Kovesi Coldea : TERORIŞTI ! luaţi exemplu : “Şeful Serviciilor Secrete din China Zhou Yongkang a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru luare de mită, abuz de putere şi dezvăluirea deliberată a unor secrete de stat”.

kovesi_coldea_maior_timofte_zhou-yongkang_varticDeci China e corupta de milenii, nu de secole ca noi, China are de vreo suta de ori mai multi cetateni decit Romania, pentru ca de PIB nu are rost sa mai vorbim, si totusi un fel de Coldea + Maior + Timofte + Oprea + Nica + Rus, adica cel mai cel dintre toti sefii de servicii secrete este arestat in secret si condamnat la inchisoare pe viata.

Dragii nostri Kovesi Coldea, voi ce urmeaza sa faceti, ca noi nu suntem in China, dar se pare ca voi sunteti ca si in China ? … inainte de arestarea lui Zhou.

Atentie ca daca se aplica legea din China, la ce ati facut pina in prezent s-ar putea sa va luati excutie cu glonte pe stadion in direct dupa ora 12 P.M. la televizor, dupa care familia primeste acasa prin posta factura aferenta valorii glontului. (Caveat posta nu poate fi manipulata asa cum mai face DNA citeodata).

Daca nu desfiintati coruptia de la “musca la tigru”, nu ati facut nimic altceva decit sa mai dati inca o data dovada ca puneti unmarul a devenim un fel de China si ca mergem inapoi la timpurile lui Pantiusa si Goncearuc.

Va intelegem, este greu, daca nu imposibil atit timp cit trebuie sa incepeti chiar cu voi !

Salutam si apreciem curajul si transparenta cu care Gabriel Oprea ne aduce la cunostinta ca a fost amenintat cu moartea pentru a parasi pozitia de Ministru de Interne, pentru a fi preluata de catre Dan Nica astfel incit acesta pe linga mita Microsoft, piraterie si alte nelegiuiri sa poata sa predea secrete de stat unora ca Marian Vanghelie si Catalin Voicu.

TERORISM, aceasta este definitia amenintarii cu moartea in vederea determinarii unei persoane (oricarei) persoane sa isi schimbe deciziile, si cu atit mai mult unui ministru de interne in functie.

Directorul General Microsoft Ovidiu Artopolescu afirma şi ma ameninta in 29 Aprilie 2009, ca daca nu ma potolesc cu reclamatiile referitor la Microsoft si grupul de crima organizata pe care Microsoft il finanta si proteja va dezvalui dosarul meu de “securist imputit” si voi fi asasinat, asta dupa ce o casa imi fusese furata cu acte false de catre MAI (Doctorul Moarte), frinele de la masina si motorul ambarcatiunii sabotate si primisem deja mai multe amenintari la adresa mea si a familiei mele – sa il ascultam pe Directorul General Microsoft :

„ei bine această jigodie ordinară (Dragoş Rişcanu n.a.) trebuie cunoscută bine, pusă talanga de gât de securist împuţit şi dat  drumul pe Furca pass (Furca Pass – trecătoare – este una dintre cele mai adînci şi abrupte prăpăstii din Elveţia, care face ca trecătoarea să fie deschisă doar cîteva luni pe an n.a.).

Ovidiu  Artopolescu către Dragoş Rişcanu : Prost mai eşti !

Dragoş Rişcanu răspunde : Multumesc ! Am constatat mai demult în comparaţie cu dumneavoastră. Vă doresc multă sănătate şi putere de muncă… apropos o ştii p’aia cu munca?

Dragoş Rişcanu : Eşti (sunteţi) disperaţi rău mai frăţioare. Oricum vă  mulţumesc pentru compliment, cum rămîne cu pensia (de securist împuţit n.a.) ? 

Ovidiu Artopolescu: Da ! disperaţi rău. Ia-te de mână cu a ta colegă de la Academie, coana Leana. Cei care ţi-au făcut legenda de întoarcere ţi-au tras clapa. O să te duci la fund cu msrinar cu tot. 

Dragoş Rişcanu : Ai vrut sa spui marinar ? 

Ovidiu Artopolescu : Da ! Ce persikak eşti ?

Domnul Director General Microsoft Ovidiu Artopolescu mi-a adus la cunostinta ca in anul 2001 in cursul unei intrevederi la care a participat si Directorul General Microsoft Silviu Hotaran, cind am afirmat ca vom ajunge la proces cu Microsoft (am ajuns la proces cu Microsoft in 2011) daca acestia continua abuzurile si ilegalitatile pe care le comiteau conform cu politicile Evangheliste, a vrut sa ma dea cu capul de masa dar nu a facut-o din respect fata de Siviu Hotaran.

Avind in vedere ilegalitatile comise de catre acesta in complicitate cu sotia sa Corina Artopolescu si cu nepotul sau Ionut Lopatan in beneficiul Microsoft si al grupului de crima organizata format din asasini si teroristi confirmati, ne permiteti Doamna Procuror Sef DNA sa publicam scrisoarea trimisa in atentia Dumneavoastra si a SRI in 26 Mai 2014.

Consideram ca investigatiile pe care le manipulati si tergiversati de cind ati venit Procuror General in 2006 pina in prezent in complicitate cu Florian Coldea reprezinta un act direct de complicitate la TRORISMUL finantat si practicat drept regula de afaceri de catre Microsoft si asociatii acestora.

Vom reveni …


 

omnis antet

DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE
Doamnei Procuror Şef Laura Codruţa KÖVESI
Ref. dosare nr. 21/P/2006, 85/P/2011

firmele lor pot să concureze fără nicio grijă că disputele sunt judecate transparent în instanţă şi că niciun român şi niciun american nu se găseşte deasupra legii„.

Nr. 125 / 26.05.2014

 Stimată Doamnă Procuror Şef DNA Laura Codruţa KÖVESI,

Subscrisa S.C. OMNIS GROUP S.R.L., cu sediul în Bucureşti, str. Amiral Constantin Bălescu nr.7, sector 1, înmatriculată la Registrul Comerţului Bucureşti sub nr. J40/5619/1991, CUI 346587, reprezentată de administrator Dragoş Rişcanu, având calitatea de parte vătămată şi civilă în dosarul nr. 85/P/2011, şi Dragoş Rişcanu, parte vătămată în dosarul nr. 21/P/2006,

am luptat şi luptăm începând din anul 1990 împotriva corupţiei şi crimei organizate, alături de cei care încă mai cred în Lege şi Justiţie, şi în primul rând alături de Preşedintele Traian Băsescu, astfel încât DNA să poată să existe, să fie independentă şi să reprezinte principalul exemplu a fi urmat de toţi cei care cred în Democraţie, Libertate şi Adevăr.

