul Tudorel
Toader a anunțat luni că va participa la ora 12.00 în calitate de reprezentant al Guvernului la ședința Curții Constituționale care dezbate sesizarea președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu privind dosarul pe OUG 13.

SĂ NU MAI ZICI CĂ NU AI ȘTIUT … CĂ TE-A SUNAT TĂRICEANU SĂ FII UN FEL DE OM CU MICROSOFT – VLĂDESCU – VÎNTU … CA SĂ FIE ȘI EL UN FEL DE INFRACTOR CU TINE …

Sebastian Ghiță susține, într-o nouă înregistrare, că a preluat Realitatea TV de la Sorin Ovidiu Vîntu la sugestia Laurei Codruța Kovesi, care ar fi dorit ca postul de televiziune să fie la dispoziția „sistemului”, afirmând, totodată, că, tot la cererea șefei DNA, societatea Asesoft, pe care fostul deputat o controla, a plătit, prin intermediul unei alte firme, avionul cu care a fost adus din Indonezia fostul director al FNI, Nicolae Popa. 

ȘI AI MARE GRIJĂ CU MIMATUL NAIVITĂȚII CĂ TE VĂD CAM CONSECVENTĂ „Premierul Călin Popescu Tăriceanu) a fost consecvent si in niciun caz nu a fost naiv”
, a afirmat Basescu, precizand ca ulterior Tariceanu l-a sunat pe procurorul general al Romaniei (Ilie Botos), a incercat sa influenteze parlamentarii prin discursul din 8 noiembrie 2005 din Parlament in legatura cu Petromidia si ca a incercat acelasi lucru si cu ministrul Justitiei Monica Macovei, prin intalnirea de la Guvern cu un om de afaceri in acelasi caz (Dinu Patriciu).

KOVEȘI AI GRIJĂ LA MIMETISM – CĂ DE CÎND ÎI PROTEJEZI PE TĂRICEANU – VLĂDESCU – GHIȚĂ – CICO – OPRAN … AI ÎNCEPUT SĂ SEMENI CU EI … „Omul acesta (Calin Popescu Tariceanu – n.red.) minte atat de mult, incat nu trebuie luat in consideratie cand spune «nu stiu, nu am primit». Traian Basescu 3 Februarie 2007

KOVE
ȘI JOACĂ TARE … CREDE EA “O parte din documentele fotocopiate au fost predate de SOV lui Tariceanu (2006), pentru a echilibra raportul de forte dintre cele doua Palate […] SOV, care-i cerea sefului SRI sa nu-i lase puterea absoluta lui Traian Basescu. Sesizand gravitatea faptelor povestite de Pacuraru, am decis sa inregistrez toate discutiile purtate cu acesta.” Mihai Iacob 

Grupul Asesoft, deținut de către omul de afaceri Sebastian Ghiță, a preluat managementul Realitatea TV contra unei investiții de 75 milioane de euro, a anunțat compania Asesoft.


FEMEIE KOVEȘI NU SUTEM TOȚI PROȘTI ȘI NU NE POȚI MANIPULA … INDIFERENT DE MANUALITATEA DE BASKETBALLISTĂ PE CARE ZICI CĂ O AI (UN FEL DE GHIȚĂ ASOCIAT CU VLĂDESCU/TĂRICEANU/VÎNTU) …“M-am uitat la disperarea cu care doamna Kovesi anunța 2.150 de dosare pe abuz în serviciu. Vă rog să mă credeți că mi-am dat seama că femeia asta crede că tot poporul ăsta e un popor de proști pe care crede că-i poate manipula”.
Traian Băsescu 26 Februarie 2017

NU ORICINE ARE VOIE SĂ-I PROMOVEZE FRUNZA LU’ UDREA … ȘI CU ATÎT MAI PUȚIN SĂ O BAGE LA BECI … CĂ VREA COLDEA – KOVEȘI ȘI MICROSOFT (LEZAT DE DECLARAȚIILE BLONDEI CU SUTIEN ȘI FRUNZĂ) „Următorul ministru a fost Hellvig. A promovat frunza pe bani la concertul Lady Gaga. Unul are abuz în serviciu, unul e director SRI. Eu l-aş sfătui pe Hellvig să-şi pregătească valijoara. Elena Udrea a stat la beci”
 ”S-a vorbit des, cu voce tare sau șoptită, că Elena Udrea a fost infiltrată de nu știu care serviciu secret, cu scopul de a-l controla pe Băsescu. Sau cu alt scop, dar sigur infiltrată de serviciile secrete” Adriana Săftoiu 

