ÎN ATENȚIA DOMNEI PROCUROR ȘEF SERVICIU DNA MIHAELA MORARU IORGA REFERITOR „DOSARUL MICROSOFT”,

MICROSOFT INCEARCĂ SĂ VA INDUCĂ DELIBERAT ÎN EROARE, REFERITOR LA ADEVĂRATUL ROL JUCAT ÎN ROMÂNIA.

LICENȚELE MICROSOFT SUNT DOAR O MICĂ PARTE A JAFULUI FĂCUT DE MICROSOFT ÎN ROMÂNIA, FAȚĂ DE BANII OBȚINUȚI DIN PROIECTE „INVENTATE” DOAR PENTRU A FURA MULT MAI MULT DECÎT DIN LICENȚE.

MICROSOFT SILVIU HOTARAN SI OVIDIU ARTOPOLESCU – ARTA CORUPTIEI

Microsoft a colaborat foarte strîns cu toate Guvernele începînd cu anul 2000 (Dan Nica – Adriana Țicău, etc.), pentru a asigura delapidarea unor sume uriașe și coruperea structurală de către Microsoft a întregii industrii IT din România.

Microsoft a pus la dispoziția Guvernului României un mecanism de fraudă, crimă cibernetică, mită, spălare de bani, corupție și crimă organizată internațională, după urma căruia Microsoft Corporate a cîștigat sute de milioane fără nici un just temei.

MICROSOFT DĂ MITĂ ȘI CÎȘTIGĂ LICITAȚII „ARANJATE”

În timp ce Microsoft complota cu Fijitsu Siemens pentru a oferi documentele necesare lui Adriana Țicău și Dan Nica pentru a demara o strînsă colaborare infracțională, Microsoft participa la licitații organizate de Dan Nica.

Microsoft a participat la numeroase ”licitații” și/sau implementări de soluții IT, împreună cu parteneri aleși din rîndul companiilor care au agreat să cumpere protecție și să participe la rețeaua de crimă organizată internatională cunoscută sub numele generic de Ecosistemul Microsoft (Medist, RSC, Asesoft, Teamnet, GAMA, SIVECO, etc.).

Acum știm in termeni generali cam cîte sute de milioane au fost delapidate în cazul licențelor, dar nu știm cîte alte sute de milioane (miliarde) au fost delapidate în cadrul ”proiectelor” organizate de Dan Nica și alti miniștri dornici sa prospere împreuna cu Ecosistemul Microsoft.

MICROSOFT CÎȘTIGĂ LICITAȚII ORGANIZATE DE DAN NICA

8 Decembrie 2003 – GENEVA “Calitatea dezvoltatorilor români, transferul de tehnologie și de cunoștințe au făcut posibilă această soluție. Acum avem bucuria că am realizat un proiect funcțional, care permite interconectarea diverselor servicii, dezvoltate de partenerii certificați Microsoft. Aceste realizări sunt cunoscute și apreciate in cadrul corporației Microsoft și întăresc angajamentul nostru, exprimat la cel mai înalt nivel de a fi un partener pe termen lung al Guvernului României” – a declarat Silviu Hotăran, General Manager, Microsoft România 8 decembrie 2003.

https://news.microsoft.com/ro-ro/2003/12/08/government-gateway/#sm.0000eo2tj2ecgdryyha14nlbsumqk

DAN NICA ȘI SILVIU HOTĂRAN FAC ”LOBBY”

În conformitate cu declarațtiile facute de Silviu Hotăran si Rodica Pîrvu (Director General ORDA, la data respectivă) Dan Nica s-a implicat pentru a convinge Parlamentul, să modifice legislația care prevedea ca toate companiile care comercializează software să înregistreze operele în Registrul pentru Programe de Calculator al ORDA, de altfel creat tocmai pentru acest obiectiv.

Microsoft și alte mari corporatii au refuzat sa se conformeze legii in vigoare (Legea 8/1996) si au reușit sa modifice legea, pentru a putea crea confuzie și pentru a putea comite crime cibernetice împotriva companiilor locale, neafiliate la rețeaua infracțională controlată de către aceștia.

Astfel au reușit să falimenteze toate companiile de software, care au refuzat să se înregimenteze în ceea ce acum Dumneavoastra dovediți a fi o organizație criminală.