Dupa cum probăm, DNA face poliţie politică în continuitatea practicilor comunist-securiste şi în contradicţie flagrantă cu prevederile legii, cu angajamentele asumate faţă de partenerii noştri strategici şi cu aşteptările acestora referitor la lupta împotriva corupţiei, astfel încât

Vă solicităm

  1. Să luaţi la cunoştinţă informaţii noi şi relevante referitor la dosarele mentionate şi să dispuneţi cu celeritate măsurile legale care se impun, avînd în vedere gravitatea extremă a faptelor în forma continuata şi agravantă în care acestea au fost şi continuă să fie comise în deplină impunitate, infractorii fiind pînă în prezent protejaţi şi favorizaţi de mai multe instituţii, şi în primul rînd de DNA. Infractorii folosesc metode teroriste şi criminale, inspirate din practicile Securităţii, pentru a îşi anihila orice formă de opoziţie şi competiţie legală şi legitimă. Organizatorii, coordonatorii şi conducătorii activităţilor criminale menţionate sunt Sorin Ovidiu Vîntu, Ovidiu Artopolescu, Alessandro Buttice, Sebastian Vlădescu, Cătălin Voicu, Călin Popescu Tăriceanu, Sebastian Ghiţă şi alţii.
  1. Să dispuneţi admiterea la dosarele menţionate a probei noi şi utile constînd în mesajul oficial pe care l-am adresat, la postul de televiziune Realitatea TV în data de 21 Aprilie 2007, pentru mobilizarea populaţiei, în vederea susţinerii publice a Preşedintelui Traian Băsescu – numit în continuare de Directorul General Microsoft Ovidiu Artopolescu “Marinarul” – în condiţiile în care acesta a fost abuziv şi ilegal suspendat în urma unei lovituri de stat “Parlamentare” în data de 20 Aprilie 2007, pentru lupta pe care acesta o duce cu un patriotism exemplar împotriva corupţiei. Succesul acţiunii ilegale de suspendare a Preşedintelui se datorează manipulărilor făcute de Sorin Ovidiu Vîntu în asociere cu alţi oligarhi şi în complicitate cu 322 de parlamentari corupţi şi trădători de neam şi patrie. Sorin Ovidiu Vîntu este unul dintre susţinătorii şi complicii lui Ovidiu Artopolescu (Anexa 2).
  1. Să dispuneţi admiterea la dosarele menţionate a probei noi şi utile constînd în mesajele de ameninţare cu moartea primite de subsemnatul din partea Directorului General Microsoft Ovidiu Artopolescu, ameninţări proferate şi la adresa Preşedintelui Traian Băsescu, numit în aceste mesaje “Marinarul”, în data de 29 Aprilie 2009 (Anexa 1). Directorul General Microsoft Ovidiu Artopolescu face în fapt referire la suportul necondiţionat pe care îl dau luptei împotriva corupţiei pe care Preşedintele Traian Băsescu o duce şi, la intervenţia mea pentru a mobiliza şi organiza populaţia, peste 15 mii de oameni au venit în Piaţa Constituţiei în vederea susţinerii Preşedintelui în data de 21 Aprilie 2007. Astfel, Directorul General Ovidiu Artopolescu foloseşte acelaşi limbaj şi aceleaşi ameninţări pe care le proferează şi Sorin Ovidiu Vîntu la adresa Preşedintelui. Acesta aduce acuze calomnioase deosebit de grave, în conditiile în care nu are probe şi în care probele existente contrazic toate afirmaţiile acestuia.
  1. Să constataţi, chiar şi în urma unei analize oricît de sumare asupra probelor aflate la dosarele menţionate, faptul evident că afirmaţiile, acuzele şi ameninţările proferate de Directorul General Microsoft Ovidiu Artopolescu se regăsesc în totalitate în strategiile şi
    tacticile de comitere a mai multor infracţiuni deosebit de serioase şi grave de către Romanian Soft Company, Medist, Asesoft, Teamnet, Smartree şi alte entităţi, şi de protejare şi promovare în continuitate a acestor practici criminale, cu participarea instituţiilor competente în domeniul combaterii corupţiei şi crimei organizate – DNA, Serviciul Român de Informaţii (SRI), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Parchetul Tribunalului Municipiului Bucureşti, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi altele.
  1. Să dispuneţi cercetarea cu celeritate a relaţiilor infracţionale constituite în grup organizat de către Ovidiu Artopolescu, Corina Artopolescu, Ionuţ Lopătan şi alţi infractori menţionati în cerererile pe care le-am adresat Doamnei Procuror Şef Serviciu care investighează acest caz începînd din anul 2007 pînă în prezent.
  1. Să solicitaţi SRI să facă o anchetă referitor la verificarea celor care promovează mesajele denigratoare şi neadevarate proferate de Ovidiu Artopolescu, Nicoleta Bulgaru, Elisei Crăciun şi alţii pe siteurile acestora, după cum urmează: http://popescusilviucada.wordpress.com/2011/09/22/spionii-romani-fura-romania/\ http://anatolbasarab.blogspot.ro/2013/03/spionii-romani-fura-rominia.html (Anexa 3)
  1. Să solicitaţi încetarea cu termen imediat a tuturor acţiunilor întreprinse de DNA pentru a genera frică, denigrare, dezinformare şi complicitate cu infractorii de mult dovediţi.

Fapte sunt :

Declaraţiile pe care subsemnatul le-a făcut în data de 21 Aprilie 2007, şi pe care şi le asumă şi susţine în continuare, sunt la fel de valabile astăzi cum erau şi atunci, mai puţin faptul că efectele corupţiei sunt mult mai grave astăzi decît erau în 2007.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru ameninţările făcute de Ovidiu Artopolescu, care sunt la fel de valabile astăzi precum erau şi în 2009, cu diferenţa că acum gravitatea acestor afirmaţii şi ameninţări este mult mai uşor de înţeles, aceasta fiind deja exhaustiv probată.

