Kovesi – Coldea : Justiţie ipso facto et manu militari
În interesul naţional al Mafiei de Stat şi al Microsoft-Siemens-EADS, Justiţia se face cu pistolul pe masă şi cătuşele la vedere … în ochii procurorilor.

nasul-tv-bicaDragoş Rişcanu la NaşulTV – emisiune disponibilă in curând

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

“Lucrurile acestea eu le-am semnalat în altă parte şi mi s-a spus că sunt paranoică şi iau lucrurile prea în serios.” “Traian Băsescu ştia că adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, a ameninţat-o pe clienta sa şi de aceea l-a solicitat ca martor”.

Si noi i-am comunicat in repetate rinduri lui Traian Basescu despre ce se intimpla la SRI, MAI si DNA, dar tot degeaba, Microsoft-Siemens-EADS-RSC-Medist-Asesoft-Teamnet, sunt deasupra legii si a lui Basescu.

“de ameninţările lui Florian Coldea ar fi ştiut şi fostul director al SRI George Maior, însă nu a mai solicitat audierea acestuia, deoarece este plecat în SUA.”

Maior nu este plecat, Maior a FUGIT, ajutat de complicii sai Ponta si Ghita, de frica Micului Guccifer si a altor infractiuni pe care le-a comis de cind se stie, si a ajuns sef la SRI.

“Ce s-a întâmplat atunci mi-a dat de înţeles că Tender nu este un om obişnuit.”

Ce ni se intimpla ne-a dat si noua de inteles ca Ovidiu Artopolescu, Silviu Hotaran, Bill Gates, Steve Ballmer, Sebastian Ghita, Sebastian Vladescu nu sunt oameni obisnuiti, sunt oameni protejati impotriva legii de Kovesi-Coldea.

“Discutam cu SRI despre dosarele care îi interesau. … cel putin la fel de mult cum ii intereseaza Microsoft-Siemens-EADS-RSC-Medist-Asesoft-Teamnet, etc.

“Coldea mi-a prezentat o informare pe mai multe pagini cu doi de zero, respectiv rolul pe care Tender şi societatea lui îl avea pentru securitatea naţională. Am semnat pe acea informare că am luat la cunoştinţă. Mi-a zis: ‘Sper că îţi dai seama că discutăm chestiuni de securitate naţională”

Microsoft (00)+Siemens (00)+EADS (00) + … = 000000000000000000000000000, respectiv importanţa pentru securitatea naţională pe care MACROCIORDEALA făcută de cei menţionaţi o reprezintă şi numărul de zerouri aferent grupului de crimă organizată depăşeşte cu mult orice putea face Tender şi toată familia şi prietenii şi protectorii (beneficiarii) lui.

Daca Ovidiu Tender a fost condamnat la 26 de ani de puscarie, citi ani de puscarie merita Bill Gates si Steve Ballmer ?

Daca Tender se ducea in SUA si facea ce au facut Microsoft in Romania primea puscarie pe mai multe vieti – pentru spionaj, amenintari cu moartea, piraterie, crima cibernetica, activitati de coruptie si subversive la adresa securitatii nationale SUA, finantarea de activitati teroriste, si multe altele.

NU il scotea nici Obama nici Coldea, care probabil se ducea la puscarie impreuna cu Maior, Artopolescu si multi altii.

COLDEA DEMISIA ŞI LA PUŞCĂRIE SAU INVERS !

Alina Bica, dezvăluiri explozive despre SRI

Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a declarat joi in instanţă că fostul preşedinte Traian Băsescu ştia că adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, a ameninţat-o pe clienta sa şi de aceea l-a solicitat ca martor.Audierea lui Băsescu a fost însă respinsă de judecători, pe motiv că nu este utilă în acest dosar.

Avocata a mai spus că de ameninţările lui Florian Coldea ar fi ştiut şi fostul director al SRI George Maior, însă nu a mai solicitat audierea acestuia, deoarece este plecat în SUA.

În cadrul şedinţei de judecată, Alina Bica a dat o amplă declaraţie în care a reluat subiectul relaţiei tensionate pe care a avut-o cu Florian Coldea, susţinând că ea nu a fost singurul şef din DIICOT care a fost „executat” de adjunctul directorului SRI.

Alina Bica a mai relatat împrejurările în care a solicitat subordonaţilor săi să nu mai ceară o pedeapsă cu executare pentru omul de afaceri Ovidiu Tender (inculpat în dosarul RAFO-Carom), precum şi detalii despre întâlnirile cu Florian Coldea.

Astfel, Bica a povestit că, în anul 2005, era procuror de caz în dosarul lui Tender şi a aflat că acesta făcea demersuri pentru a-i da aproximativ 500.000 de euro.

De asemenea, expertul desemnat în dosarul RAFO-Carom s-a prezentat la DIICOT şi a dezvăluit că a fost contactat printr-un avocat şi i s-a oferit din partea lui Tender suma de 1 milion de euro, dacă expertiza pe care urma să o întocmească ar fi fost favorabilă omului de afaceri.

DIICOT a luat atunci decizia să ceară în instanţă arestarea preventivă a lui Ovidiu Tender, lucru care s-a şi întâmplat.

În continuare, Bica a explicat că, ulterior, un lucrător de la Serviciu Român de Informaţii, care îl supraveghea pe Tender, a venit la ea în birou şi i-a spus că arestarea acestuia a deranjat anumite persoane din SRI. Apoi, Ovidiu Tender a făcut cerere de revocare a arestării preventive, admisă de instanţă.

