Domnule Procuror DNA Şef Secţie 2 – Claudiu Dumitrescu sunteţi victima unor jocuri politice iniţiate de Jose Manuel Barroso astfel susţinute şi implementate de Olli Rehn, Jonathan Scheele, Alessandro Buttice, Per Hellstrom şi mulţi alţii, în vederea favorizării unor infracţiuni deosebit de grave comise de Microsoft- Siemens – EADS, în detrimentul intereselor şi finanţelor statului Român şi al UE.

dumitrescu_barroso_paun_scheele_tulus_buttice_kovesi-cap_gates_vartic_ballmerStimate Domnule Procuror DNA Sef Sectie 2 Claudiu Dumitrescu,

In conformitate cu Recomandarile OLAF din data de 25 August 2014 trimise Doamnei Procuror Sef DNA Laura Codruta Kovesi, va revine responsabilitatea in baza competentelor pe care le aveti in prezent in cadrul DNA, de a raporta OLAF pina cel tirziu 24 August 2015 concluziile anchetei penale astfel solicitate de Comisia UE.

Concluziile anchetei OLAF sunt bazate pe aceleasi informatii si probe exhaustive existente la dosarul cauzei inca din 31 Ianuarie 2005, pe care au fost bazate si concluziile la care Dumneavoastra ati ajuns, inainte ca dosarul sa fie luat de catre Seful Dumneavoastra Irinel Paun.

Ati inceput ancheta in cazul RSC pe 5 Septembrie 2005 in calitate de procuror de caz, ati continuat-o in calitatea de Secretar de Stat Procuror Sef DLAF, si sunteti dupa zece ani in situatia de a finaliza in conformitate cu prevederile legale o ancheta care a durat 10 (zece ani), in pozitia de Procuror DNA Sef Sectie 2 (Dosar 85/P/2011), initial detinuta de Irinel Paun (Dosar 216/P/2005), urmat de Doru Tulus (Dosar 66/P/2007).

Dupa cum putem constata sunteti singurul dintre cei care au anchetat care a respectat legea, pina cind dosarul RSC a fost luat de DNA – Seful de Sectie 2 Irinel Paun si folosit drept mijloc de manipulare si santaj politic, economic si justitiar.

Efectele le putem constata astazi in Dosaul Microsoft- Siemens – EADS si dosarul 85/P/2011 continuare a Dosarelor 216/P/2005, 66/P/2007 si multe altele.

Infractorii, astfel incurajati si protejati de UE si de DNA au continuat actiunile ilegale de frauda a fondurilor Phare (“MEDAS – Instruirea medicilor si a asistentelor medicale din spitale in management si utilizarea noilor tehnologii” la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU). “Iar AMPOSDRU este o directie generala in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale care sta drepti in fata ACIS (Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale), structura subordonata Finantelor (ACIS aproba platile) astfe; controlate de Sebastian Vladescu” [1], ulterior asociindu-se cu Teamnet si Asesoft, pentru a isi extinde retelele de frauda si coruptie la Bruxelles si in alte locatii ( Moldova).

In data de 11 Octombrie 2012 ati fost informat de catre Autoritatea de Management POSCCE cu Nr. 232726 :

„Domnului Procuror Şef Constantin Claudiu DUMITRESCU

Secretar de Stat Departamentul pentru Luptă Anti-Fraudă

Ref : Stimate Domnule Secretar de Stat,   Urmare a verificărilor efectuate de către Compartimentul de verificare achiziţii publice din cadrul AM POSCCE prin asistenţa tehnică independentă, vă transmitem anexate suspiciunile de fraudă împreuna cu rapoartele tehnice aferente fiecărei suspiciuni, după cum urmează:”

  • „Soluţie informatică integrată în vederea implementării proiectului „E-Sănătate – Un Serviciu în Beneficiul Cetăţeanului”,

„Beneficiari” ai fraudelor RSC-Teamnet fiind mai multe spitale, prejudiciile fiind de aceasta data de mai multe milioane de EUR din fonduri UE, ceea ce demonstreaza ca eforturile facute de RSC-Asesoft-Teamnet, incepind din anul 2010 de a practica coruptie la Bruxelles au fost incununate de succes pina in 2012, vezi 2014.