Subsemnatul afirma în 2007 : “Îl susţin pe domnul Băsescu , o susţin pe doamna Macovei , în sensul obiectivelor şi afirmaţiilor pe care le-au făcut, în sensul lucrurilor pe care România s‑a angajat ….. România uşor, uşor , cu astfel de mecanisme nu ajunge nimic altceva , decât o mască de stat de drept democrat care nu are absolut nimic de a face nici cu valorile Euro-Atlantice pe care ne-am angajat să le asigurăm … – Stimată doamnă , eu ca şi cetăţean neimplicat politic , mă întreb , mă întreb , care este motivarea acestei conspiraţii care a avut loc în parlamentul României. Eu personal , Dragoş Rişcanu , am convingerea că faptul că … dosarele revoluţiei , dosarele mineriadei sunt gata şi ele trebuiesc să se ducă în justiţie, şi noi urmează să aflăm care este aspectul de continuitate al conspiraţiei din “89, continuitatea este absolută în parlamentul de astăzi, este un lucru care ar trebui să intereseze pe toată lumea . Domnul Geoană ar trebui să vină acolo şi să încerce să-şi asume ca orice cetăţean al acestei ţări , dorinţa de a afla adevărul !- Da’ eu nu am spus că PD nu are corupţie . Eu vă spun doar că există dosare , există corupţie . Toată lupta care se duce acum este pentru îngroparea acestor dosare , punct, e atât de simplu . Pentru că aceste dosare ascund asasinat comis asupra cetăţenilor acestei ţări , genocid , aceste dosare ascund bani furaţi , aceste dosare ascund criminali.”

După cum ştiţi foarte bine, lupta dusă de politicienii corupţi şi de asociaţii oligarhi şi infractori ai acestora pentru a îngropa doarele menţionate şi altele noi este din ce în ce mai violentă şi mai determinată, avînd în vedere performanţele mediocre obtinute pînă în prezent în lupta împotriva corupţiei structurale practicate de aceştia. Ne întoarcem la perioada anilor 2000, cînd Adrian Năstase punea bazele sistemului ticăloşit şi asasin.

Directorul General Microsoft Ovidiu Artopolescu afirma şi ameninta: „ei bine această jigodie ordinară (Dragoş Rişcanu n.a.) trebuie cunoscută bine, pusă talanga de gât de securist împuţit şi dat  drumul pe Furca pass (Furca Pass – trecătoare – este una dintre cele mai adînci şi abrupte prăpăstii din Elveţia, care face ca trecătoarea să fie deschisă doar cîteva luni pe an n.a.).

Ovidiu  Artopolescu către Dragoş Rişcanu : Prost mai eşti ! 

Dragoş Rişcanu răspunde : Multumesc ! Am constatat mai demult în comparaţie cu dumneavoastră. Vă doresc multă sănătate şi putere de muncă… apropos o ştii p’aia cu munca?  

Dragoş Rişcanu : Eşti (sunteţi) disperaţi rău mai frăţioare. Oricum vă  mulţumesc pentru compliment, cum rămîne cu pensia (de securist împuţit n.a.) ? 

Ovidiu Artopolescu: Da ! disperaţi rău. Ia-te de mână cu a ta colegă de la Academie, coana Leana. Cei care ţi-au făcut legenda de întoarcere ţi-au tras clapa. O să te duci la fund cu msrinar cu tot. 

Dragoş Rişcanu : Ai vrut sa spui marinar ? 

Ovidiu Artopolescu : Da ! Ce persikak eşti ?

Vă rugăm să analizaţi cu mare atenţie materialele depuse la dosar, inclusiv dosarul de urmărit politic întocmit pe numele subsemnatului în anul 1982 şi arhivat în anul 1983 de mai multe unităţi ale DSS – Securitate. Dosarul a fost obţinut în anul 2010 de la CNSAS – I 257179, şi depus la dosarul 85/P/2011.

În anul 2011 au început să apară pe Internet articole deliberat denigratoare, care nu au nici o bază probatorie sau/şi faptică (Anexa 3). Aceste articole vin să susţină şi să manipuleze opinia publică referitor la activităţile DNA, SRI, MAI şi alţii în vederea favorizării unor infracţiuni exrem de grave şi, totodată, extrem de evidente. DNA promovează astfel propaganda şi dezinformarea criminală în folosul unor entităţi infracţionale.

Am solicitat CNSAS să îmi comunice toate informaţiile pe care aceştia le deţin referitor la persoana mea, ca urmare a acuzelor repetate şi deliberat denigratoare proferate de Directorul General Microsoft Ovidiu Artopolescu. Astfel am aflat că am fost urmărit de trei sau mai multe unităţi ale Securităţii, printre care şi temuta UM 0666.

Ovidiu Artopolescu acţionează în deplină coordonare şi complicitate cu Sebastian Vlădescu, Sorin Ovidiu Vîntu, Dan Nica, Nicoleta Bulgaru, Irinel Paun şi mulţi alţii în vederea comiterii mai multor ilegalităţi deosebit de serioase şi grave în totală impunitate, garantată de DNA, PICCJ, SRI, MAI şi OLAF.

Aceştia au acţionat şi acţionează în baza principiului îndelung probat că sunt mai presus de lege şi că Microsoft, fiind companie americană, nu răspunde în faţa legilor din România, ceea ce se demonstrează în continuare a fi valabil, deşi total fals şi ilegal.

Am solicitat CNSAS, în luna Martie 2013, informaţii privind activităţile de informator/ofiţer de Securitate deţinute de Ovidiu Artopolescu înainte de 1990, dar pînă în prezent nu am primit nici un răspuns. Avem motive temeinice să suspectăm faptul că acesta este încă ofîţer activ acoperit al unor servicii secrete, penetrate de Sorin Ovidiu Vîntu şi alţii.

Interesele şi obiectivele strategice naţionale şi ale partenerilor noştri sunt astfel manipulate şi influenţate din exteriorul ţării, în detrimentul politicilor şi interesului naţional şi public, pentru interesul unor corporaţii prădătoare, asociate cu grupuri infracţionale deosebit de periculoase.