DAN NICA – GEORGE MAIOR – ALEXANDRU FARCAȘ – SILVIU HOTĂRAN – OVIDIU ARTOPOLESCU, AU ÎNVĂȚAT DE LA BILL GATES ȘI STEVE BALLMER CUM SA JEFUIASCĂ ROMÂNIA INCĂ DIN 27 MARTIE 2001.

CITIȚI CU ATENȚIE CE NE SPUNE STEVE BALLMER DESPRE GUVERNE SI MICROSOFT ȘI LUAȚI ÎN CONSIDERARE MANUALELE STRICT SECRETE MICROSOFT EVANGHELISM (Comes vs. Microsoft).

27 Martie 2001 Seattle – MICROSOFT CORPORATE

CONFERINȚA CONDUCĂTORILOR DE GUVERNE

http://news.microsoft.com/speeches/steve-ballmer-speech-transcript-government-leaders-conference/#sm.00103ot2917u9e34rp029r8hh62hg

STEVE BALLMER: Este o onoare si o placere sa ma adresez grupului adunat astazi aici. Organizam aceasta conferinta de cativa ani. Si in fiecare an sunt impresionat de nivelul discutiilor si al dialogului pe care-l purtam, nu numai despre subiecte importante din tehnologie, dar si chestiuni fundamentale despre cum tehnologia poate ajuta guvernele sa-si imbunatateasca modul in care conduc, guvernele pot imbunatati relatiile pe care le au cu cetatenii si guvernele pot imbunatati sau stimula interesul cetatenilor privind lumea informatiei.

Este acum un lucru cunoscut ca una din sursele cele mai explozive in cresterea economica, prosperitate, locuri de munca si cresterea productivitatii vine din sectorul IT. Asa ca este o intrebare fundamentala pentru toate guvernele sa hotarasca cum pot stimula mai bine acest tip de prosperitate si productivitate in tarile lor.

Va sunt recunoscator si va multumesc pentru timpul pe care l-ati petrecut cu noi. Multi ati venit de departe si noi am incercat sa va folosim timpul cat mai bine. Si daca plecati acasa cu cateva ganduri noi, cu cateva idei noi, lucruri pe care vreti sa le incercati, ganditi, faceti,  oameni pe care ati vrea sa-i urmati pentru a dezvolta mai bine planurile si gandurile pe care le aveti, vom considera aceasta un succes.

Compania Microsoft e foarte diferita de compania careia m-am alaturat acum 20 de ani. Acum 20 de ani aveam birouri intr-un singur stat, nici macar nu pot spune intr-o singur tara, aveam birouri intr-un singur loc pe lume. Astazi suntem o companie globala, cu birouri in aproape 60 de tari, si fara indoiala ca privim inainte sa continuam impreuna cu multi dintre dumneavoastra despre ideile cheie pe care le-am dezvoltat la aceasta conferinta.

As vrea sa subliniez mai cateva lucruri, ca o incheiere. Primul, as vrea sa incerc sa rezum despre ceea ce cred ca am discutat in ultimele zile. Sa incurajez una sau doua idei despre de ce Microsoft poate fi un partener incredibil pentru dv., care va confruntati cu provocarile si ocaziile e‑guvernarii, si apoi as dori sa aud intrebarile, gandurile si comentariile dv.

Cel mai important lucru pe care l-am subliniat azi este ocazia reala oferita de situatia de a fi o e-guvernare. E-guvernare este o guvernare care se poate misca rapid, care are agilitate, flexibilitate, viteza de reactie  rapida, ceea ce e foarte important. Un guvern agil se poate concentra pe ceea ce conteaza cu adevarat, comunicarea cu si serviciile pentru cetateni. Un e‑guvern nu e un guvern format din insule, in ciuda faptului ca asa se formeaza un guvern. Sunt multe procese in cadrul guvernarii care decurg mult mai bine daca exista puncte de conexiune in interiorul guvernului, o abordare comuna, fie ca e vorba de licentiere in afaceri, procese penale, contacte guvernamentale, voturi, discutii publice etc.

Microsoft a crescut ca o companie care s-a focalizat pe ceea ce numim muncitorii cunoasterii, oameni care au de-a face cu informatia in fiecare zi, toata viata. Este amuzant, vorbim de organizatii de fabricatie, de alte feluri de afaceri, dar un guvern este o organizatie compusa aproape in majoritate de oameni care lucreaza cu informatie, cu cunoastere, vrem sa lucram pentru dv. pentru a da angajatilor flexibilitatea, informatiile, agilitatea de care au nevoie astfel ca guvernul sa fie cu adevarat reprezentat de oamenii care lucreaza pentru el, si acei oameni au nevoie sa aiba acces la informatia potrivita.