In urma interventiilor DLAF condus de Dumneavoastra, in data de 23 Decembrie 2014 Mr. Walter Deffaa Director-General, Regional and Urban Policy [2] a decis suspendarea platilor pentru axa IT in Romania, in urma reportului de verificare a RSC-Teamnet. [3]

[1] http://www.kamikazeonline.ro/2010/07/sebastian-vladescu-aproba-plati-de-la-ue-fosta-lui-nevasta-incaseaza-banii/

[2] Annex A – Letter to “His Excellency Mr Mihnea MOTOC
Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary Permanent Representative
Permanent Representation of Romania to the EU

[3] As a result, pursuant to Article 91(1) of Regulation (EC) No 1083/2006,1 must inform you that I have decided, in my capacity as authorising officer by delegation that the expenditure related to priority 3 – ICT for private and public sectors for the programme in question, submitted with the payment claims of 30 October and 19 December 2014, will not be further processed and that the payment deadline is interrupted as from the date of this letter.
Pursuant to Article 91(2) of Regulation (EC) No 1083/2006, the interruption will be ended as soon as the Commission has established, on the basis of the elements provided by the Romanian authorities, that the necessary measures to remedy the situation have been taken by the national authorities.

In continuare va expunem o parte din motivele si probele, in urma carora am fost obligati sa ajungem la concluziile enuntate mai sus, astfel incit sa putem veni in intimpinarea eforturilor pe care Dumneavoastra le faceti incepind din 5 Septembrie 2005 pentru solutionarea cit mai corecta a acestor anchete astfel controlate politic de catre Microsoft, inalti functionari corupti din UE si politicieni infractori si corupti (Sebastian Vladescu, Calin Popescu Tariceanu si multi altii).


5 Septembrie 2005 – Direcţia Nationala Anticorupţie, prin procuror Claudiu Dumitrescu, “se sesizeaza din oficiu” urmare a publicării unor articole în presă, referitoare la fraudarea fondurilor PHARE, la plagiatul (pirateria) şi crima cibernetică (comercializarea prin Internet) comise de Medist şi RSC, şi începe investigaţii în dosarul nr. 216/P/2005. La dosar este ataşat articolul apărut în aceeaşi zi în ziarul Gândul. Ulteriror este atasat contractul Phare semnat intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti – Ilfov (ADRBI) si RSC, astfel garantat si monitorizat de Delegatia UE in Romania condusa de Jonathan Scheele.

2 Noiembrie 2005 – Procurorul Claudiu Dumitrescu emite o rezolutie in dosarul 216/P/2005 al DNA, aratand ca 4.200 EUR din fondurile Phare primite de RSC nu sunt eligibili. Se dispune efectuarea unei constatari. Procurorul constata ca Autoritatea Contractanta si Delegatia Europeana nu au efectuat verificarea contractului in conformitate cu legea.

8 Mai 2006 – Procurorul DNA Sef Sectie 2, Irinel Paun preia dosarul instrumentat de Claudiu Dumitrescu. DNA, Irinel Paun a hotarat, in dosarul nr. 216/P/2005, neinceperea urmaririi penale impotriva lui Ionel Manole, administrator RSC, pentru posibile infractiuni impotriva intereselor financiare ale UE, “faptele nefiind prevazute de legea penala”. OLAF ajunge dupa 9 (noua) ani la concluzia ca RSC a fraudat si dispune recuperarea fondurilor alocate RSC.

25 August 2014 – OLAF confirma rezolutia procurorului de caz, suma fraudata de RSC companie interpusa a MEDIST proprietar Ministrul de Finante Sebastian Vladescu, conform OLAF, ajungind la 8.486 EUR.

Claudiu Dumitrescu a fost manipulat de Jonathan Scheele in asociere cu alte entitati corupte astfel incit sa nu poata finaliza ancheta in conformitate cu legea. De altfel dupa cum putem constata Jonathan Scheele luase decizia sa nu verifice contractul Phare impreuna cu ARDBI inca din luna Mai 2005.

Promisiunile legale facute in scris de Jonathan Scheele si adresate Omnis, nu au fost decit manipulari astfel incit Jonathan Scheele sa poata pretinde mita in timp ce urma sa disemineze propaganda referitor la indeplinirea de catre Romania, a conditiilor impuse pentru aderare. Scheele constata impreuna cu Jose Manuel Barroso ca Romania si politicienii sai au rezolvat majoritatea problemelor, si lupta impotriva coruptiei da rezultate impresionante in timp ce jaful Microsoft- Siemens – EADS era in floare, si secatuia finantele Romaniei si UE.

