ADEVĂRUL MICROSOFT „A fost inoportună ieşirea lui Kovesi. Cred că a fost o ieşire voluntară a doamnei procuror general. Serviciile nu se luptă aşa, dacă au de dat o luptă între ele, se luptă pe tăcute. Nu ies să se dea în stambă. În mod categoric nu trebuie să existe o ieşire publică.” – Traian Băsescu, 28 Aprilie 2016

multi_corupti„În timpul mandatului meu a fost o dispută între un serviciu secret şi un Parchet şi i-am chemat la mine. Nici Parchetul, nici serviciul nu sunt într-o situaţie comodă din acest punct de vedere. Acea dispută era tot legată de nivelul de informaţii şi mai ales de acurateţea informaţiilor. Nu pot să spun despre ce instituţii este vorba, dar ce s-a întâmplat acum m-a obligat să dau acest exemplu.”

http://www.stiripesurse.ro/detalii-explozive-ale-lui-traian-basescu-despre-lupta-dintre-dna-cu-kovesi-i-sie-cu-mru_992739.html

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Serviciile sunt platite din bani publici sa respecte legea si sa isi exercite competentele pentru apararea Constitutiei, Legii si a Sigurantei Nationale, nu sa se „lupte” intre ele, folosind dezinformare, provocari si manipulare in deplin secret, pentru obtinerea de beneficii institutionale si personale si pentru putere, in detrimentul Statului Roman, dupa cum afirma Traian Basescu.

Doamna Kovesi a adus la cunostinta publica un fapt deosebit de grav, care de altfel este de notorietate publica, si anume ca incepind din anul 1989 si pina in prezent, si mai precis in ultimii trei ani, SIE nu a informat Parchetele (DNA) direct sau/si indirect despre faptul ca miliarde de euro au fost jefuite din Romania si „sifonate” in conturi off-shore pentru a fi folosite „pe tacute” pentru desfasurarea unor activitati la fel de ilegale cum este si provenienta acestora.

Doamna Kovesi se intreaba retoric cum se face ca SIE nu stie nimic de modul in care mari corporatii fac afaceri in Romania pe baza de frauda, mita, albire de bani si inducerea deliberate in eroare a autoritatilor si se plinge, cu buna dreptate, ca SIE nu da nici o informatie (utila) procurorilor.

Reiese astfel ca SIE, la fel ca si alte institutii „de forta”, a fost sau/si continua sa fie beneficiar al acestor activitati ilegale.

Doamna Kovesi este in prezent obligata de partenerii nostri SUA, NATO, UE (Germania, Italia etc.) sa finalizeze investigatii in colaborare cu DoJ-FCPA, FBI, OLAF, Parchetele din Germania etc., in conditiile in care multi dintre cei investigati invoca apartenenta la diferite servicii sau/si beneficiaza de sustinerea „pe tacute” a acestora.

Kovesi este acuzata in prezent de faptul ca dupa ce a fost obligata sa protejeze retelele de frauda si coruptie pe care le cunoaste foarte bine inca din 2006, acum nu finalizeaza investigatii impuse din afara tarii, culmea … tocmai pentru a asigura Siguranta Nationala in cadrul parteneriatelor pe care Romania le are.

Situatia este intr’adevar foarte grava, avind in vedere ca in prezent Kovesi este pusa in situatia sa desfaca, cu mina ei, ceea ce tot ea a facut cu propria mina (la propriu prin semnarea unor Rezolutii cu incalcarea legii), timp de un deceniu, spre incintarea si fericirea serviciilor, a Microsoft (si altii) si a lui Basescu.

Nu este nevoie sa iasa Doamna Kovesi sa faca publice fapte de notorietate, si este nevoie cu atit mai putin sa iasa Basescu sa o acuze public ca nu respecta Omerta, este nevoie sa fie finalizate investigatiile incepute cu un deceniu in urma privind acte grave de coruptie, si care sunt exhaustiv probate, dar in continuare tergiversate, tocmai pentru ca unii dintre beneficiari sunt SRI, MAI, RSC, Medist, Asesoft, Teamnet, si multi altii.

Vom reveni