In sfarsit, dar nu in ultimul rand, un guvern agil, flexibil este unul care se poate misca repede atunci cand discutam un gen de proiecte, unele din cele de care am discutat, cum ar fi UK Government Gateway, Swiss Census Project, acestea nu sunt proiecte care dispar in cinci ani de dezvoltare, si costa sute de milioane USD.  Aceste proiecte se misca repede in piata, si au avut succesele lor, au avut puncte in care guvernul a avut ocazia sa invete mai mult, dar dv. sunteti constant intr-un ciclu al miscarii, invatarii, imbunatatirii, intr-un mod foarte pozitiv. Si pe aceasta se concetreaza compania noastra, sa va dea uneltele sa va concentrati pe flexibilitatea si viteza de implementare de care aveti nevoie ca sa fiti o organizatie agila care urmareste aceste oportunitati de e-guvernare.

Am vorbit de un numar de schimbari tehnologice care va vor permite sa mentineti sau sa cresteti agilitatea sau flexibilitatea guvernamentala. Sper ca toata lumea care pleca de aici, chiar daca nu stiti exact ce inseamna, sper deci ca toata lumea pleaca gandindu-se ca un lucru numit XML urmeaza sa se intample, si va schimba felul in care tehnologia informatiei functioneaza intr-un mod pozitiv. Si desigur compania noastra construieste si evolueaza pe baza acestei revolutii XML. Si va fi o revolutie, asa cum Bill Gates  a descris-o ieri. O construim pe platforma noastra .NET, care va va permite, intr-un mod flexibil si deschis, sa implementati afaceri cu o viteza nemaiauzita pana acum. Este o baza tehnologica care va va permite integrarea muncii dv. si va va permite sa integrati ceea ce faceti cu cetatenii dv.

Software-ul nostru trebuie sa se concentreze pe a va oferi acea agilitate, plecand de la XML. Trebuie sa reusim sa furnizam aceasta platforma .NET despre care am avut ocazia sa va vorbim. Si trebuie sa ne asiguram ca sistemele pe care le veti construi cu aceste tehnologii vor avea fiabilitatea si scalabilitatea de care aveti nevoie, de care depindeti, si pe care le meritati, in sistemele pe care le implementati.

Ma gandesc ca in mod special in context guvernamental, este foarte important pentru mine sa reiterez hotararea noastra de a face
cea mai buna treaba in domeniul securitatii si confidentialitatii. Am avut ocazia sa stau de vorba cu mai multi clienti astazi, si fiecare dintre ei, pana la unul, au subliniat din nou si din nou importanta securitatii, importanta ca doua lucruri se intampla. Unu, ca va dam uneltele pentru autentificarea si autorizarea accesului la orice informatie in guvern, cu 100% predictibilitate. Si cred ca suntem intr-o forma foarte buna in aceasta directie.

Cealata parte a problemei securitatii si confidentialitatii este capacitatea de a va oferi unelte ca sa va dea posibilitatea sa oferiti utilizatorilor flexibilitatea de a structura si administra informatia. Poate ca doriti ca unele informatii sa fie publice si altele private. Trebuie sa ne asiguram ca puteti face asta cu usurinta si cu flexibilitatea necesara.

Compania noastra s-a concentrat cu adevarat pe aceasta notiune de viteza. Si cu siguranta, vazandu-ne adoptand XML, vazandu-ne introducand noi si noi membri ai familiei .NET, lansand mai tarziu in acest an Windows XP, produsul Biztalk care e pe piata, produsul nostru VisualStudio.NET, ne veti vedea concentrandu-ne in a construi noi capabilitati care sa va dea posibilitatea sa va realizati viziunile mai rapid.

Microsoft este mandra ca este un ganditor pe termen lung, un participant pe termen lung la cresterea industriei tehnologiei informatiei – si la beneficiile care decurg din aceasta.

Noi am fost promotori intr-o multitudine de standarde Internet. Ne gandim la noi, poate nu ca proprietari, desigur, dar ca la adevaratii inventatori ai XML, si unele dintre standardele importante legate de acesta. Reinvestim aproape 20% din venituri in cercetare si dezvoltare. Doar anul acesta am cheltuit aproape 4,5 miliarde in cercetare si dezvoltare. Cred ca mai sunt numai trei companii in lume care cheltuie mai mult ca noi in cercetare si dezvoltare. Incercam sa investim agresiv in educatie, prin preturi mai mici pentru institutele educationale, donatii, instruirea profesorilor, pentru a promova cultura informationala in randul comunitatilor.