„Avem de invins un balaur? Cred ca da. Este acea parte a statului care nu intelege ca a venit timpul ca Romania sa devina un stat modern”. Traian Băsescu – Președinte Suspendat 22 Aprilie 2007

’BALAURUL’ KOVEȘI – ILIESCU – GRUMAZ – OPRAN – CICO – GATES – VÎNTU – VLĂDESCU – GHIȚĂ – BUTTICE – BARROSO …

„Domnul prim-ministru (Călin Popescu Tăriceanu) imi propunea un parteneriat, dar, din pacate, cu oligarhiile noastre, la cateva luni (2005) dupa ce si eu impreuna cu el am vorbit in campania electorala despre oligarhia PSD”, a spus Basescu. Cu alte cuvinte, a continuat presedintele, biletelul ar fi avut ca mesaj „a venit timpul nostru”.

Basescu a explicat ca premierul Tariceanu i-a propus un parteneriat cu „oligarhiile noastre” (in 2005). Basescu a precizat ca a facut public acest lucru abia acum (17 Ianuarie 2007) pentru ca altfel Guvernul ar fi fost decredibilizat, iar obiectivul integrarii ar fi putut fi ratat:” Atunci mi-am pierdut increderea in premier”, a adaugat Basescu.

”Nimeni nu le-a dat mandat celor 322 sa voteze suspendarea. Ei si-au luat mandatul de la oligarhi” Traian Băsescu – Președinte Suspendat 22 Aprilie 2007

“Mai si ca sa spunem pana la capat, suspendarea (2007) a fost facuta ca urmare a aliantelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola. […] Si am vrut sa-i dau o lectie, dar nu pana la capat.” Sorin Ovidiu Vantu 1 aprilie 2016

 “Va doresc sa nu obositi luptand impotriva coruptiei si va asigur de tot sprijinul meu, atat cat poate fi sprijinul unui presedinte” Traian Basescu – Presedintele Romaniei 06 Februarie 2007”

“Razboiul impotriva propriului popor a inceput in 1989 si continua in prezent. El este continuarea fireasca a politicilor de colonializare fortata, elaborate de komintern in anii 20′ si implementate cu succes in Romania, incepind cu anul 1945. lumea civilizata, a fost informata pe larg despre noul socialism cu hidoshenie rinjitoare, publicizat, evocat, eroizat la televizor sub numele de mineriada I” Dragoș Rișcanu 7 Martie 2007

KOVEȘI CITEȘTE CU ATENTȚIE CE ÎȚI SCRIAM ȚIE ȘI ASASINILOR CU CARE TE-AI ASOCIAT pe www.semperfidelis.ro 7 Martie 2007 sub pseudonimul om simplu … pentru a te pregăti de ceea ce urmează …

https://semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?4951


 om simplu (Dragoș Rișcanu) – Marți Martie 06 2007, 05:53PM

 

Premize Generale
Astazi, Romania traieste unul dintre cele mai tumultoase perioade ale istoriei ei. Dezideratul national de a fi parte integranta din structurile democratice europene si euroatlantice a fost infaptuit. Romania este astazi membru cu drepturi depline NATO si UE, aceasta insemnind in primul rind, obligatia de a face fata unor noi si importante provocari.

Securizarea frontierelor europene
Granita, poate cea mai importanta, a UE se afla pe teritoriul romanesc. Migratie clandestina, trafic de persoane, trafic de droguri, trafic de arme, criminalitate organizata, ce provin din tarile foste sovietice si din Asia, trebuiesc oprite la granita noastra.

Furnizor de securitate regionala
Balcanii, „butoiul cu pulbere”, sunt in continuare o regiune problema, unde romania este implicata in mentinerea pacii si a securitatii in cadrul misiunilor NATO.

Partener in lupta pentru pacea globala
Membru in fortele multinationale de garantare a pacii in Afganistan, Irak. Baze militare SUA pentru sustinerea intereselor NATO Anul acesta incepe amplasarea bazelor americane care vor gazdui peste 16.000 de militari americani pe teritoriul tarii noastre.

Rezolvarea conflictelor inghetate din spatiul ex-sovietic, o noua politica la Marea Neagra, conectarea la noi surse energetice, sunt citeva dintre obiectivele UE si NATO, unde Romania are de jucat un rol determinant.

Extinderea si intarirea structurilor euroatlantice si a Uniunii Europene, a determinat o reactie, previzibila de altfel, extrem de dura din partea Rusiei, atit pe plan international cit si referitor la Romania.

Presedintele Romaniei a reafirmat dorinta si necesitatea absoluta de a colabora cu Rusia, pe toate planurile, dar de data aceasta, de pe pozitii de parteneri egali.