Verificarea contractului a fost facuta de catre OLAF in Decembrie 2013, si nu in Aprilie 2005 dupa cum ii obligau prevederile legale.

Irinel Paun si altii au inteles mesajul clar pe care Jonathan Scheele il dedea prin refuzul de a isi indeplini indatoririle legale : vreau mita si liniste si sunt gata sa calc orice lege, de dragul banilor si al intereselor de grup infractional astfel reprezentate de Jose Manuel Barroso si multi altii.

12 Ianuarie 2005 – Romania are o „problema mare cu coruptia”, asa cum a subliniat si presedintele Traian Basescu, a afirmat, marti, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, dupa o intilnire cu ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu. Jonathan Scheele a reamintit ca exista posibilitatea amanarii aderarii pana in 2008, potrivit clauzei de salvgardare. Aceasta prevedere, care face parte din documentul de incheiere a negocierilor semnat in decembrie, se aplica in cazul in care nu vor fi rezolvate 11 probleme specifice din domeniul justitiei, afacerilor interne si concurentei.[1]

1 Martie 2005 – intr-un interviu pentru Jurnalul National, comisarul european pentru extindere Olli Rehn declara: “Cele mai urgente probleme de rezolvat sunt subliniate clar si in Tratatul de Aderare: reformele in justitie, in privinta ajutorului de stat, in domeniul concurentei. Alte criterii importante tin de drepturile minoritatilor si managementul fondurilor PHARE. Sigur, toate problemele sunt importante, dar cred ca asigurarea independentei judecatorilor, reforma sistemului Justitiei, lupta impotriva coruptiei sunt „prioritatile
prioritatilor”. Asteptam ca Romania sa faca progrese vizibile. Am avut, pe aceasta tema, discutii foarte constructive, de substanta, cu presedintele Basescu si cu mai multi ministri. Am discutat aceste probleme in amanunt. Cred ca presedintele are dreptate sa spuna ca nu putem generaliza cand vorbim de coruptie la nivelul societatii. In acelasi timp insa, pentru romanul de rand coruptia chiar este o problema. Se vede ca este o problema si din actiunile Guvernului, si din evaluarile pe care le primim de la organizatiile nonguvernamentale, care radiografiaza foarte bine problemele cu care se confrunta tara. Sa fie clar: nu este treaba noastra sa combatem coruptia, ci a administratiei, a guvernului si a fiecarui roman in parte. “[2]

7 Martie 2005 – ziarul ZIUA publica articolul “Piraterie Software”: “Gravitatea deosebita a faptelor enuntate consta in aceea ca sisteme soft, a caror valoare depaseste mai multe milioane de euro, au fost furate printr-o schema abila pusa la cale de un fost inalt functionar de stat (Sebastian Vladescu n.a.), in mod sigur cu complicitatea altor persoane influente si prin utilizarea de fonduri PHARE”.[3]

4 Mai 2005 – Ziarul ATAC publica articolul “Tariceanu este asociat cu un afacerist acuzat ca fura programe software”: “Premierul Calin Popescu Tariceanu este actionar la doua societati comerciale alaturi de controversatul om de afaceri Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu. Acesta a fost numit recent presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR. In ianuarie a.c., Guvernul Tariceanu l-a numit membru al statului roman in conducerea PETROM”[4].

5 Mai 2005 – OG informeaza pe Jonathan Scheele, seful delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, in legatura cu furtul de software sustinut prin finantarea PHARE din sursa RO 0007.02.01, asociata cu cererea de proiecte CP – 1/2001, publicata pe 20 Mai 2001[5]. Informarea precizeaza ca RSC a beneficiat in anul 2002, pe cand nu avea niciun angajat, de o finantare PHARE in valoare de 50.000 EUR pentru “Dezvoltarea si comercializarea unui Sistem Informatic pentru Spital destinat administrarii activitatilor medicale – crearea si comercializarea a trei noi produse software”.[6]

7 Mai 2005 – Ziarul ATAC publica articolul “Romanian Soft Company, cercetata penal pentru ca a furat programele OMNIS”. Este citata pozitia firmei RSC: “„RSC nu a copiat creatiile altor firme. Acest lucru rezulta in mod evident si din transparenta cu care programele realizate de RSC, inainte de vanzarea lor catre potentialii clienti, au fost publicate prin intermediul Internetului. Acuzatia ca produsele RSC sunt copii aproape identice ale produselor OMNIS este total falsa, eventualele asemanari decurgand din utilizarea aceleiasi tehnologii de programare, tehnologia NET furnizata de Microsoft.”[7].