Am fost niste campioni ai proprietatii intelectuale. Desigur, beneficiem cand oamenii, guvernele protejeaza corect software-ul. Suntem platiti doar daca oamenii ne platesc. Produsele noastre sunt usor de copiat, sunt usor de furat. Dar, mai important decat a ne proteja pe noi cheia pentru un software sanatos in orice tara, in China, Mozambic, Belgia, SUA, cheia pentru o inustrie software sanatoasa, si de aceea cheia pentru o industrie a tehnologiei informatiei sanatoase este protejarea drepturilor de proprietate. Nu vom vedea software important din China, India, Belgia sau oriunde, nu vom putea vedea companii mari de software in tari unde pitele interne nu sunt excelente.

In sfarsit, suntem foarte activi in lume in a ajuta si instrui profesionisti din domeniul tehnic, dezvoltatori de software din toata lumea sa inteleaga si sa adopte noile tehnologii. Am fost intrebat odata, cand ne mutam intr-o tara noua, ce facem prima data? Angajam un manager de vanzari, ce facem? Primul lucru pe care il facem intr-o tara noua este sa construim infrastructura de oameni, de organizatii de instruie care sa inteleaga cum functioneaza produsele noastre, sa inteleaga .NET, sa inteleaga Windows, Office, si pot crea o piata si furniza tehnicieni instruiti in oricare tara din lume.

Una din intrebarile cheie ale noastre si cred ca si ale voastre, in ideea cum va servim noi pe dv. si cum puteti beneficia dv. de tehnologiile despre care vorbim, este felul in care colaboram cu alte companii. Companii care dezvolta software, care integreaza sisteme, care dezvolta software la cheie, sunt companii la care guvernele apleleaza pentru ajutor si asistenta. Multe dintre ele sunt mari, puternice, parteneri importanti pentru noi, cum ar fi Accenture, Avenade, Unisys, KPMG. Dar multe dintre ele sunt companii locale, specializate in aplicatii guvernamentale in Israel, Spania, Portugalia. Si in fiecare tara din lume avem companii partenere locale care ajuta guvernele.

Aceste parteneriate sunt cheia cand trebuie facute proiecte mari, cand trebuie refacute sistemele de taxare sau alte sisteme proprii. Nu avem si nici nu ne specializam in a avea capacitatea de a integra sisteme pentru ca aceste lucruri sa se intample, dar venim cu parteneri ca Unisys sau Accenture, si puteti sa va faceti o imagine completa despre cum solutia poate fi construita, despre liantul Microsoft, care raspunde de arhitecturile tehnologice, despre cum partenerii se pot concentra pe operare, pe proiectarea aplicatiilor, ceea ce este abosult necesar pentru succesul proiectelor. Deci este vorba de un set divers de parteneri, dar investitiile pe care le facem in parteneri este totdeauna local. Este nevoie de oameni specializati in orice tara si in orice tara avem parteneri locali si globali.

Un aspect despre care s-a discutat mai putin la conferinta, dar la care vreau sa va ganditi putin, in special in contextul UK Government Gateway, este despre cum va conectati cu cetatenii.

Voi folosi cateva exemple din SUA. Cand cineva vrea sa cumpere o masina, sa presupunem ca vrea sa o cumpere prin Internet, cumparand pe Internet, si primind si alte informatii, poate ca se vor folosi chiar site-ul nostru CarPoint, nu ar trebui sa poata sa inregistreze masina chiar atunci? Nu spun ca ar trebui sa facem noi logica inregistrarii masinilor, dar daca guvernul ar avea un sistem de inregistrare a lor, cum are guvernul UK, acesta ar putea fi legat la orice site si in felul acesta s-ar deschide calea oricarei companii sa interactioneze cu sistemul guvernamental. Daca cineva cumpara o casa, n-ar trebui sa poata si sa o inregistreze? Daca cineva cumpara o masina, nu ar trebui sa poata cumpara si asigurarea ei?

Suntem in prezent dezvoltatorii celui mai mare portal pentru consumatori din lume. MSN are peste 200 de milioane de utilizatori, care acceseaza internetul prin intermediul lui. Si credem ca asta e o ocazie unica pentru guvernele care vor sa fie deschise cetatenilor sa faca aceasta prin intermediul MSN.