Romania, datorita pozitiei geo-strategice precum si a unei istorii tragice in relatiile cu „vecinul de la est”, nu a reusit in decursul ultimilor decenii sa isi asume un statut de egalitate in negocierile cu marea putere.

Astazi, Romania poate, pentru prima data in istoria recenta, sa isi promoveze interesele proprii in conformitate cu politica comuna europeana si euroatlantica.

Romania este astazi parte integranta cu drepturi egale a aliantei civilizatiei democratice. Aceasta este civilizatia care, in baza valorilor promovate, a facut posibila dezvoltarea fara precedent a Economiei Cunoasterii.

Economia Cunoasterii este astazi o realitate bine definitia, functionala, accesibila, la care Romania nu are decit sa se conecteze pentru a se integra in structurile viitorului.

Fiecare zi pierduta in cursa pentru diminuarea decalajelor ce ne despart de cel mai avansat model, fiecare oportunitate ratata, fiecare decizie aminata pot afecta structural sansele pe care le avem pentru a ne putea realiza adevaratul potential.

Adevaratul nostru potential este mediul academic, sunt cadrele didactice, studentii si absolventii care au facut si fac dovada ca sunt printre cei mai buni din lume.

Au facut si fac aceasta dovada plecind in numere din ce in ce mai mari in lumea care ii asteapta pentru a avansa spre o economie a cunoasterii. Acea lume va ajunge acolo inaintea noastra, riscul fiind ca noi sa ajungem mereu ultimii.

Lui Albert Einstain ii placea sa spuna : ”Populatia lumii este in continua crestere, Inteligenta ramine o constanta.”

Avem un popor de oameni cu o mostenire genetica de invidiat, avem institute de invatamint cu traditie si rezultate la nivel mondial, avem finantari care trebuiesc doar accesate, avem necesitati interne si piete externe care asteapta produsele cunoasterii. Recapitulind, avem tot ce ne trebuie pentru a reusi.

Reusita depinde exclusiv de factorul politic intern, de schimbarea mentalitatilor mostenite de la sistemul comunist, de adoptarea cu curaj si viziune a valorilor cu adevarat democratice.

Dezvoltarea fara precedent a tehnologiilor informatice si de telecomunicatii, adaptarea rapida a sistemelor democratice la exploatarea acestor tehnologii in folosul evolutiei rapide a societatii, au facut ca decalajele economice, tehnologice si sociale, intre acestea si statele cu regimuri totalitare sa atinga limite ce amenintau sa duca la prabusirea social-economica a celor din urma.

Uniunea Sovietica a fost obligata sa renunte la imperiul comunist si sa isi adapteze sistemul politic, trecind de la un imperiu exemplar totalitar la o Rusie cu o „democratie administrata”, din ratiuni de supravietuire.

Numai o democratie adevarata poate crea premizele dezvoltarii noilor tehnologii si a evolutiei societatii, si doar o democratie fie ea si controlata poate asimila noile tehnologii si evita prabusirea in irelevanta.

Rusia mizeaza pe uriasele resursele naturale pe care le are pentru a opera o „democratie controlata”.

Acest model permite asimilarea noilor tehnologii, si o evolutie controlata a societatii, dar pastreaza puterea in mina unui grup de oligarhi care controleaza si arbitreaza sistemul prin intermediul serviciilor secrete. Acest model, bazat pe exploatarea unor resurse naturale uriase, reuseste sa creeze premizele pentru a ramine in lumea moderna dar nu pentru a juca un rol determinant in evolutia economiei cunoasterii.

Rusia practic nu exista pe harta producatorilor de cunoastere la scara sociala, ea va continua sa se dezvolte pe baza exploatarii de resurse si a achizitiei de sisteme de cunoastere, la preturi din ce in ce mai mari. Rusia incearca astazi intr-un context economic favorabil, vezi preturile nejustificat de mari la petrol si gaze, si valorile nejustificat de scazute ale obiectivelor imobiliare si de productie din tarile est-europene, sa colonializeze financiar cit de mult poate din „batrinul continent”.

Implicatiile pe termen lung ce decurg din aceasta politica sunt greu de estimat avind in vedere ca ofensiva este dusa cu mijloace extrem de „discrete”.

Romania a mostenit un sistem similar, mai putin resursele naturale aparent inepuizabile de care Rusia depinde pentru a isi sustine ambitiile hegemonice. Sansa pe care astazi Romania o are pentru a devenit o societate moderna, este doar aceea de a isi pregati si folosi singura resursa intr-adevar valoroasa de care dispune – inteligenta nativa a propriului sau popor.

