Kovesi-Coldea, conform declaraţiilor Preşedintelui României Klaus Iohannis, referitor la Microsoft-Siemens-EADS, serviciile de informaţii americane vă fac treaba, şi tot ei vă laudă.
Conform Omnis, referitor la RSC-Medist-Asesoft-Teamnet-SRI- MAI, OLAF şi noi vă facem treaba şi tot noi vă criticăm. 
Voi cu ce vă ocupaţi la servici şi în timpul liber ? … pe lîngă interviuri fără număr şi propagandă deşănţată …

multi_coruptiPreşedintele Klaus Iohannis : “A mentionat in acest context dosarul Microsoft, in care compania americana a ales sa patrunda pe piata din Romania prin intermediul oamenilor de afaceri locali, folosindu-se de cercul relational pe care acestia il aveau.

A vorbit de situatia din dosarul de coruptie EADS, instrumentat de DNA in colaborare cu serviciile de informatii americane si care se apropie de solutionare.”

Kovesi-Coldea, cine sunt “oamenii de afaceri” locali si “cercul relational” pe care acestia il au, astfel folosit de Microsoft, Siemens si EADS “sa patrunda” pe piata din Romania, si pe care DNA il “instrumenteaza” in colaborare cu “serviciile de informatii americane”, si care sunt acele servicii americane si unde erau ele din 2001 pina acum, cind au ajuns chiar in prispa la DNA ? in conformitate cu declaratiile Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis.

De ce a lipsit Microsoft de la intilnirea cu Presedintele cind in trecut era mereu prima pe lista cu ASA DA ! ?

A retrogradat Microsoft la ASA NU ! impreuna cu companiile sub acoperire operate de fostii calai ai Securitatii, deveniti “oameni de afaceri” cu asasinate, santaj, “jocuri si combinatii” si alte inventii si inovatii “patente” Scoala de la Bran ?

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Ce face DNA incepind din anul 2005, cind a inceput sa “instrumenteze” la “comanda politica” “crima organizata” si infractiunile flagrante comise de Microsoft, SRI, MAI, RSC, Medist si altii, probata si denuntata de Omnis si noi personal ?

Intrebarea nu este retorica si se refera specific la Dosarul 85/P/2011 conexat cu Dosarul 654/P/2011 si altele, astfel coordonate de Domna Procuror General si in prezent Sef DNA Laura Codruta Kovesi.

Astazi a exiprat din punct de vedere legal (NCPP Art. 94) termenul limita pe care DNA il are pentru a raspunde solicitarilor noastre legale si legitime, astfel incit sa nu comita inca un abuz conexat la numarul de abuzuri pe care le commite incepind din anul 2005 pina in prezentul mereu continuu in favorizarea infractorilor Microsoft si cei mentionati.

Vom reveni …


CE A DISCUTAT PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS CU INVESTITORII AMERICANI

Prezent in SUA, Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, s-a intalnit saptamana trecuta cu investitorii americani.

La intalnire au participat persoane care de altfel erau de mult prezente in mediul de afaceri din Romania, insa care s-au folosit prilejul acesta pentru a schimba cu Presedintele si consilierii acestuia impresii si promisiuni.

Presedintele Iohannis a reamintit celor prezenti ca in Romania lupta anti-coruptie este in plin avant, ca exista cel putin cateva dosare mari de coruptie in care sunt implicate si nume ale unor investitori americani, si ca are incredere ca Justitia din Romania va lua decizia corecta in ce ii priveste pe acestia.

A mentionat in acest context dosarul Microsoft, in care compania americana a ales sa patrunda pe piata din Romania prin intermediul oamenilor de afaceri locali, folosindu-se de cercul relational pe care acestia il aveau.

A vorbit de situatia din dosarul de coruptie EADS, instrumentat de DNA in colaborare cu serviciile de informatii americane si care se apropie de solutionare.

In ce priveste investitia fondului Elliot Associates in Romania, si-a exprimat satisfactia fata de faptul ca un asemenea jucator a ales tara noastra pentru a investi in obiective cum sunt Fondul Proprietatea si exploatarea Rosia Montana, ambele de interes strategic mai ales din punct de vedere energetic, Fondul Proprietatea detinand, la momentul infiintarii 20% din societatile strategice din Romania.

Chiar daca in prezent procentul a scazut, deoarece Franklin Templeton a vandut si vinde detinerile Fondului Proprietatea la aceste companii energetice, aceasta nu ridica nici o problema pentru investitorii americani, deoarece detinerile sunt transferate in patrimoniul Franklin Templeton si Elliot Associates la un pret competitiv.

In acest fel, interesul pe care investitorii americani il au in piata energetica din Romania, asa cum se arata de catre acestia, s-a mentinut, ba chiar consolidat.

Falimentul Argentinei cauzat de operatiunile speculative derulate de Elliot Associates nu va scadea increderea pe care autoritatile romane o au in acesta (sau alte fonduri de hedging), Presedintele fiind convins ca situatia din Argentina a fost una cu totul si cu totul diferita, iar autoritatile romane sunt dispuse sa colaboreze total, asa cum au facut-o si pana acum.

Comunicarea in cadrul intalnirii a fost facilitata de prezenta lui Mark Gitenstein, un fin cunoscator ale mediului de afaceri din Romania in calitatea sa de fost ambasador al SUA la Bucuresti, un apropiat al fostului Presedinte al Romaniei, Traian Basescu si un promotor acerb al luptei anticoruptie din partea investitorilor romani.

Cunoasterea aprofundata a mediului de afaceri din Romania a fost si motivul pentru care, la terminarea mandatului sau de ambasador, Mark Gitenstein a devenit consultant al societatii de asigurare Astra. Chiar inainte ca patronul acesteia, Dan Adamescu, sa fie arestat pentru coruptie. O intamplare nefericita si care nu este de natura sa afecteze imaginea fostului ambasador. Cum nu s-a intamplat nici in cazul Microsoft, companie care, anterior declansarii scandalului de coruptie, a fost intens promovata de catre Mark Gitenstein.

O simpla coincidenta, ca si aceea din cazul Fondului Proprietatea. Este de la sine inteles ca Mark Gitenstein a sprijinit venirea si apoi mentinerea lui Franklin Templeton la conducerea Fondului Proprietatea pentru ca era misiunea sa de ambasador sa sprijine investitorii americani, chiar si atunci cand acest lucru putea fi interpretat ca fiind o imixtiune in treburile altui Stat.

Insa nimeni nu a interpretat-o in acest fel si nici nu l-a acuzat de interese personale, chiar daca ulterior terminarii mandatului, i s-a oferit un loc in Consiliul de conducere al Fondului Proprietatea.

Mesajul Presedintelui Iohannis a fost bine primit de toti invitatii, fiind evidenta dorinta partii romane de a continua politica dusa de Traian Basescu in sensul sprijinului neconditionat acordat partii americane, a intereselor si politicii duse de reprezentantii mediului de afaceri american in Romania.

S-au primit astfel asigurari in sensul perpetuarii imunitatii investitorilor si a gasirii unor noi oportunitati de investitii in domeniile de interes pentru acestia – energetic si infrastructura.