Avem un parteneriat detaliat cu Commonwealth of Pennsylvania aici in SUA, care a necesitat multa munca, dar ne-am si asigurat ca lucrand cu institutiile guvernamentale am facut mai mult pentru a expune serviciile lor catre cetateni prin punctele normale de acces la internet. Pe internet, toti oamenii fac un anume lucru, toti citesc email-urile. Avem peste 100 de milioane de oameni care citesc mail-ul lunar.

Este foarte important pentru noi sa ne gandim la ce fel de munca putem face impreuna in termeni de afaceri. Avem o infrastructura stabila, produse mari, Windows 2000, SQL Server, produse ca care puteti construi aplicatiile care constituie centrul afacerilor dumneavaostra, aplicatii pentru sanatate, pentru studenti, pentru taxe etc. Avem infrastructura care va permite sa construiti aceste aplicatii, si echipele noastre peste tot in lume gata sa va asiste la construirea lor.

Cu produsele noastre Windows si Office, construim de asemenea unelte care sunt foarte apropiate lucratorilor, oamenilor care au nevoie sa analizeze si sa comunice informatii, si practic cu toata lumea din sala aceasta am fost implicati in furnizarea infrastructurii PC si Office catre toti angajatii dv.

Sper ca la finalul acestei conferinte veti avea convingerea ca acesta este un domeniu in care Microsoft porneste de la zero. Avem produse puternice care permit companiilor sa faca e-guvernare. Am incercat sa va impartasim o serie de cazuri, munca pe care am depus-o cu aplicatia pentru recesamant a guvernului elevetian. Munca pe care am depus-o cu Dubai Ports pentru transportul marfurilor in timp real. Am vizitat Dubai in 1998, si chiar in 1998, munceam din greu cu Vama Dubai la aceasta aplicatie importanta. Veniturile din vama sunt printre cele mai importante venituri obtinute de guvernul din Emiratele Arabe Unite.

Am avut proiecte cu Serviciul de dezvoltare urbana al SUA pentru a da cetatenilor informatii despre constructii si mediu oriunde. Deci daca un cetatean doreste sa stie ceva despre un apartament, ce caracteristici are, daca a avut sau are probleme, azbest, exista o aplicatie care a fost dezvoltata si la care am participat si noi.

Acestea sunt doar doua, trei, sau patru dintre sutele de aplicatii e-guvernare in care a fost implicata compania noastra, si suntem gata, impreuna cu partenerii nostri, sa impartasim aceasta experienta cu dv., nu numai pentru o zi sau doua in Seattle, dar si in birourile dv., in tarile dv., unde aveti cu adevarat nevoie de ea, cu specialistii de care este nevoie pentru a analiza astfel de solutii.

Credem ca este o ocazie unica aici unde noi, si dv., si partenerii nostrii putem fi impreuna sa lucram la viziunea e-guvernare. Credem ca e o ocazie unica sa lucram impreuna cu dv., repede, cu succes si eficient pentru a construi noi solutii. Credem ca majoritatea guvernelor ar trebui sa aiba un sau doua proiecte care sa fie exemple pentru cetateni, acesta este un proiect model, asta inseamna tehnologia, asa incat orice afacere, orice cetatean sa poata spune, aha, asta e, am inteles, si vedem ca tot mai multe guverne ar dori sa aiba acest gen de proiecte. Credem ca putem ajuta.

Tot mai multi cetateni se asteapta sa poata colabora cu guvernul online, asa cum fac afaceri cu industria privata. Credem ca putem ajuta. Guvernele treuie sa se concentreze mai mult pe protejarea proprietatii intelectuale si pe legile aferent. Credem ca putem ajuta. Si este cu siguranta cazul tehnologiei in centrul inovatiei si progresului in societate si, din nou, dorim sa fim o forta pozitiva in fiecare tara reprezentata aici pentru a fi siguri ca aceste lucruri merg inainte si se intampla.

Un partener bun cu o viziune pe termen lung, produse de valoare, si o mare disponibilitate de a ajuta, asta e ceea ce vrem sa fim, asa vrem sa participam, si desigur va
multumim pentru timpul acordat si pentru faptul ca ati venit si ati discutat cu noi si cu colegii dv. Privesc inainte spre a avea sansa de a va intalni pe multi dintre dv. in tara dv. data viitoare, si desigur echipele noastre sunt nerabdatoare si doresc sa va ajute in orice fel.