13 Mai 2005 – ziarul Gardianul publica articolul “Amneziile repetate ale lui Tariceanu”: “chestionat despre faptul ca declaratia sa de interese este eliptica de mentiunea privind „Leader High Tech”, seful Guvernului, prin intermediul reprezentantului Departamentului purtatorului de cuvant al Executivului, si-a recunoscut participarea cu 10% in amintita societate comerciala” [8].

23 Iunie 2005 – Jonathan Scheele raspunde la scrisoarea OG din data de 5 Mai, sustinand ca Delegatia CE im preuna cu Autoritatea Contractanta va verifica posibilele iregularitati si solicita sa fie informat asupra evolutiei cazului[9].

22 August 2005 – Sebastian Vladescu este numit de Calin Popescu Tariceanu in functia de ministru de finante al Romaniei.

5 Septembrie 2005 – ziarul GANDUL publica articolul “O firma a ministrului de Finante – suspecta de deturnare de fonduri europene”: “Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, prieten intim si partener de afaceri al premierului, ar putea da, in curand, explicatii procurorilor de la PNA, singura institutie abilitata sa ancheteze deturnarile de fonduri europene. Pana acum, Politia si Oficiul Roman al Drepturilor de Autor (ORDA) au demonstrat ca una dintre firmele lui Vladescu s-a facut vinovata de piraterie software. Lucrurile devin insa si mai grave daca avem in vedere faptul ca societatea ministrului de Finante a beneficiat de fonduri Phare, in valoare de 50.000 de euro, in vederea realizarii a trei noi produse software pentru administrarea activitatii medicale.” [10].

5 Septembrie 2005 – Direcţia Nationala Anticorupţie, prin procuror Claudiu Dumitrescu, “se sesizeaza din oficiu” urmare a publicării unor articole în presă, referitoare la fraudarea fondurilor PHARE, la plagiatul (pirateria) şi crima cibernetică (comercializarea prin Internet) comise de Medist şi RSC, şi începe investigaţii în dosarul nr. 216/P/2005. La dosar este ataşat articolul apărut în aceeaşi zi în ziarul Gândul.

5 Septembrie 2005 – Sebastian Vladescu trimite o scrisoare catre Omnis Group, afirmand ca nu este vinovat de acuzele ce i se aduc prin scrisoarea deschisa adresata primului ministru in data de 01.09.2005. La scrisoare, Vladescu ataseaza o copie a cererii adresate procurorului general al Romaniei Ilie Botos, prin care solicita investigarea cazului[11].

7 Septembrie 2005 – in legatura cu pregatirea Romaniei pentru aderarea la UE, Jonathan Scheele declara, in cadrul unei mese rotunde organizate de Fundatia Konrad Adenauer, ca doua dintre problemele mentionate in Scrisoarea Oficiala a Comisiei Europene din Iunie 2005 – proprietatea intelectuala si domeniul IT – au fost rezolvate[12].

13 Septembrie 2005 – Jonathan Scheele raspunde la scrisoarea OG din 29.08.2005, aratand ca delegatia CE este interesata in rezultatele pe care le obtin autoritatile din Romania in investigarea cazului[13], urmand ca, eventual, sa initieze alte actiuni in baza rezultatelor respective. Nu se mai pomeneste de verificarea obligatorie a contractului Phare.

23 Septembrie 2005 – intr-un discurs prezentat la Fordham Corporate Law Institute, Neelie Kroes, membru al Comisiei Europene, insarcinata cu politicile concurentiale, sustine: “nu putem nega responsabilitatea pe care o avem, spunand ca legea concurentei nu poate sau nu trebuie sa protejeze consumatorul impotriva efectelor negative pe termen mediu si lung, doar pentru ca sunt greu de evaluat”.[14]

2 Noiembrie 2005 – Procurorul Claudiu Dumitrescu emite o rezolutie in dosarul 216/P/2005 al DNA, aratand ca 4.200 EUR din fondurile Phare primite de RSC nu sunt eligibili. Se dispune efectuarea unei constatari.