Vom reveni cu informaţii noi şi utile de interes public, atît pentru DNA cît şi pentru partenerii noştri Uniunea Europeană şi S.U.A. Practicile curente ale DNA şi ale altor instituţii contravin flagrant angajamentelor pe care România şi le-a asumat faţă de aliaţii săi, astfel cum sunt ele enunţate de aceştia: Microsoft nu este mai presusus de lege şi corupţia înseamnă tiranie. Tirania unor Vîntu, Voicu, Vlădescu, Ghiţă, Artopolescu, Nica, Năstase, Tăriceanu, Ponta etc.

Protejarea şi susţinerea unor activităţi de corupţie şi crimă organizată operate de companii cum sunt Asesoft, Teamnet, RSC şi Medist, asociate cu Microsoft şi altele, aduc prejudicii ireparabile statului de drept, democraţiei şi suveranităţii naţionale şi relaţiilor pe care România afirmă că doreşte să le dezvolte cu S.U.A. şi UE.

DNA, SRI, MAI şi alte instituţii competente au datoria să facă dovadă de patriotism şi să acţioneze în spiritul şi litera legii şi a angajamentelor asumate, astfel încît România să nu ajunga în pericolul de a fi manipulată şi influenţată spre distrugere, aşa cum se întîmplă astăzi cu alte state din regiune şi din lume, unde corupţia a dus la dezintegrare etatică.

Vă rugăm să ne scuzaţi, dar timpul şi resursele limitate nu ne permit să traducem tot ceea ce urmează să publicăm şi în engleză, aşa cum am încercat să facem pînă în prezent, astfel vom publica doar într-o singură limbă de circulaţie internaţională.

Am ales engleza astfel încît atît Departamentul de Justiţie al S.U.A., cît şi OLAF şi publicul internaţional, să poată avea acces în timp cît mai util la informaţiile şi analizele pe care urmeaza să vi le comunicăm, în baza actelor existente la dosarele menţionate şi ca parte integrantă a eforturilor pe care continuăm să le depunem în lupta împotriva corupţiei.

CONCLUZII

Reţelele criminale constitutite de Dumitru Iliescu, Cătălin Voicu, Cico Dumitrescu, Ovidiu Soare, Radu Timofte, Dumitru Zamfir şi alţii, asociate şi influenţate de Sorin Ovidiu
Vîntu şi alţi “oligarhi” şi politicieni corupţi, acţionează în parteneriat cu mai multe corporaţii prădătoare, printre care Microsoft, care ocupa un loc de frunte în această reţea infracţională, în vederea promovării unor politici şi obiective care contravin flagrant şi ilegal politicilor şi obiectivelor statului de drept democratic euroatlantic român şi a partenerilor acestuia.

Aceştia au reuşit să corupă înalţi funcţionari europeni şi să îşi extinda operaţiunile ilegale, atît la Bruxelles, cît şi în alte ţări (ex. Moldova, Bulgaria şi altele), astfel protejaţi fiind.

Cei care se opun şi critică acţiunile ilegale comise de reţeaua de crimă organizată sunt eliminaţi sau anihilaţi prin folosirea unor metode teroriste, care includ asasinat la comandă. Aceştia acţioneaza folosind dezinformare, propagandă, înscenări, provocări, denigrare, şantaj, ameninţări, manipulări judiciare, juridice şi mediatice, sabotaj, marginalizare, presiuni psihologice continue, inclusiv asupra familiilor şi colaboratorilor, astfel încît competiţia legală este eliminată, criticii sunt forţaţi la tăcere şi adevărul este mistificat, astfel încît creatorii devin vinovaţi şi infractorii devin creatori.

Instituţiile statului de drept sunt în prezent paralizate în faţa puterii, influenţei şi resurselor pe care aceştia le au şi le folosesc în vederea extinderii reţelei infracţionale în deplină impunitate în faţa legii, în detrimentul ireparabil al societăţilor democratice şi al interesului şi obiectivelor legitime ale acestora.

Ceea ce pentru noi, funcţie de resursele de care dispunem, nu poate fi decît o luptă împotriva nedreptăţii, ilegalităţi, crimei şi corupţiei, pentru Microsoft şi asociaţii acesteia este un război total împotriva oricărei forme de lege sau/şi democratie, pentru promovarea obiectivelor monopoliste şi criminale pe care aceştia le promovează.

DNA se află astăzi în război total, de voie sau/şi de nevoie, în faţa unor entităţi care au o experienţă inegalabilă şi resurse nelimitate pentru a se opune legii şi justiţiei şi pentru a se proteja prin metode avansate şi foarte sofisticate de corupţie şi terorism.

Pînă cînd DNA nu devine parte a soluţiei, DNA continuă să rămâna parte a problemei, chiar dacă Carmen Roşu declara ferm că, începînd din Octombrie 2013, “a căpătat încredere în instituţiile statului”.

Cu stimă,

Dragoş Rişcanu

Această solicitare a fost trimisă în copie următorilor destinatari :

Preşedintele României, Domnul Traian Băsescu
Departamentul de Justiţie al S.U.A. – FCPA
Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso
Directorul General OLAF, Giovani Kessler


Anexa 1

Mesaje primite pe telefonul privat de Dragoş Rişcanu, în data de 29 Aprilie 2009, de la Ovidiu Artopolescu, în ordine cronologica :

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           11.36
Iti doresc success. Mie nu mi-a venit idea asta. De-abia astept. Baga mare. O sa fie un fel de JohnLeCarre de Dimbovita pe Ron. Vezi sa nu aluneci, ca la Mimisoft.)

29/04/09           11.44
Daca imi venea merita Sa te rog sa ma ajuti. iti multumesc sincer. La mai mare !

29/04/09           12.30
Genial cum te-ai gindit sa ajungi celebru şi te milostivesti şi de mine. Nu iti voi ramine dator, te voi promova de exemplu mondial. Baga un bronz şi mai lasa fumatul.

