Kovesi – Coldea : MANUAL DE UTILIZARE “CONSPIRAŢIA MICROSOFT” Cap. VI Nu ştiu de ce există magistraţi corupţi, că li s-a mărit salariile.” Laura Codruţa Kovesi Digi24 „”Faptul că nici judecătorii nu au acces la informaţiile privind relaţia dintre procurori şi serviciile secrete sau la modul în care serviciile operează în instanţe, unde, de altfel, nu ar trebui să fie prezente, ridică serioase probleme în ceea ce priveşte modul în care justiţia este administrată în România”, Rezoluţie MEDEL (Magistraţii europeni pentru democraţie şi libertăţi) Chişinău 21 Noiembrie 2015

multi_corupti

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

DNA este un instrument de politie politica controlat de serviciile secrete pentru a proteja jaful si tilharia facute de companiile sub acoperire operate de rudele si partenerii acestora, in asociere criminala cu mari corporatii multinationale pradatoare si teroriste.

Magistratii nu sunt toti corupti, dar sunt toti controlati in totalitate de SRI si alte servicii secrete, si interlopi mai mult sau mai putin vizibili !

Daca tot trebuie sa “faca” decizii la comanda pe gratis pentru serviciile secrete (+Microsoft-Siemens-EADS-RSC-Medist-Asesoft-Teamnet-Siveco, etc.), care isi fac si depasesc planurile si institutionale si foarte personale de multe zeci/sute/mii de milioane, magistratii se simt indreptatiti sa ia si ei ce pot si unde gasesc : de la niste vin, tuica, cirnati, zeci de mii, sute de mii si milioane de euro, dolari sau ce mai pica (chiar si multi lei), ca doar nu o sa faca munca patriotica pentru Kovesi – Coldea, care nu inteleg …

“Poate va intrebati de ce Marinela Popa judecator la Tribunalul Bucuresti l-a facut scapat pe Sile Pietroi (si Sebastian Vladescu, Microsoft, SRI, MAI si DNA).

Ne spune chiar ea : Mai am doua luni pana la pensie si vreau sa fiu linistita (…) Nu ma mai intereseaza ce se intampla dupa mine. Important este ca am scapat! .. (sa lucrez la “impuse” de DNA, SRI, MAI, Microsoft, RSC, Medist .pe gratis, si sa ma mai cirpesc cu Pietroi Traiasca pensia “de merit” a la Florin Costiniu n.a.)

Ii doresc ca daca vreodata ajunge pe masa de operatie a unui doctor, acesta sa zica:

“Mai am doua luni pana la pensie, imi bag p… in el de pacient, nu ma mai intereseaza ce se intampla dupa mine. Important este ca am scapat!”

http://www.spuse.ro/marilena-popa-judecator-la-tribunalul-bucuresti/


http://www.stiripesurse.ro/laura-codru-a-kovesi-nu-tiu-de-ce-sunt-magistra-i-corup-i-salariile-s-au-marit_974475.html

http://www.stiripesurse.ro/avertismentul-din-europa-pentru-romania-se-cere-clarificarea-implicarii-sri-in-justi-ie_974465.html

Magistratii europeni pentru democratie si libertati (MEDEL) au votat o rezolutie la Chisinau, pe data de 21 noiembrie, prin care „isi exprima profunda ingrijorare fata de esecul CSM de a clarifica pentru opinia publica implicarea SRI-ului in procedurile judiciare, precum si fata de faptul ca problema agentilor acoperiti din justitie nu a fost inca clarificata”.”Lipsa unei dezbateri publice referitoare la aceste chestiuni importante pentru independenta justitiei este de natura a slabi democratia in Romania Magistratii europeni s-au aratat „socati” sa afle „ca CSM a decis ca declaratia generalului SRI Dumitru Dumbrava, potrivit careia instantele reprezinta un «camp tactic» pentru acest serviciu secret, nu afecteaza independenta justitiei […] „Inca si mai socant este faptul ca CSM a folosit la deliberari note clasificate ale SRI, prin care acesta isi explica implicarea in procedurile judiciare. Utilizarea acestor note inaccesibile publicului ingradeste dreptul cetatenilor romani la un proces echitabil si arunca si mai multa indoiala asupra independentei justitiei in Romania […] Faptul ca nici judecatorii nu au acces la informatiile privind relatia dintre procurori si serviciile secrete sau la modul in care serviciile opereaza in instante, unde, de altfel, nu ar trebui sa fie prezente, ridica serioase probleme in ceea ce priveste modul in care justitia este administrata in Romania […] CSAT nu a furnizat inca un update cu stadiul activitatii pe care o desfasoara pentru a verifica declaratiile magistratilor ca nu sunt agenti acoperiti ai vreunui serviciu secret […] Cu alte cuvinte, SRI a recunoscut ca actioneaza ca o parte in procedurile judiciare, ceea ce este cu totul interzis de lege […] Lipsa unei dezbateri publice, ezitarea mass mediei de a discuta si investiga aceste aspecte importante, precum si reactiile sporadice ale societatii civile slabesc democratia in Romania. Cel mai bun exemplu pentru a ilustra aceasta stare de fapt este ca o noua lege «Big Brother» a fost adoptata fara nicio dezbatere publica sau parlamentara si cu o reactie palida a mass mediei si a societatii civile […] Vom sustine in continuare demersurile judecatorilor si procurorilor romani pentru apararea independentei justitiei si vom informa institutiile europene despre aceasta grava situatie din Romania” MEDEL


Avertismentul din Europa pentru România: Se cere clarificarea implicării SRI în justiţie

Autor:  Gabriel Zamfirescu, Redactor Publicat:  12:53

Magistratii europeni pentru democratie si libertati (MEDEL) au votat o rezolutie la Chisinau, pe data de 21 noiembrie, prin care „isi exprima profunda ingrijorare fata de esecul CSM de a clarifica pentru opinia publica implicarea SRI-ului in procedurile judiciare, precum si fata de faptul ca problema agentilor acoperiti din justitie nu a fost inca clarificata”.

