Kovesi – Coldea: “Frăţia Chestorilor”-“Bîrlogul Lupilor” Cătălin Tache
“Lică Sămădăul – Ghiţă – Moara cu Noroc” Ioan Slavici

multi_corupti“De altfel, in acelasi loc, cei doi, alaturi de comisarii sefi Ioan Dorin Popa si Stefan Nastasie, care conduceau Departamentul Juridic si Compartimentul F (supravegheri operative) ale DIPI, au preluat comanda de a anihila ancheta sub acoperire  declansata de procurorii Laurei Codruta Kovesi impotriva unor lideri politici. De altfel, la respectivul „comandament de razboi” impotriva DNA din seara zilei de 18 martie 2014 a participat chiar si unul din cei care cerusera protectia „gruparii Gelutu”, senatorul pesedist Ovidiu Isaila.[…] ofiterii superiori care isi instalasera aici cartierul general sunt suspectati ca organizau inclusiv actiuni ilegale de contra-filaj, prin care incercau deconspirarea unor agenti sub acoperire aflati in plina misiune. Culmea este insa ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, itele combinatiilor in care era prins Barascu duc si la unii sustinatori secreti ai acestuia din alte structuri vitale ale sigurantei nationale, asa ca ne putem astepta la surprize tot mai mari in acest nou caz.” Catalin Tache

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Prin comparatie, Lica Samadaul si Ghita Cizmarul (Circiumarul) sunt niste personaje simpatice, fata de Ovidiu Artopolescu si sotia Corina Chestor MAI si Erou al Revolutiei, Ghita Sebestian, aliat cu Sebastian Vladescu, astfel protejati de mai toata Securitatea Veche si Noua si de Fratia Chestorilor si de Sororitatea Procuroarelor si Judecatoarelor (Nicoleta Bulgaru, Viorica Costiniu, Monica Loredana Pop, etc.) …

Razboi Civil Secret

Sa intelegem ca Geoana, Nica, Ponta, Valdescu, Ghita, Artopolescu si multi altii cunosc atit mercurialul cit si capabilitatile celor care “erau implicati in oferirea de protectie catre demnitarii sau oamenii cu bani care banuiau, stiu ei de ce, ca se afla in vizorul DNA.”

Si SRI ce facea, ca la jaf au participat impreuna cu Microsoft, RSC-Medist, Asesoft-Teamnet si multi altii ?

Diferenta se pare este ca la SRI se lucra in weekend „in incinta” (vezi vizitele lui Cocos de dat mita), pe cind militienii prefera sa se intilneasca in circiumi (Voicu la Select – Oltean in Birlog, etc.).

Cei de la DNA nu au decit de trecut strada sa bea o cafea la Florica, ca tot e liber si cu banii la el, la fel ca si Ghita, numai ca Ghita e zgircit si e pus pe luat si nu pe dat cum e Florica – de’ baiat de Chestor contrabandist.

Vom reveni …


 

Acum jumatate de an dezvaluiam ca latul anchetei DNA se strange nemilos in jurul chestorului Adrian Barascu, aflat pe cai mari la acea ora. Si iata ca inevitabilul s-a produs. Si chiar daca retinerea de catre  DNA a sefului Oficiului National pentru Protectia Martorilor este spectaculoasa in sine, initiatii sistemului stiu foarte bine ca, astfel, procurorii anticoruptie au facut pasul decisiv pentru „asaltul” final la chestorul Gelu Oltean.

Si uite cum pe fostul sef al „Doi s’un sfert”, care pana mai deunazi inca transmitea mesaje de amenintare ca se intoarce peste noapte la conducerea serviciului secret al Ministerului de Interne, l-a cam cuprins panica la aflarea vestii ca omul care se lauda in gura mare cui ii datoreaza el gradul de chestor si cat a platit pentru asta a ajuns cu mandat la DNA. Si alaturi de Gelu Oltean tremura acum si alti membri din „Fratia Chestorilor”. Grupare subterana pe care, iata, se dovedeste ca, intr-adevar, asa cum scriam cu doar cateva zeci de ore in urma, DNA o rupe pur si simplu pe genunchi. Oricum, Barascu parea sa-si fi semnat singur sentinta inca din seara zilei de 18 martie 2014, atunci cand, in separeul de la etajul restaurantului bucurestean „Barlogul Lupilor”, se intalnea cu un lider pesedist, cu comandantul in functie al „Doi s’un sfert”, Gelu Oltean, si cu alti sefi de servicii din cadrul DIPI pentru a pune la cale un plan prin care sa strice filajul facut de DNA unor politicieni suspecti de coruptie.