“Presedintele Traian Basescu a atras atentia ca Romania se afla intr-un moment foarte important, urmatorii doi ani fiind decisivi in procesul de decuplare a deciziei politice de influentele din zona economica. Romanii trebuie sa decida ce tip de stat isi doresc, a afirmat Presedintele: „daca vrem un stat in care romanii sa aiba certitudinea ca legea este valabila pentru toti, atunci activitatea dumneavoastra trebuie mult intensificata”.

“Este evident ca a fi in UE sau in NATO nu reprezinta obligatoriu si certificatul ca esti un stat perfect. Depinde de noi daca vom avea un stat care lucreaza pentru interesul general sau pentru anumite grupuri”  “Va doresc sa nu obositi luptand impotriva coruptiei si va asigur de tot sprijinul meu, atat cat poate fi sprijinul unui presedinte” Traian Basescu – Presedintele Romaniei Departamentul de Comunicare Publica  06 Februarie 2007”

„Domnul prim ministru îmi propunea un parteneriat, din păcate, cu
oligarhiile noastre, la doar câteva luni după ce şi eu şi el vorbisem de oligarhiile PSD. El îmi propunea să facem un parteneriat, pentru că, altfel spus, a venit şi timpul nostru”. Traian Băsescu. – Presedintele Romaniei 17 Ianuarie 2007

“În consecinta, statele UE considerate “cheie” vor putea sa recruteze linistiti crema specialistilor romani, in timp ce numeroase domenii strategice ale economiei romanesti vor continua sa incapa preponderent pe mainile multinationalelor sosite din Europa Occidentala.  ……. Poate ca acel partid care va cuteza sa recomande blocarea temporara a fondurilor UE spre a preveni irosirea acestor sume va avea de castigat nescontat de mult in ochii electoratului – cetatenii constientizand prea bine ca, in actualele conditii, la ei ar ajunge cel mult o infima parte din belsugul ajutoarelor postaderare.” Tom Gallagher, profesor la Universitatea din Bradford, Marea Britanie  Ziarul Romania Libera 06 Februarie 2007

„Cercetarea romaneasca n-are radacini. Ea trebuie sa se catare precum iedera”.  Varujan Vosganian – ministru MEC 31 Ianuarie 2007 2 Mai 2006

Un nou scandal de mari proportii pare a se prefigura la Bruxelles. In urma cu ceva timp, anchetatorii de la OLAF (Oficiul European de Lupta Anti Frauda pe fonduri europene) au primit doua elemente informative dintre cele mai interesante. Primul consta in sesizarea oficiala facuta de o societate comerciala din Romania care acuza o alta firma romaneasca de piraterie informatica in cazul a trei programe pe care aceasta din urma le-a prezentat sub nume propriu si ulterior le-a comercializat cu deosebit succes. Firma reclamanta se numeste OMNIS GROUP, iar cea reclamata Romanian Soft Company. Aceasta din urma a fost infiintata in anul 2000 de Sebastian Vladescu, actualul ministru de Finante al Romaniei. Al doilea element informativ este reprezentat de informatiile de presa aparute in numar impresionant in Romania pe acest subiect, precum si de datele existente si acum pe diverse site-uri din tara noastra. De aici, din sursele deschise ale presei romanesti, am preluat toate datele care rezuma „povestea interna”. Si nu poate sa nu fie socant faptul ca, in ciuda zecilor de materiale publicate, nu exista inca nici un fel de urmare concreta, cu toate ca este vorba despre prestigiul unuia dintre ministrii-cheie ai Guvernului Tariceanu. Si, in definitiv, chiar despre credibilitatea nationala si internationala a celui care gestioneaza finantele Romaniei.  Cristian Unteanu – Ziua Bruxelles 2 Mai 2006

Astazi Romania se confrunta cu o decizie istorica : pentru a merge inainte trebuie sa se descatuseze de trecut. Societatea Cunoasterii Societatea viitoare va fi o societate a cunoaşterii. Cunoaşterea va fi resursa cheie a acestei societati şi persoanele care lucrează în acest domeniu vor reprezenta grupul dominant al forţei de muncă.

Principalele trei caracteristici ale acesteia vor fi:
· Omniprezenţa, deoarece cunoaşterea se poate transmite chiar mai uşor decât banii.
· Mobilitatea ascendentă, la îndemâna oricui prin intermediul educaţiei formale.
· Potenţialul de eşec şi potenţialul de succes.

Oricine poate acumula ”mijloacele de producţie”, de exemplu, cunoştinţele necesare pentru munca depusă, dar nu oricine poate câştiga.