Noiembrie 2005 – Ministerul Administratiei si Reformei Administrative publica programul multianual de modernizare, in care Corina Artopolescu apare ca director tehnic al proiectului de specificare a arhitecturii si dezvoltare a sistemului informatic national compatibil cu sistemul informatic Schengen – Contractul EADS.[15]

10 Noiembrie 2005 – Omnis Group trimite o scrisoare Primului Ministru Tariceanu, solicitand “Deschiderea şi desecretizarea contractelor încheiate de societăţile ROMANIAN SOFT COMPANY, MEDIST şi LEADER HIGH-TECH cu instituţii publice, contracte al căror obiect include furnizarea de sisteme şi soluţii informatice, finanţate din fonduri bugetare sau din fonduri puse la dispoziţie de Uniunea Europeană”.[16] Intr-o alta scrisoare cu acelasi destinatar, Omnis solicita Primului Ministru “în regim de urgenţă o audienţă, pentru a identifica şi adresa soluţiile de garantare a aplicării legilor şi de eradicare a marii corupţii”, aratand ca “deşi toţi cei implicaţi în anchetă au luat la cunoştinţă din mass-media de faptul că aţi fost informat direct asupra evoluţiei cazului pe parcursul întregii perioade de un an scurse de la identificarea furtului, ancheta şi investigaţiile au fost direcţionate în sensul transformării OMNIS GROUP din acuzator în acuzat şi din victimă în vinovat.”[17]

2 Martie 2005 – declaratie Elisei Craciun la DNA – “Avand in vedere depasirea tuturor cerintelor masurabile in cadrul proiectului Phare, precum si vizita personala a d-lui Jonathan Scheele impreuna cu celelalte persoane din conducerea Delegatiei Permanente a Comisiei Europene, prelungita de la 20 de minute la doua ore, proiectul in cauza este un proiect de referinta in cadrul Phare…Apreciez faptul ca acest proiect Phare a fost si este un succes deosebit prin prisma faptului ca vanzarile produsului final “Hipocrate” constituie baza cifrei de afaceri a RSC, cifra de afaceri care a crescut de la 5.000 EUR in 2002 la peste un milion EUR in 2005 si pozitioneaza RSC ca fiind cel mai bun furnizor de software medical din tara”.

2 Mai 2005 – ziarul ZIUA publica un editorial semnat de Cristian Unteanu, corespondent acreditat la Bruxelles[18]. Este prezentat raspunsul primit de acesta de la Alessandro Buttice – OLAF, urmare a cererii de informatii asupra stadiului in care se afla cazul OF/2005/0147. OLAF confirma ca:

  • A primit acuzatii referitoare la utilizarea abuziva a fondurilor PHARE destinate dezvoltarii unui sistem informatic pentru spitale;
  • Evalueaza acuzatiile, pentru a decide in ce masura cazul se refera la protectia intereselor financiare ale UE;
  • Colecteaza informatii de la autoritatile si serviciile competente romane si europene.

8 Mai 2005 – DNA – Irienl Paun a hotarat, in dosarul nr. 216/P/2005, neinceperea urmaririi penale impotriva lui Ionel Manole, administrator RSC, pentru posibile infractiuni impotriva intereselor financiare ale UE, “faptele nefiind prevazute de legea penala”, desi Claudiu Dumitrescu constatase frauda si emisese o Rezolutie in acest sens inca din 2 Noiembrie 2005.

11 Mai 2005 – Jonathan
Scheele: “Romania a facut progrese remarcabile in ce priveste combaterea coruptiei, iar acest lucru s-a vazut indeosebi in ultimele citeva luni, cind s-au reusit mai multe imbunatatiri ale activitatii, intai de toate la nivel legislativ dar si operational… Totodata, am vazut progrese inregistrate in lupta impotriva coruptiei atit in ceea ce priveste legislatia care reglementeaza finantarea partidelor politice, ca si imbunatatiri in modalitatea declararii averilor, lucru care in sine constituie o buna baza de plecare pentru viitoare investigatii in cazul unor nereguli… In cei patru ani si jumatate de cind sunt aici am vazut progrese remarcabile in numeroase domenii si de aceea perspectivele sunt bune. [19]

18 Mai 2005 – este finalizat si depus raportul misiunii OLAF la Bucuresti in cazul OF/2005/0417 in urma unei vizite de lucru OLAF-DNA [20] .