„DIICOT i-a blocat plecarea din ţară. Acesta deja îşi luase bilet de avion. Ce s-a întâmplat atunci mi-a dat de înţeles că Tender nu este un om obişnuit. Când în anul 2013 s-a pus problema ca eu să preiau conducerea DIICOT, au fost discuţii cu privire la modul în care va trebui să abordez anumite dosare care ţineau de interese de stat. Mi s-a spus că una e să fii secretar de stat în Ministerul Justiţiei, alta şef la DIICOT”, a spus Bica.

Alina Bica a dezvăluit că a avut o discuţie informală cu persoane din SRI, în timpul căreia i s-a propus să se retragă de la DIICOT şi să fie înlocuită cu Giorgiana Hosu, iar Codruţ Olaru să devină procuror şef adjunct al instituţiei, în timp ce ea urma să îi ia locul lui Olaru la Parchetul General.

Bica a povestit apoi cum a luat decizia de a-i solicita procurorului de şedinţă să ceară la Tribunalul Bucureşti o pedeapsă cu suspendare pentru Tender, totul pornind de la o întâlnire propusă de Florian Coldea.

„A fost o discuţie mai amicală. Eu nu aveam cu el o relaţie prietenoasă. M-a întrebat ce părere am de dosarul lui Tender şi dacă nu cumva am scris cam dur acolo în rechizitoriu, că parcă vina lui nu era aşa de mare. M-a rugat frumos dacă pot să-i prezint o informare a stadiului în care se afla în instanţă dosarul lui Tender. Nu era prima dată când SRI cerea DIICOT să spună ce se întâmplă la termenele din instanţă, un exemplu fiind dosarul lui Hayssam. Discutam cu SRI despre dosarele care îi interesau. Aşa s-a întâmplat şi cu ceilalţi şefi din DIICOT. Coldea mi-a prezentat o informare pe mai multe pagini cu doi de zero, respectiv rolul pe care Tender şi societatea lui îl avea pentru securitatea naţională. Am semnat pe acea informare că am luat la cunoştinţă. Mi-a zis: ‘Sper că îţi dai seama că discutăm chestiuni de securitate naţională’. I-am spus că nu am cum să obţin achitarea în instanţă. M-am gândit că SRI este o instituţie cu care DIICOT lucrează în 90% din dosare. Mi-a zis: ‘Ce soluţii ai?’. I-am spus că şi dacă aş vrea nu am cum să-l achite în instanţă. ‘Domne, dacă nu înţelegi că e despre securitatea naţională nu o să sfârşeşti bine’. I-am zis că o să vorbesc cu procurorul de caz dacă este posibil să obţină o condamnare cu suspendare. Nu a fost o discuţie plăcută. Când i-am zis că nu sunt de acord, la cinci zile m-a sunat şi mi-a zis râzând: ‘Vezi ce scriu unele site-uri’. Şi pe un site obscur scria că Laura Kovesi urmează să o aresteze pe Alina Bica”, a povestit Bica judecătorilor.

Alina Bica a precizat că, în 2013, a decis să schimbe procurorul de şedinţă din dosarul lui Tender, Mirel Rădescu, care a fost înlocuit cu procurorul Claudia Curelaru, însă decizia a fost luată la propunerea şefei de la serviciul judiciar, Silvia Ştefănescu.

Ea a chemat-o pe Claudia Curelaru şi a întrebat-o dacă are o problemă să ceară o pedeapsă cu suspendare pentru Ovidiu Tender, iar aceasta a fost de acord. Cele convenite au fost trecute într-un proces verbal, înregistrat la DIICOT.

Bica a explicat că a vrut întocmirea acelui proces verbal, pentru că şi-a adus aminte cum fostul procuror general adjunct Marcel Sâmpetru i-a cerut verbal lui Ciprian Nastasiu să solicite în instanţă eliberarea lui Omar Hayssam, fără ca apoi Sâmpetru să îşi asume decizia.

„Când am fost de acord cu suspendarea condiţionată, m-am gândit că poziţia mea poate fi cel mult imorală, nu şi ilegală. Lucrurile acestea eu le-am semnalat în altă parte şi mi s-a spus că sunt paranoică şi iau lucrurile prea în serios. Instanţa putea să nu accepte propunerea procurorului de şedinţă. Şi acum SRI lucrează la fel cu parchetele”, a relatat Bica.

La întrebarea preşedintelui de complet dacă oamenii sunt condamnaţi în instanţe în funcţie de ce vor alte instituţii şi nu parchetul, Bica a răspuns: „Este foarte uşor să priveşti acum lucrurile cu detaşare. Nu am fost singurul şef de la DIICOT executat de Coldea. Nu i-am spus procurorului de şedinţă că era cerinţa SRI”.

Bica spune că la câteva zile înainte de termenul din dosarul lui Tender, Claudia Curelaru a venit la ea să o întrebe dacă menţine poziţia DIICOT de a cere închisoare cu suspendare. „I-am zis că nu mă mai interesează, să pună ce concluzii doreşte. Voiam să demisionez. Apăruseră pozele cu mine şi Udrea. Mă mutasem din casă, fiindcă cineva mi-a spus că a văzut lumini înăuntru când eu nu eram acasă”, a arătat Bica.