Împreună, aceste trei caracteristici vor face societatea cunoaşterii o societate foarte competitivă, atât pentru organizaţii, cât şi pentru indivizi.

Tehnologia informaţiei, una dintre multele caracteristici noi ale societăţii de mâine, are deja un efect foarte mare: permite extinderea cunoaşterii aproape instantaneu, şi face disponibil oricui accesul la această cunoaştere. Datorită modului rapid şi facil în care circulă informaţiile, fiecare instituţie din societatea cunoaşterii – nu numai cele din domeniul afacerilor, ci şi şcolile, universităţile, spitalele, precum şi agenţiile guvernamentale în număr din ce în ce mai mare – trebuie să fie competitivă la nivel global, chiar dacă majoritatea organizaţiilor vor continua să îşi desfăşoare activităţile pe plan local şi pe piaţa locală. Aceasta datorită faptului că internetul ajută la informarea clienţilor de pretutindeni, cu privire la ofertele disponibile oriunde în lume, precum şi preţul acestora. Noua economie a cunoaşterii se va baza în special pe muncitorii din domeniul cunoaşterii. În prezent, acest termen este larg folosit pentru a descrie persoane cu cunoştinţe teoretice considerabile şi capacitate de studiu: doctori, avocaţi, contabili, ingineri chimişti. Dar cea mai remarcabilă creştere o va avea grupul ”tehnicienilor cunoaşterii”: tehnicieni computere, designeri software, analişti în laboratoare clinice, tehnicieni de producţie, experţi în ştiinţe juridice. Aceste persoane lucrează în egală masura manual şi în domeniul cunoaşterii; de fapt, aceştia îşi petrec de obicei mult mai mult timp lucrând cu mâinile, decât intelectual. Dar munca manuală a acestora se bazează pe un volum substanţial de cunoştinţe teoretice, ce pot fi acumulate numai în urma educaţiei formale, şi nu prin ucenicie. De regulă , aceşti muncitori nu sunt mai bine plătiţi decât muncitorii calificaţi tradiţionali, dar în schimb, se consideră a fi „profesionişti”. Aşa cum muncitorii necalificaţi care lucrează manual în producţie, au reprezentat forţa dominantă politică şi socială a secolului 20, este de aşteptat ca tehnicienii cunoaşterii să devină forţa dominantă socială – şi probabil şi politică – în următoarele decenii. Societatea Informationala Societatea informatizată se bazează pe “informaţii”, nu pe “cunoştinţe.” “Societatea informatizată” este, de asemenea, legată de contextul mai larg al societăţii ca întreg, spre deosebire de “economia cunoaşterii”, care este mai restrânsă şi concentrată pe cunoştinţe aplicate pentru uzul economic. Revoluţia verde (ecologista) este, prin excelenţă, un exemplu de economie a cunoaşterii în acţiune, deşi este legată, acum, de societatea informatizată. Conceptul de e-readiness se referă la situaţia infrastructurii IT&C şi la nivelul de pregătire a populaţiei pentru a exploata această infrastructură. Conceptul de k-readiness trece dincolo de acest nivel, pentru a include alte sisteme, cum ar fi educaţia, învăţământul profesional variat, cercetarea în afaceri şi inovaţiile. K-readiness se referă la capacitatea unei ţări de a crea, accesa, comunica şi aplica cunoştinţele într-un număr mare de sectoare, chiar dacă aceasta implică sau nu utilizarea tehnologiilor IT&C. Metodologia de evaluare a cunoştinţelor, dezvoltata de Programul Cunoaştere pentru Dezvoltare, din cadrul Institutului Băncii Mondiale, ilustrează modul în care se poate determina nivelul de pregătire a unei ţări pentru economia cunoaşterii (http://www1.worldbank.org/gdln/kam.htm).

Economia cunoaşterii defineşte procesul prin care o ţară (tabloul de ansamblu, la scară macroeconomică) preia cunoştinţele şi le transformă în câştiguri economice şi în creşterea nivelului de trai, în timp ce managementul cunoaşterii defineşte uneltele, tehnicile şi procesele folosite de sectoare economice, organizaţii şi indivizi (tabloul la scară microeconomică) pentru a obţine aceste lucruri.

În anul 2000, Uniunea Europeană a adoptat, la Lisabona, strategia eEurope, cu scopul de a transforma Uniunea Europeană în cea mai competitivă şi mai dinamică economie a cunoaşterii din lume, până în anul 2010.