19 Mai 2005 – O zi dupa ce Comisia Europeana a amanat recomandarea privind data aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, Presedintele CE Jose Manuel Barroso si Comisarul pentru Extindere Olli Rehn au indemnat cele doua tari sa finalizeze traseul si sa incheie reformele. Cei doi oficiali europeni au vizitat ambele tari dupa prezentarea raportului in cadrul Parlamentului European de la Strasbourg. Barroso a subliniat ca reforma judiciara reprezinta “prioritatea tuturor prioritatilor”. Oficialii celor doua tari (Calin Popescu Tariceanu si Sebastian Vladescu) au primit recomandarea de a-si “scurta vacanta de vara” pentru a reusi aderarea la UE la data de 1 Ianuarie si pentru a evita o amanare de un an. Cu toate acestea, discursul lui Barroso a fost diferit in cele doua capitale. La Bucuresti, a adus “un mesaj de felicitare pentru progresele inregistrate” si a sustinut ca “este complet increzator ca se va reusi”. La Sofia, si-a exprimat optimismul, dar a insistat: “Este momentul sa se obtina rezultate concrete”. [21]

8 Iunie 2006 – RSC emite un comunicat de presa cu titlul “In procesul RSC vs Omnis Group, Romanian Soft Company gasita nevinovata”. In comunicat se precizeaza:

“La inceputul anului 2005, SC Omnis Group SRL a inceput o campanie de denigrare a imaginii Romanian Soft Company care a culminat cu actionarea in judecata a unui angajat al companiei pentru pretinsa savarsire a infractiunilor de realizare, punere la dispozitia publicului si distribuirea unei opere fara autorizarea titularului de drepturi de autor. In urma examinarii actelor administrate in cadrul procesului, organele de ancheta competente au decis, prin ordonanta din 19.04.2006, scoaterea de sub urmarire penala a angajatului Romanian Soft Company, intrucat faptele nu exista. In cadrul derularii cercetarilor, expertiza tehnica judiciara efectuata de un specialist in materie de produse informatice, profesor universitar doctor Stefan Stancescu a dovedit, fara nici o urma de indoiala, ca similitudinile dintre aplicatia SC Omnis Group SRL si cele ale SC Romanian Soft Company SRL sunt neglijabile, au caracter de notorietate si nu de originalitate, fiind simple elemente din interfata grafica a unei aplicatii, exemple similare regasindu-se in numar foarte mare pe Internet si in documentatia oficiala a Microsoft… Ca o recunoastere a competentelor si expertizei in utilizarea tehnologiilor Microsoft, Romanian Soft Company este, din anul 2005, Microsoft Certified Partner.”[22]

13 Iunie 2005 – DNA, prin procurorul sef al Sectiei de Combatere a Coruptiei Irinel Paun[23], informeaza OG ca a hotarat, in dosarul nr. 216/P/2005, neinceperea urmaririi penale impotriva lui Ionel Manole, administrator RSC, pentru posibile infractiuni impotriva intereselor financiare ale UE, “faptele nefiind prevazute de legea penala”. [24]

4 Iulie 2006 – OLAF clasifica Cazul OF/2005/0417 ca reprezentand “Non-Case”[25].

10 Iulie 2005 – Omnis Group informeaza Presedintia Romaniei in legatura cu existenta unor grupari de crima organizata ale caror activitati pot afecta siguranta nationala – furt de proprietate intelectuala, frauda din fonduri publice, distrugere de probe, abuzuri, etc[26]. Este atasata intreaga documentatie a cazului.

19 Septembrie 2005 – Alessandro Buttice, purtatorul de cuvant al OLAF (European Anti-Fraud Office), a vizitat Romania pentru a participa la un seminar organizat de Sindicatul Media si de „Federatia Internationala a Jurnalistilor”. La seminar a participat si jurnalistul Dan Coste. Alessandro Buttice a poposit timp de o ora si la Realitatea TV. OLAF cerceteaza cazurile de frauda care pot aparea in procesul de distributie a fondurilor europene. Mai exact, OLAF cerceteaza printre altele cum se cheltuiesc banii europeni ce vin in Romania prin mecanisme de finatare ca Phare, Sapard, ISPA si altele.[27] Alessandro Buttice se declara multumit de colaborarea pe care OLAF o are cu DNA – Irinel Paun.