„Lipsa unei dezbateri publice referitoare la aceste chestiuni importante pentru independenta justitiei este de natura a slabi democratia in Romania”, au spus magistratii europeni.

Magistratii europeni s-au aratat „socati” sa afle „ca CSM a decis ca declaratia generalului SRI Dumitru Dumbrava, potrivit careia instantele reprezinta un «camp tactic» pentru acest serviciu secret, nu afecteaza independenta justitiei”.

„Inca si mai socant este faptul ca CSM a folosit la deliberari note clasificate ale SRI, prin care acesta isi explica implicarea in procedurile judiciare. Utilizarea acestor note inaccesibile publicului ingradeste dreptul cetatenilor romani la un proces echitabil si arunca si mai multa indoiala asupra independentei justitiei in Romania”, se spune in rezolutie.

Magistratii europeni afirma ca toate legile, regulamentele si conventiile referitoare la administrarea justitiei trebuie sa fie accesibile publicului.

„Faptul ca nici judecatorii nu au acces la informatiile privind relatia dintre procurori si serviciile secrete sau la modul in care serviciile opereaza in instante, unde, de altfel, nu ar trebui sa fie prezente, ridica serioase probleme in ceea ce priveste modul in care justitia este administrata in Romania”, afirma acestia.

MEDEL reaminteste necesitatea transparentei absolute in sistemul judiciar, precum si rolul CSM de garant al independentei si transparentei, ca fundamente ale increderii publicului in justitie.

Un alt aspect care a ridicat preocupare in randul magistratilor europeni a fost neelucidarea existentei unor agenti acoperiti printre magistrati.

„CSAT nu a furnizat inca un update cu stadiul activitatii pe care o desfasoara pentru a verifica declaratiile magistratilor ca nu sunt agenti acoperiti ai vreunui serviciu secret”, se afirma in rezolutie.

O ingrijorare suplimentara pentru magistratii europeni a fost provocata de recunoasterea SRI-ului din raportul de activitate pe anul 2014 ca acest serviciu de informatii actioneaza permanent pentru a examina calitatea si consistenta informatiei adresate parchetelor, acuratetea argumentatiei juridice si, respectiv, relevanta probelor. „Cu alte cuvinte, SRI a recunoscut ca actioneaza ca o parte in procedurile judiciare, ceea ce este cu totul interzis de lege”, afirma magistratii europeni într-un comunicat de presă.

„Lipsa unei dezbateri publice, ezitarea mass mediei de a discuta si investiga aceste aspecte importante, precum si reactiile sporadice ale societatii civile slabesc democratia in Romania. Cel mai bun exemplu pentru a ilustra aceasta stare de fapt este ca o noua lege «Big Brother» a fost adoptata fara nicio dezbatere publica sau parlamentara si cu o reactie palida a mass mediei si a societatii civile”, au spus magistratii europeni.

MEDEL face apel catre toate autoritatile romane competente pentru a clarifica toate aspectele privind implicarea serviciilor secrete in justitie, implicare ce este de natura sa submineze independenta justitiei.

„Vom sustine in continuare demersurile judecatorilor si procurorilor romani pentru apararea independentei justitiei si vom informa institutiile europene despre aceasta grava situatie din Romania”, si-au concluzionat magistratii europeni rezolutia.

Magistratii romani au fost reprezentanti la aceasta intalnire de judecator Dana Girbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania.

Laura Codruţa Kovesi: Nu ştiu de ce sunt magistraţi corupţi, salariile s-au mărit

http://www.stiripesurse.ro/laura-codru-a-kovesi-nu-tiu-de-ce-sunt-magistra-i-corup-i-salariile-s-au-marit_974475.html

Autor:  Cristi Şelaru, Redactor

Laura Codruţa Kovesi spune că magistraţii nu au motive pentru a fi corupţi pentru că li s-au mărit salariile. În plus, şefa DNA zice că pedepse mai mari nu înseamnă, automat, eradicarea corupţiei.

”Nu ştiu de ce există magistraţi corupţi, că li s-a mărit salariile. Au fost şi măsuri prin care am încercat să le explicăm. Poate ar trebui măsuri de control mai dese, poate şefii să fie mai atenţi. Pedepsele prevăzute în noul Cod Penal sunt relativ mari. Avem un
judecător care a fost condamnat la 20 de ani. Nu ştiu dacă înăsprirea pedepselor duce la eradicarea corupţiei. Activitatea procurorilor e cenzurată de judecători.”, a spus Laura Codruţa Kovesi la Digi24.ro