Planul de Acţiune eEurope 2005 : O Societate Informaţională pentru toţi, comunicat de Consiliul European în Iunie 2002, şi-a propus să ofere un mediu favorabil pentru investiţiile în sectorul privat, pentru crearea de noi locuri de muncă, creşterea productivităţii, modernizarea serviciilor publice, pentru a da tuturor cetăţenilor posibilitatea de a participa la societatea informaţională globală. Scopul a fost deci acela de stimula dezvoltarea de servicii şi aplicaţii securizate, bazate pe transferul de date şi informaţii într-o infrastructură de comunicaţii de bandă largă, disponibilă global.  Conform planului, până în anul 2005, ţările Europei trebuiau să dezvolte servicii publice moderne online – eGuvernare, eLearning, eHealth – precum şi un mediu dinamic de eBusiness. Ca platformă de suport a acestora, trebuia asigurat acces universal în bandă largă la Internet, la preţuri accesibile şi o o infrastructură informaţională securizată.

Comisia Uniunii Europene, împreună cu Statele Membre, urma să revizuiască prevederile legislative relevante, cu scopul identificării şi eliminării factorilor care obstrucţionează derularea operaţiunilor de eBusiness. Revizuirea urma să asigure extinderea regulilor deja existente în domeniul comerţului electronic către procesele de distribuţie fizică a mărfurilor şi serviciilor, în scopul armonizării celor două modalităţi de comerţ (online şi offline).

Planul a vizat constituirea unei reţele europene de suport al activităţilor de eBusiness, care să ofere participanţilor la nivel European, naţional şi regional, o viziune de consolidare şi coordonare a acţiunilor IMM-urilor în domeniul eBusiness.

Au fost promovate parteneriatele public-private şi cooperarea în vederea definirii la nivel European a cunoştinţelor, abilităţilor şi practicilor informatice necesare susţinerii şi evoluţiei proceselor de eBusiness. Sectorul privat, cu sprijinul Comisiei Europene şi Statelor Membre, a dezvoltat soluţii de eBusiness interoperabile în domeniul tranzacţionării, securităţii, semnăturii, achiziţiilor şi plăţilor electronice. Soluţiile au urmărit introducerea unor servicii care să susţină derularea securizată a operaţiunilor de comerţ mobil şi business electronic la nivelul întregii Europe. Planul a prevăzut constituirea unui sistem online de tratare şi rezolvare a disputelor comerciale, la nivel European. În vederea tranzacţionării electronice, a fost prevăzut un sistem informatic online pentru abordarea aspectelor juridice. Companiilor active în cadrul Uniunii Europene li s-a dat posibilitatea
de a asocia numelui de domeniu .eu facilităţi de verificare electronică a identităţii, a criteriilor şi mărcilor de încredere, prin implementarea unor scheme de autentificare online.

A fost definit un organism de securitate informaţională la nivel European (CSTF – Cyber Security Task Force), ca centru unic de competenţă şi coordonare a activităţilor în domeniul securităţii sistemelor informatice. Activităţile de cercetare în zona securităţii informaţionale au fost promovate prin al VI-lea Program Cadru de Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică, prioritate fiind acordată tehnologiilor emergente (Internet de mare viteză, comunicaţii wireless, inteligenţă ambientală, identificarea vulnerabilităţilor şi interdependenţelor de infrastructură, implementarea standardelor în domeniul reprezentării, procesării şi schimbului de date electronice). În prezent se afla in derulare al VII-lea astfel de Program Cadru.

S-a stabilit că accesul la comunicaţii de bandă largă va reprezenta un factor esenţial în dezvoltarea economică a fiecărei ţări. Sectorul privat va fi responsabil pentru asigurarea fondurilor necesare realizării şi accesului universal la reţelele de comunicaţii în bandă largă pe tot teritoriul Europei. S-a urmărit a fi promovate tehnologiile de acces la reţelele de fibre optice, serviciile de comunicaţii mobile wireless (ulterioare 3G), convergenţa reţelelor fixe şi mobile, tranziţia către noua generaţie de protocol de comunicaţii în platforma Internet (IPv6), asigurarea cerinţelor de securitate şi confidenţialitate.

