DNA a băgat in faliment fabrica de bani a SIE
Cătălin Tache

multi_corupti“Numai că prolificul „imperiu” intern al Serviciului de Informatii Externe a inceput sa se clatine la sfarsitul anului trecut, atunci cand, dupa cum „National” dezvaluia in exclusivitate, „casierii” SIE au inceput sa cada unul dupa altul. Insa cum anchetele declansate de procurorii anticoruptie nu doar ca nu s-au oprit, dar au devenit si mai taioase, s-a ajuns la situatia ca, in aceasta vara, initiati ai sistemului sa aprecieze ca, pur si simplu, „DNA a bagat in faliment fabrica de bani a SIE”. Iar acum, dupa cum sustin sursele noastre, situatia serviciului condus – vorba vine ! – de Mihai Razvan Ungureanu devine tot mai sensibila, dupa ce mai multi oameni de afaceri aflati in zona de influenta a SIE au „dezertat” in masa de la „proiectele comune” pe care le desfasurau cu ofiterii acoperiti ai Serviciului de Informatii Externe.”

http://www.enational.ro/dezvaluiri/dezertari-masive-printre-oamenii-sie-500167.html/

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Microsoft a folosit ofiteri sub acoperire pentru a corupe politicieni si pentru a monopoliza, jefui si distruge piata IT din Romania, in conformitate cu propriile politici strict secrete numite Evanghelism.

Nu numai Apa Nova foloseste ofiteri sub acoperire mai mult sau mai putin activi, Microsoft practica aceleasi metode, mult imbunatatite (FUD – Frica, Incertitudine, Dubiu).

Cum sa nu plinga Ecaterina Adronescu si multi altii care nu inteleg ce li s-a intimplat, in contextul in care Microsoft a generat confuzie totala, si “Serviciile” din cadrul si din afara Microsoft i-au “lucrat” ca la cartea Evanghelismului.

Exodul ofiterilor sub acoperire angajati de Microsoft a inceput cu mult timp inainte de 2014, cind DNA a anuntat Mega Scandalul Microsoft – Siemens urmat de EADS.

Unul dintre primii care au “dezertat” desi mult prea tirziu, in 2008, a fost Silviu Hotaran Director General Microsoft si fondator al Microsoft Romania in 1996 http://ro.linkedin.com/in/silviuhotaran , care tocmai ce il inlocuiese pe Ovidiu Artopolescu in 2007 https://ro.linkedin.com/in/ovidiuartopolescu, in functia de Director General.

Daca va uitati atent la CVurile acestora, reiese ca amindoi au fost o perioada lunga de timp Directori Generali Microsoft, in conditiile in care amindoi au semnat in 2004, solicitarea Siemens (condus de Claudiu Florica) de a fi ilegal numita singura companie capabila sa livreze licente Microsoft la un pret dublu decit cel real, “oferit” de Microsoft la dispozitia Guvernului (Adrian Nastase – Dan Nica si altii), respectiv sa maximizeze mita catre cei implicati, respectiv vreo 50 de milioane de euro.

Cind Claudiu Florica a revenit cu aceiasi solicitare in 2008, pentru indestularea lui Calin Popescu Tariceanu si a lui Sebastian Vladescu, adresata lui Silviu Hotaran, acesta a decis ca nu vrea sa faca pushcarie de dragul celor care il promovasera initial dar care nu ii mai puteau asigura protectia, in contextul in care Ovidiu Artopolescu actionase in conformitate cu politicile Microsoft – Evangheliste si comisese nenumarate ilegalitati impreuna cu companiile sub acoperire operate de mai toate serviciile (SIE, SRI, MAI, etc), respectiv Romanian Software Company, Medist, Asesoft, Teamnet, etc.

Silviu Hotaran a incercat, cit a putut, sa nu se lase angrenat in mecanismele infractionale de jaf si tilharie promovate de Microsoft si asociatii acestora, dar rapacitatea, inconstienta si violenta unora ca Ovidiu Artopolescu, intru indeplinirea strategiilor si metodelor impuse de Microsoft l-au adus in fata DNA, impreuna cu Ovidiu Artopolescu si multi altii. Ce tie nu iti place altuia nu-i face ca patesti mai rau.

“Serviciile” si-au facut “plinul” si s-au dezis de Siviu Hotaran, si urmeaza sa se dezica si de restul de fosti Directori Generali Microsoft – numai Bill Gates este etern !

Vom reveni ….