29/04/09           12.34
Steve (Ballmer n.a.) stie ce faci ca sa te dregi ? Daca nu ii spun eu vineri în siatl ca daca tu vrei la gva. eu vreau la baza sa ne dam legendarile în Washinton Post cum eu fac soft mai bun ca Mimisoftsi tu vii sa-l ciordesti bara bara cu clanurile tale de talibani vezi ca coruptia este definit de onu drept act de terorism

29/04/09           12.38
Best regards din partea mea

Ovidiu Artopolescu:
29/04/09           12.41
Prost mai esti !

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           12.42
Multumesc ! Am constatat mai demult în comparatie cu dumneavoastra. Va doresc multa sanatate şi putere de munca… apropos o stii p’aia cu munca?

Ovidiu Artopolescu:
29/04/09           13.22
E buna sau adevarata ?

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           13.38
Denigreaza Angajeaza Lichideaza (art. 42 manual NKVD) Embrace Extend Exterminate (manual Mafiasoft) deci pe linga faptul ca sunt lipsit de credibilitate (cui?) , ca sunt  injurat, violent, legendat, infractor mai sunt şi prost… vazi ca ai uitat curlandist, anticommunist, limbist… şi altele … ist. Esti sigur ca detii criterii de evaluare ? Trimite-l pe Lopatan ca el e expert, sau pe  Badea sa ne bata, sau pe Paula sa mai fure  Niste prezentari … Disney

29/04/09           13.50
Ai dreptate : sunt prost. Bine’nteles ca Steve stie, doar el te-a trimis mereu la actiuni strategice. Mult succes

Ovidiu Artopolescu:
29/04/09           13.52
De ani de zile iti bati joc de oameni care nu au nicio legatura cu problemele tale. Esti un reclamagiu ordinar mai ceva ca în  anii ’50. Cand animalul rascanu tinut în brate de oameni cu bani nu stie ca a sosit momentul sa se opreasca, cand aceasta jigodie “ce a fost emigrat” în elvetia intr-o perioada în care romanii incercau sa supravietuiasca, are tupeul sa sara la gatul oamenilor onesti şi sa-i bage în latrina în care el sa adapa, ei bine aceasta jigodie ordinara trebuie cunoscuta bine, pusa talanga de gat de securist imputit şi dat  drumul pe Furca pass. Pana şi fostii colaboratori de la Tgroup au ajuns sa te blesteme pt cat ai furat. Un ordinar care se fereste sa-i apara poza în presa sau sa-şi faca public CV. Nu-i nimic, acum şi FAO stie.

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           14.19
Asa trebuie facut, subscriu. Colegii mei de la T sunt niste draguti. Da’ cine-i T ? C.V. e publicat la  Academie cu teza de  doctorat e public. Poza în ziar am de o pagina impreuna cu Vladescu. Mai am la DNA cu Nastase Nica şi  Talpes. Da şi tu pe Internet şi o sa vezi cit de legendat sunt. Ma bucur ca-mi dai  ocazia în sfirsit sa ies la lumina. Esti (sunteti) disperati rau mai fratioare. Oricum va  multumesc pentru compliment, cum ramine cu pensia ?

Ovidiu Artopolescu:
29/04/09           14.21
Da disperati rau. Ia-te de mana cu a ta colega de la Academie, coana Leana. Cei care ti-au facut legenda de intoarcere ti-au tras clapa. O sa te duci la fund cu msrinar cu tot.

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           14.23
Ai vrut sa spui marinar ?

Ovidiu Artopolescu :
29/04/09           14.30
Da ! Ce persikak esti ?

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           14.47
Draga Ovidiu doar ti-am mai sugerat : nu mai ameninta lumea ca nu e  frumos şi mai e şi illegal. devii plictisitor, anost şi irelevant. Oi avea tu multa minte (de cosmonaut refulat) dar e toata stricata, la fel cu limbajul caracterul asocierile şi de-ti mai da în  clocot.

29/04/09           14.56
Nu te ignor ca deja s-a trecut orice limita şi tu nu esti nimeni. Incerc sa te salvez de la ridicol. Cînd romanii incercau  sa supravietuiasca asta faceam şi eu intr-o lume a carei reguli le- am invatat şi respectat. În timp am fost adoptat. Sunt atit de multe lucruri care nu ti-au fost date sa le intelegi … Anger gets one în trouble, pride keeps him there. Fa ce ai de facut şi suporta consecintele. Mai e putin şi vei afla unde te va duce nemasuratul orgol

29/04/09           15.13
Vezi ca s-a mai incercat cu Cornu (omu mai labil -a sinucis) operatiunea a fost deconspirata şi Caraman schimbat din functie la mine nu e cazul

29/04/09           15.35
Zici de 0630 Gheorghe Tercu 404-35-19-19-477 voi afla şi cine mi-au fost colegi … şi pe ai tai

29/04/09           16.08
Vezi ca-i subtire. Mai intreaba. Te faci de risu plinsu … E treaba ta fa-ti-o pînă la capat, ca alta cale nu mai ai. Daca nu erai şi obrasnic iti spuneam, da’asa te las sa afli singur. T avea în ’89 angajati 477, eu care eram ?

29/04/09           16.21
Şi nu uita sa le zici la Helvetici ca esti dintr-un desen animat… ca ei este mai naivi şi nestiutorii, şi n’are umor şi te mai retine la confruntarii ca le bagi pa git glume cu umor penal. Nu uita nu te duci la Bulgaru nici la … şi doar ai reprezentat Micromoftu în cea mai mare ciordeala facuta în  Romanica, ciordeala de  creier bun sa hranesca creiere ca al tau

29/04/09           16.29
Şi cînd te gindesti ca nici nu am apucat sa ma pun pa’ munca … din ciclul munca-mi-ai … la casutei dupa sau supt  Ron, bre Artopolescule (esti de origine greaca, emigrat în mica America ?, şi neintors, sau e vreo chivuta la mijloc şi vreun rrom din ciclul nastasios, artopolescos, tariceanos, microporos)

29/04/09           16.43
Zi-le bre sa-şi extraga mortu (adica tu) , ca tot faceti rau tarii de care nu va pasa în  lacomia dementa în care agonizati, e drept ca bine agonisiti dar şi rau deranjati la marinar (ce- o fi aia ?)