Serviciile si Importanta IT&C Cine controleaza informatia controleaza puterea

„Traian Băsescu a cerut, pe un ton imperativ, anularea alegerilor de duminică, dizolvarea Biroului Electoral Central şi arestarea preşedintelui Institutului Naţional de Statistică, invocând o fraudă cu ajutorul soft-ului. „Nu avem dubii că este fraudă. … E clar ca tot procesul electoral e compromis şi că o soluţie trebuie gasită imediat. Nu vedem cum altfel mai poate fi restabilită corectitudinea alegerilor…Cer public organismelor statului să treacă la supravegherea direcţiei de statistică şi sigilarea calculatoarelor în direcţia de statistică…Domnul Drăgan trebuie să ştie că este un infractor”. Traian Băsescu a mai spus că va cere şi sprijin internaţional pentru demersul său”. 30 Noiembrie 2004

Cine sunt noii stapani ai lumii?  Alaturi de celebritatile platourilor de filmare si stadioanelor, exista o categorie de oameni obsedant mediatizata: este vorba de politicieni, cei care s-ar parea ca se afla pe puntea de comanda a planetei. Sunt ei insa adevaratii stapani ai lumii la acest inceput de mileniu? Sau, dincolo de aparente, se afla altii, adevarata putere?

Insasi existenta unei asemenea intrebari releva faptul ca cei ce isi disputa suprematia in uriasele turniruri electorale se dovedesc neputinciosi in fata unor forte redutabile, de anvergura mondiala. Nu este vorba de niste forte oculte complotand pentru cucerirea planetei – asa cum cred cei care reduc totul la ezoteric -, ci de forte care, ascultand de preceptele (neo) liberalismului, actioneaza pentru a acapara pietele informatiei.

Caci, stimulate de noile tehnologii, mijloacele de informare au cunoscut – asemenea finantelor si comertului – o veritabila explozie, dand nastere unor imperii economice de tip nou, transgresand granite si culturi. Cu putin timp in urma, un hebdomader francez incerca sa intocmeasca un clasament al celor 50 de oameni „cei mai influenti ai planetei”. Printre cei nominalizati nu se afla nici un sef de guvern, nici un ministru sau deputat din vreo tara. Iar cand un alt saptamanal a consacrat un editorial „celui mai influent om din lume”, acesta nu era nici presedintele Statelor Unite, nici al Rusiei, nici al Chinei, ci Bill Gates, patronul lui Microsoft.

Concluzia este evidenta: adevaratii stapani ai lumii nu sunt politicienii, ci cei care controleaza informatia. „Realitatea puterii mondiale scapa complet statelor. Adevarul este ca globalizarea implica aparitia unor puteri noi, care transced structurile statale”, releva fostul secretar al Natiunilor Unite, Boutros Boutros-Ghali.

Iar printre acestea, locul primordial pare sa fie rezervat mijloacelor de informare in masa. Resursele oferite de multimedia si autostrazile informatiei – afirma vicepresedintele american Al Gore – „reprezinta pentru Statele Unite de astazi ceea ce infrastructurile de transport rutier au insemnat la mijlocul secolului XX”. Stapanii lumii vor fi deci invingatorii marilor batalii planetare pentru controlul informatiei. Niste stapani mai presus de sufragii, mai presus de concepte precum libertatea sau egalitatea.

Ierarhia puterilor se modifica: cea politica e exilata pe locul al treilea, dupa cea economica si cea mediatica.

Concurenta acerba dintre marile grupuri de comunicatie se concentreaza asupra a trei sectoare industriale – ordinatoare, televiziune si telefonie -, care este in curs de a fuziona pe Internet. Ca urmare, grupul care va domina Internetul va controla comunicatia si, deci, va stapani lumea. Iata lectia despre putere de la aceasta rascruce de milenii.

Lectie inteleasa perfect de presedintele rus Vladimir Putin, care in aceste zile incearca sa-si adjudece controlul asupra celor mai influente segmente mass-media din federatie, si confirmata impecabil de italianul Silvio Berlusconi.

Lectie inteleasa si de oligarhii romani care sub aparenta „grupurilor de interese” concurente, actioneaza concertat in spatiul „sistemului ticalosit” integrat.

Care este rolul pe care serviciile l-au jucat si care este rolul pe care ele urmeaza sa-l joace in contextul in care miza jocului este, modernizarea sau inrobirea istorica a Romaniei, de catre emanatii unei orinduiri ilegitime si criminale ?

Furtul (si) de soft – „Politica de Stat”

„Mi s-a cerut suplimentarea planului valutar al Direcţiei de Informaţii Externe cu suma de 200.000 de dolari pentru terorism de stat”  Generalul Eugen Luchian

“Trebuie să ştii un lucru, Nicule (Ceausescu), şi anume că şi ţiganul, şi împăratul care comite o crimă, tot criminal se numeşte.“  Gheorghe Maurer 1974 Ziarul Adevarul 25 Noembrie 2006 “-

Cheltuieli Informative Speciale.