Comanda de anihilare a sefei DNA

Oficiul National pentru Protectia Martorilor este o structura cheie a sistemului de siguranta nationala, nu doar prin misiunile specifice care le revin ofiterilor de aici, dar si pentru faptul ca increderea oamenilor care se pun la adapostul legii in cele mai grele cazuri depinde tocmai de profesionalismul politistilor care trebuie sa ii pazeasca mai ceva ca pe ochii din cap. Iar o perioada de timp, sef la ONPM a fost Adrian Barascu, pana cand, se pare, dupa o „vesela” intalnire matinala cu fostul sef al IGPR, chestorul Liviu Popa, acesta l-a destituit imediat. In sprijinul lui Barascu a sarit ca ars Vasile Lincu, seful sindialistilor de la Pro Lex, dar soarele a aparut pe strada celui care a dat acum cu subsemnatul la DNA de-abia dupa ce chestorul Gelu Oltean a ajuns secretar de stat la MAI si seful DIPI. Iar acesta nu s-a lasat pana ce nu l-a propulsat din nou pe Barascu la conducerea  ONPM. Pozitie din care, seful de la „Protectia Martorilor” se prezenta imediat la raport la separeul de la etajul „Barlogului Lupilor”, loc cunoscut de cei din „Fratia Chestorilor” si drept adevaratul birou al lui Gelu Oltean. De altfel, in acelasi loc, cei doi, alaturi de comisarii sefi Ioan Dorin Popa si Stefan Nastasie, care conduceau Departamentul Juridic si Compartimentul F (supravegheri operative) ale DIPI, au preluat comanda de a anihila ancheta sub acoperire  declansata de procurorii Laurei Codruta Kovesi impotriva unor lideri politici. De altfel, la respectivul „comandament de razboi” impotriva DNA din seara zilei de 18 martie 2014 a participat chiar si unul din cei care cerusera protectia „gruparii Gelutu”, senatorul pesedist Ovidiu Isaila.

Pregateau „Reconquista” Internelor!

De altfel, membrii gruparii, printre care unii ofiteri din fosta structura de conducere a DIPI pe vremea cand serviciul era condus de Gelu Oltean, sunt suspectati ca erau implicati in oferirea de protectie catre demnitarii sau oamenii cu bani care banuiau, stiu ei de ce, ca se afla in vizorul DNA. Culmea este insa ca desi stia ca latul anchetei se strangea in jurul sau si ca facea obiectul mai multor cercetari disciplinare interne, chestorul Adrian Barascu continua ca, alaturi de alti membri ai „gruparii Gelutu”, sa faca planuri privind „Reconquista” influentei detinute in Ministerul de Interne, odata cu mult trambitata reintoarcere a lui Gelu Oltean la sefia „Doi s’un sfert”. Care insa, bineinteles, nu va mai avea loc… Pentru ca, odata intrati in „Barlogul lupilor”, cu siguranta ca procurorii DNA nu il vor extrage de acolo doar pe chestorul Barascu, mai ales ca ofiterii superiori care isi instalasera aici cartierul general sunt suspectati ca organizau inclusiv actiuni ilegale de contra-filaj, prin care incercau deconspirarea unor agenti sub acoperire aflati in plina misiune. Culmea este insa ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, itele combinatiilor in care era prins Barascu duc si la unii sustinatori secreti ai acestuia din alte structuri vitale ale sigurantei nationale, asa ca ne putem astepta la surprize tot mai mari in acest nou caz.” Catalin Tache

http://www.enational.ro/dezvaluiri/dna-intra-in-%e2%80%9ebarlogul-lupilor%e2%80%9d-dupa-gelu-oltean-509080.html/#ixzz3rjWkiOuo