29/04/09           16.56
M-am prins asa prost Cum zici ca sunt : Tu nu Esti dintr-un cartoon ! Tu esti din Planeta Maimutelor : nu percepi Nici un mesaj uman ) Perspikak ? Low level language … Oouh … oouh litlle monkey

Ovidiu Artopolescu :
29/04/09           17.01
Esti prost patentat pentru ca singura firma la care ai fost în stare sa-ti vinzi produsul în  RO este cea la care tot  tu esti actionar , dom’ doctor şi ti-ai aprobat  singur achizitia . Mr. Bean în varianta neaosa . În schimb ai incercat sa  scoti bani prin santaj ca asa ai fost scolit . O sa te simti bine la soapte reci !

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           17.08
De Tofan Howard Johnson Best Western şi alţi vreo 20 de clienti f. multumiti ai auzit domnu Microsoft director de piraterie ? Vad ca strategia RSC iti apartine în numele Microsoft şi a sotiei 0215 .

29/04/09           17.09
Prost patentat cum zici ca sunt inteleg ca vorbele lu’ Bulgaru erau din mintea ta , cum i le- ai bagat direct în gura ?

Ovidiu Artopolescu :
r
29/04/09           17.10
Toata piata stie cum ai obtinut contractele ; de- aia iti pleaca oamenii ; imi place ca esti disciplinat şi prompt în raspunsuri . Soapte reci !

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           17.16
Daca iti place pe aia cu Buze reci o stii ?

Ovidiu Artopolescu :
29/04/09           17.32
Tu chiar nu-ti dai seama  cat esti de dus cu pluta ,  ti se arunca o nada şi te dai de gol … ca desteptul J

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           17.37
D’aia te iubesc ca ma  faci sa ma inteleg mai bine şi sa imi aflu  trecutul … nu vrei sa-ti prezic viitorul ? … buzite reci şi inteligente .

Ovidiu Artopolescu :
29/04/09           17.39
Sigur ca vreau , te tin busy şi nu vezi ca sunt la 2 min de tine …

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           17.44
La Mahmudia ? Ca mi’s la Murghiol

Ovidiu Artopolescu :
29/04/09           17.45
Prin zona

Dragoş Rişcanu :
29/04/09           17.54
Zi bre ca dau un gratar de peste din balta

Ovidiu Artopolescu :
29/04/09          18.00
Pai nu vezi ca-ti fac cu  mana ?

Dragoş Rişcanu :
29/04/09
Nu vad bre ca’s batrin ,  fa şi matale din buze

Ovidiu Artopolescu :
29/04/09
Pai sunt în avion şi acum zboara peste delta

Dragoş Rişcanu :
29/04/09
Ovidiule , daca colegii mei din T te-au luat de confident şi emisar , de ce te-au necinstit şi te- au pus sa bagi unitatea M la inaintare sa ma promovezi ? crezi ca te lucrau dosnic ? sau aveati vreo strategie cu Dragan , Craciun şi kiss … my ciks


Anexa 2

Transcript – Realitatea TV – 21 Aprilie 2007

Invitaţi:
Oana Dobre – Jurnalist
Dragoş Rişcanu – Asociaţia Siguranţei Cetăţenilor
Alexandru Cumpănaşu – Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei
Sorin Ioniţă – Societatea Academică Română

Reporter:- Doamnelor şi domnilor , invitaţii mei în această emisiune sunt: D-na. Oana Dobre – Jurnalist, Dl. Dragoş Rişcanu – Membru al Asociaţiei pentru Siguranţa Cetăţenilor, cei care vor organiza mitingul de mâine din capitală, Dl. Alexandru Cumpănaşu – Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei şi Dl. Sorin Ioniţă – Societatea Academică Română, bun găsit tuturor, vă mulţumesc că aţi acceptat invitaţia mea, prima întrebare pe care aş vrea să vi-o adresez, până la referendum va fi România suspendată într-o campanie?

O.D.:- Cu siguranţă şi fiecare dintre cele două părţi care se vor înfrunta în această campanie va apela la instrumentele pe care le are, Băsescu la comuniunea cu poporul pe care deja o afişează iar cealaltă parte, partidele coaliţiei antiprezidenţiale, la instrumentele politice, legislative şi instituţionale. Poporul deşi paradoxal este vorba de un referendum va rămâne şi el suspendat undeva la mijloc până la urmă.

Reporter: – Pentru că e greu să anticipăm că vor veni la urne peste 9 milioane de români, D-le. Ioniţă!

S.I.: – Sigur, dar ce-i aşa o surpriză, şi asta mă miră mirarea tuturora sau a celor care se miră fals precum Dl. Geoană, păi când îl suspenzi şi gata l-ai dat afară şi-n 30 de zile, ce te-aşteptai să fie, dar ei nu ştiau asta în ianuarie când au pornit procesul, păi dacă-l suspenzi până la referendum sau 3 luni dacă-şi dădea el demisia n-ar fi fost tot 3 luni de campanie, nu era clar deci, ce, ne facem că suntem fraieri şi că nu-nţelegem, campania asta va fi pentru că asta au vrut ei în primul rând

Reporter: – Deci după scandal avem campanie?

S.I.: – Păi sigur, da era ilogic, şi de-asta mă umflam de râs când îi auzeam înainte pe Premierul Tăriceanu că-l suspendăm şi gata se lasă liniştea, păi da e vreo logică în chestia asta spuneţi-mi şi mie?

Reporter: – D-le. Cumpănaşu?

A.C.: – Din păcate da, şi eu sunt de acord că o să fie campanie electorală, da eu spun din păcate pentru că din punctul meu de vedere trebuie să avem foarte mare grijă cu modul în care administrăm în acest moment problema suspendării preşedintelui pentru că ceea ce trebuie să conteze pentru toţi este ca instituţiile statului să nu fie puse în pericol, tare mi-e teamă că după încă 2 ani de scandal politic cât a fost până acum şi încă vreo câteva luni de zile sau poate chiar mai mult, există riscul ca instituţiile statului să fie foarte, foarte mult afectate, să nu uităm că am primit nişte semnale şi din afară, avem şi noi problemele interne şi este foarte important ca această campanie electorală cum o numim noi, dar de fapt ea nu este o campanie electorală, să fim foarte serioşi, referendumul nu înseamnă că te aflii în campanie electorală dacă avem procedura de suspendare şi vrem să mergem pentru a afla dacă cetăţenii vor spune DA sau NU pentru suspendare ne aflăm într-o altă procedură decât cea electorală dar din punctul meu de vedere în acest moment ne aflăm într-o retorică politică, o retorică în care este foarte important ca societatea civilă să nu fie partizană, este foarte important ca să nu împărţim societatea în pro şi contra şi de aceea este foarte important ca toţi să fim responsabili şi să apărăm instituţiile statului

Reporter: – Apropo de această împărţire a societăţii civile şi a partizanatului în societatea civilă, D-le. Rişcanu dumneavoastră sunteţi unul dintre organizatorii mitingului de mâine, şeful Asociaţiei pe care o reprezentaţi dumneavoastră este membru al P. D., până la urmă mâine va fi un miting politic sau un miting al societăţii civile?