De acolo se făceau toate plăţile de ticăloşenie. Cheltuieli care erau exceptate de la controlul organelor financiare. “ Generalul Eugen Luchian  Ziarul Adevarul 26 Noiembrie 2006

Razboiul impotriva propriului popor a inceput in 1989 si continua in prezent. El este continuarea fireasca a politicilor de colonializare fortata, elaborate de komintern in anii 20′ si implementate cu succes in Romania, incepind cu anul 1945. lumea civilizata, a fost informata pe larg despre noul socialism cu hidoshenie rinjitoare, publicizat, evocat, eroizat la televizor sub numele de mineriada I

Restauratia Iliescu – Nastase 2000-2004  …continuata de Guvernul Tariceanu – Voiculescu – Patriciu  au reafirmat faptul ca statul poate si trebuie sa fie criminal si terorismul de stat poate si trebuie sa fie folosit impotriva diavolului democratic incarnat de toti aceia care resping dominatia tiranica (totala) a oligarhiilor si isi doresc un stat de drept – armele indelung exersate pentru a lupta impotriva democratiei oriunde se afla ea, au fost folosite impotriva propriului popor.

Metode indelung rafinate de catre „scoala” Caraman, finalizari in cruzime marca „Plesita”, denigrari, si politie politica cu adaptari economice, organizatii secrete in cadrul serviciilor si in cadrul institutiilor de stat, controlul media, toate acestea au fost si sunt folosite pentru a intirzia, eventual a discredita aspiratiile legitime ale poporului roman pentru o societate democratica moderna.

Acapararea puterii economice, financiare, mediatice, informatice si politice a reprezentat un obiectiv atit de important, incit a justificat folosirea oricaror mijloace (fie ele chiar si criminale – vezi asasinat), cu o singura conditie, cit mai multa discretie – faceti orice sa va atingeti scopul, dar nu desconspirati actiunea.

Acapararea si „polarizarea” industriei IT&C a facut parte din „master” planul de restauratie asa cum a fost el intocmit (secretizat) in perioada 2000/2001 si implementat ulterior de catre oligarhii de astazi si de „papusarii” din umbra.

Aceasta actiune se numeste „conspiratie impotriva statului de drept”.

„Conspiratia este folosirea unor mijloace legale pentru a obtine efecte ilegale” Machiavelli.

Ce este softul si de ce este el atit de important

Lege de furat soft – marca Nica – Ticau
Lege de acoperit furt software – ORNISS
Strategii „Integrare” marca Marius Opran
Beneficiari „Strategici” de furt soft „Cerberii” sistemului „Inchis” Studii de caz Solutii imposibile Solutii posibile

[ Edited Wed Mar 07 2007, 08:26PM ]

 

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1090981-update-basescu-nimeni-nu-dat-mandat-celor-322-voteze-suspendarea-luat-mandatul-oligarhi.htm
http://asapteadimensiune.ro/sorin-ovidiu-vantu-l-am-suspendat-pe-basescu-in-2007-pentru-ca-mi-a-deschis-dosarul-cu-banca-agricola.html
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1127903-basescu-dezvaluie-continutul-biletelului-trimis-tariceanu.htm
http://www.gandul.info/stiri/quot-omul-acesta-tariceanu-minte-atat-de-mult-incat-nu-trebuie-luat-in-consideratie-quot-279023
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/basescu-despre-kovesi-mi-am-dat-seama-ca-femeia-asta-crede-ca-tot-poporul-asta-e-un-popor-de-prosti-pe-care-crede-ca-i-poate-manipula-video-178145.html
http://inpolitics.ro/adevaratele-bombe-din-cartea-adrianei-saftoiu_18430699.html
http://www.evz.ro/stenograme-incendiare-relatia-lui-sorin-ovidiu-vintu-cu-seful-sri-cum-i-a-cerut-sov-lui-radu-timofte-sa-nu-i-lase-intreaga-putere-lui-traian-basescu-patronul-realitatii-tv-a-copiat-documente-secrete-ale-sri.html
https://semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?4951
https://www.agerpres.ro/justitie/2017/01/03/ghita-kovesi-dorea-realitatea-tv-pentru-sistem-asesoft-a-finantat-repatrierea-lui-nicolae-popa-de-la-fni-10-02-08
https://125.agerpres.ro/economie/2010/10/25/asesoft-a-preluat-managementul-realitatea-tv-13-54-05
http://www.stiripesurse.ro/traian-basescu-avertizeaza-atentie-drum-alunecos-nu-exista-stat-de-drept_1182213.html
http://www.stiripesurse.ro/audieri-pe-banda-rulanta-la-dna-ploie-ti-inca-un-greu-adus-cu-mandat_1182245.html

 

articol mai vechi

articol mai nou