20 Septembrie 2005 – “Butticé a adăstat ceasuri bune pe pontonul lui SOV, andocat lângă complexul “Lebăda”, în ultima zi a celei de a doua decade a lunii septembrie 2006, unde a prânzit, a râs şi a conspirat vrute şi nevrute. Era, cum ar spune cronicarul, la ceasul la care se îngâna conspiraţia cu amiaza, în care conjuraţii râgâiau satisfăcuţi după storceagul de nisetru, pregătindu-se pentru cega la cuptor înăbuşită în unt şi în timp ce se mai făceau încă jocurile pentru ungerea lui Varujan Vosganian în rangul de comisar european pentru finanţe, în care SOV era parte interesată, iar Butticé era actor în acel scenariu despre care Unteanu se jurase că, “Şefule, ăsta deschide orice uşă, crede-mă”.[28]

4 Octombrie 2005 – OLAF a trimis o scrisoare catre seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, informandu-l despre decizia in cazul OF/2005/0417.[29] Decizia nu a fost comunicata Omnis decit in anul 2010. OLAF contiuna ilegal (vezi Beraru vs. Romania) sa refuze accesul la Dosarul cauzei OF/2005/0417.

Vom reveni cu o analiza detaliata referitor la Raportul Final OLAF

Cu stima,

Dragos Riscnau

[1] http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_1874/Scheele-Romania-are-o-problema-mare-cu-coruptia.html[2] http://jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/olli-rehn-explicati-la-bruxelles-ce-se-intampla-la-voi-49945.html[3] “Piraterie Software” – ziarul ZIUA, 07.03.2005.[4] Articol ziarul ATAC, 04.05.2005.[5] Lista finantarilor PHARE din sursa RO00007.02.01– poz. 405

[6] Scrisoare OG catre Jonathan Scheele, 05.05.2005.

[7] Articol ziarul ATAC, 07.05.2005.

[8] Articol ziarul GARDIANUL, 13.05.2005.

[9] Scrisoare Jonathan Scheele catre OG, 23.06.2005.

[10] Articol ziarul GANDUL, 05.09.2005.

[11] Scrisoarea lui Sebastian Vladescu catre Omnis Group, 05.09.2005.

[12] Articol in ziarul Adevarul, 09.09.2005.

[13] Scrisoarea lui Jonathan Scheele catre OG, 13.09.2005.

[14] http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-05-537_en.htm

[15] Program multianual de modernizare MIRA, Noiembrie 2005.

[16] Scrisoarea Omnis catre Primul Ministru Tariceanu nr. 679/10.11.2005

[17] Scrisoarea Omnis catre Primul Ministru Tariceanu nr. 680/10.11.2005

[18] Editorial ZIUA, 02.05.2006.

[19] http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles%7CdisplayArticle/articleID_6575/Jonathan-Scheele-Perspectivele-de-aderare-a-Romaniei-la-UE-sunt-bune.html

[20] Mentionat in scrisoarea OLAF (N. Ilett) nr. 8326/07.09.2010 catre Omnis

[21] http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2006/05/19/feature-02

[22] http://www.comunicatedepresa.ro/romanian-soft-company/in-procesul-rsc-vs-omnis-group-romanian-soft-company-gasita-nevinovata/

[23] http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011071160702/Actualitate/Procurorul-Irinel-Paun-spalatorul-lui-SOV-se-autodenunta.html ; http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1051226-seful-dga-irinel-paun-limita-dintre-infractional-disciplinar.htm

[24] Adresa DNA din 13.06.2006.

[25] Decizia OLAF din data de 04.07.2006.

[26] Scrisoarea Omnis Group catre Presedintia Romaniei, 10.07.2006.

[27] http://www.business24.ro/macroeconomie/sindicate/alessandro-buttice-presa-romaneasca-este-inca-foarte-tanara-83189

[28] Relatare Cornel Ivanciuc – Catavencii

[29] Scrisoarea OLAF (N. Ilett) catre Omnis, 07.09.2010