D.R. : – Mitingul de mâine are ca şi obiectiv, noi invităm, am organizat acest miting în sensul în care am făcut demersurile administrative pentru ca el să se desfăşoare în deplină siguranţă şi invităm toţi cetăţenii din România care doresc să-şi …

Reporter: – Este foarte important pentru aceşti cetăţeni să afle dacă se duc la un miting politic sau nu …

D.R. : – Stimată D-nă. uitaţi cum vedem noi situaţia, situaţia este foarte simplă, răul, tot ceea ce este necesar ca răul să învingă este ca oamenii de bine să nu facă nimic, acei oameni de bine poate să fie de oriunde, orice spectru politic din ce cauză pentru că eu nu cred că, chiar şi simpatizanţi P.S.D. chiar membrii P.S.D. sunt toţi bucuroşi de puciul parlamentar care a avut loc, acest , ce s-a întâmplat este o conspiraţie, conspiraţiile în sine, sunt mijloace .

Reporter: – Adică mitingul de mâine va fi un miting al urii sau ?

D.R .: – Nu, nu, nu, stimată D-nă., nu nu al urii, vreau să vă explic un lucru foarte clar păi vă explic de ce toţi cetăţenii acestei ţări sunt invitaţi să participe în a face un singur lucru şi anume, vedeţi dumneavoastră a folosi mijloace legale pentru a obţine rezultate ilegale spunea Machiavelli, se numeşte conspiraţie, deci asta e o conspiraţie, nu poţi să lupţi cu conspiraţia decât facând publică, demascând, spunând adevărul, ori atât timp cât există opinii conform cărora această, nu ştiu …

Reporter: – Coaliţie a răului !

D.R. : – Coaliţie a răului da, dispune de mijloace deosebit de puternice de control e o luptă inegală pentru că resursele ….sunt…..

Reporter: – Am înţeles, dumneavoastră vreţi să echilibraţi balanţa?

D.R. : – Nu, vrem să chemăm cetăţenii să le aducem la cunoştinţă, se vor ţine discursuri, se va cânta, toată lumea e invitată, dacă D-l. Geoană schimbă de exemplu …

Reporter: – Apropo, când va vorbi mâine D-l. Băsescu?

D.R. : – Păi poate să vorbească şi după D-l. Geoană, că dacă dânsul îşi schimbă opiniile vis-a-vis de ce s-a întâmplat .

Reporter: – L-aţi invitat şi pe D-l. Geoană ?

D.R. : – Invităm toţi cetăţenii din România D-nă. , nu e nimic politic aici , eu nu sunt afiliat politic , nu sunt membru al nici unui partid şi mă duc acolo .

S.I. : – Dumneavoastră organizaţi un miting pro Băsescu , şi nu e nimic în neregulă cu asta, cred şi eu, acuma am venit şi ca să înţeleg după chestia asta lungă , deci e un miting pro , că acuma e un referendum şi două opoziţii , DA sau NU .

Reporter: – Exact , dar noi încercăm să aflăm aici , dacă este un miting politic , adică dacă are o legatură faptul că preşedintele acestui …..

S.I.: – Şi noi doi dacă vom vota la referendum e o acţiune politică, a vota într-un referendum sau într-o alegere sau în ceva facem politică în acest moment

Reporter: – De ce dânşii ne-o spun pe faţă?

S.I.: – Păi un asta încercam să mă lămuresc

D.R.: – Dar …

S.I.: – De aici a reieşit, e politic

Reporter: – Reprezentanţii asociaţiei, aceasta este compusă dintr-un reprezentant al P.D. de ce vă este frică să spuneţi acest lucru?

O.D. : – De ce nu-şi asumă P.D. această acţiune de susţinere a preşedintelui Băsescu ?

D.R. : – Păi cum un şi-o asumă, nu şi-a asumat-o nici în parlament

O.D. : – Mitingul de mâine

D.R .: – A, mitingul de mâine .

O.D. : – De ce are nevoie să apeleze la Asociaţia pe înfrumuseţare a capitalei şi la Asociaţia pentru siguranţa cetăţeanului două asociaţii anonime? .

D.R.: – Pentru că nu este un miting politic stimată D-nă. . Nu este un miting politic .! Eu sunt absolut convins….

O.D. : – D-le. Rişcanu , mesajul dumneavostră este politic , dumneavoastră veniţi cu un mesaj politic într-un context politic, într-un context politic.

S.I.: – Intrăm în teme false pe cuvânt, deci în Statele Unite e plin de mitinguri, eu am stat un an la Washington nu e zi fără oameni pe peluză în faţa, unii-s pro ceva alţii-s contra ceva

Reporter: – Scuzaţi-mă D-l. Ioniţă spunea mai devreme că orice miting este un miting politic, păi tocmai spuneam că nu este nimic rău în chestiunea asta

S.I.: – Care-i problema eu chiar nu-i înţeleg pe politicieni, îi apucă brusc îngrijorarea că avem un pic de activism civic şi că ies oamenii să se pronunţe, a-ncălcat cineva vreo lege până acuma?

Reporter: – Nu nici vorbă, dar…

S.I.: – O să iasă şi contra lui Băsescu , foarte bine

Reporter: –
Dar pe mine mă surprinde această lipsă de transparenţă de ce nu spune nimeni clar da, noi P.D. organizăm un miting

S.I.: – Asta n-aş ştii să vă spun dar pe de altă parte…

D.R.: – Noi nu suntem P.D.-ul.

Reporter: – Nu dumneavoastră

S.I.: – Au circulat şi teorii proaste, eu deci nu eram în ţară, din cât de repede s-a făcut e clar că acea chestie de joi a fost spontană, deci ce s-o mai dăm pe după pom, s-au convocat nişte oameni prin SMS-uri, ce-i aşa de greu de înţeles

A.C.: – Vreau să vă rog…

S.I.: – Şi la fel de legitim şi-n contra lui Băsescu dacă organizează cineva,

A.C.: – Că în discuţia pe care o avem e foarte important din punctul nostru de vedere că cel puţin pentru apărarea valorilor democratice, este foarte important ca aceste mitinguri sau demonstraţii sau activităţi civice, sau cum or fi ele numite, să, mă rog, este absolut benefică, oamenii reuşesc că avem puţin civism cum spunea şi Dl. Ioniţă, eu sunt absolut unul dintre cei care încurajează astfel de abordări dar din punctul asta de vedere este foarte important ca aceste manifestări să fie unele care să un degenereze, eu îmi aduc aminte de mitingul de joi pe care îl aminteaţi dumneavoastră şi de modul în care anumiţi oameni care treceau pe-acolo sau poate erau de cealaltă parte a baricadei sau erau chiar oameni politici, au fost agresaţi, este foarte important…

Reporter: – Apropo dacă vine mâine la dumneavoastră…

S.I.: – Aţi fost vreodată la vreun miting politic în Marea Britanie la Londra?

A.C.: – Eu acum…

S.I.: – Aţi participat vreodată?

A.C.: – D-le. Ioniţă, cred că vin din România şi cred că în acest moment avem o problemă cu faptul că la mitingul de joi cineva a fost agresat

S.I.: – Da sau nu aţi participat vreodată la un miting democratic?

A.C.: – Sunteţi pe postul procurorului general sau discutaţi cu mine că nu-nţeleg?

S.I.: – Păi nu, discut cu dumneavoastră

A.C.: – Păi discutaţi cu mine , vorbim despre mitingul de joi

D.R.: – Dumneavoastră vorbiţi de mitingul din “89 când au fost împuşcaţi 5000 de oameni?

S.I.: – Principala dumneavoastră îngrijorare, azi în România, este ca nu cumva nişte O.N.G.-işti să agreseze pe cineva

A.C.: – Cetăţenii au denunţat

S.I.: – N-aveţi o problemă, cu faptul că parlamentul de fapt l-a suspendat pe preşedinte şi până la urmă concluzia este următoarea, fiindcă a putut şi fiindcă a vrut

A.C.: – Înţelegeţi nişte teze false, eu nu cred că m-am pronunţat nici pro nici contra în cazul suspendării preşedintelui

S.I.: – V-aţi pronunţat o îngrijorare

A.C.: – Nu, nu, eu am spus altceva, din punctul nostru de vedere este foarte bine

S.I.: – Societatea poate fi şi pro şi contra

A.C.: – Este foarte important ca aceste acte să fie organizate, pentru că este în sprijinul democraţiei, da să fie organizate astfel încât să nu degenereze …

O.D.: – Ce înseamnă asta?

A.C.: – Înseamnă ca oamenii să nu fie fugăriţi dacă vin la miting

O.D.: – Staţi puţin dar e o tensiune, să ne-aşteptăm mâine să avem o tensiune

Reporter : – Aş dori să-i adresez o întrebare domnului (Drago Sriscanu n.a.), dacă mâine Mircea Geoană va veni la acest miting , credeţi ca va avea soarta lui Cosmin Guşă?

D.R.: – Soarta lui Cosmin Guşă?

Reporter : – La mitingul de joi

S.I.: – În Marea Britanie când un politician de partea ailaltă s-a dus la un miting a fost bătut cu ouă şi fugărit de acolo, şi n-ai cum să previi acest lucru

Reporter: – Dar dânsul mai devreme ne spunea că îl invită şi pe Dl. Geoană

D.R.: – Stimată doamnă , eu ca şi cetăţean neimplicat politic , mă întreb , mă întreb , care este motivarea acestei conspiraţii care a avut loc în parlamentul României . Eu personal , Dragoş Rişcanu , am convingerea că faptul că …, dosarele revoluţiei , dosarele mineriadei sunt gata şi ele trebuiesc să se ducă în justiţie . Şi noi urmează să aflăm care este aspectul de continuitate al conspiraţiei din “89 , continuitatea este absolută în parlamentul de astăzi , este un lucru care ar trebui să intereseze pe toată lumea . Domnul Geoană ar trebui să vină acolo şi să încerce să-şi asume ca orice cetăţean al acestei ţări , dorinţa de a afla adevărul !

Reporter: – Unde în piaţă ?

D.R. : – Da , chiar în piaţă !

S.I.: – Bine ar fi să nu se ducă

O.D. : – La masa ostilă ?

D.R. : – De ce ostilă ?!

O.D. : – Pt că dvs a-ţi venit la început şi ne-aţi spus că faceţi un miting pt susţinerea preşedintelui Băsescu . Iar acuma tot discursu dvs , şi nu spun în rău că asta e realitatea .

D.R.: – Stimată doamnă .!

O.D. :   – Este critic la tot ce s-a întâmplat până acuma . Dvs nu vreţi să-l susţineţi pe preşedintele Băsescu , vreţi să-i dărâmaţi pe ceilalţi .

S.I.: – Aşa se întâmplă peste tot în lume, hai să nu punem ştachete ideale, aşa ceva nu se întâmplă decât în rai, în grădina raiului, în viaţa reală nu se amestecă cele 2 mitinguri nu se amestecă

D.R. : – Il susţin pe domnul Băsescu , o susţin pe doamna Macovei , în sensul obiectivelor şi afirmaţiilor pe care le-au făcut ., în sensul lucrurilor pe care România s-a angajat …..

Reporter : – Eu ştiu că vorbiţi de această realitate din parlament, aş vrea acum să mutăm puţin discuţia şi aş vrea să vă întreb pe fiecare ce credeţi că se va întâmpla în această lună din mai multe puncte de vedere, sunt câteva puncte în suspensie, avem un preşedinte interimar, avem legile siguranţei care au trecut tacit de Camera Deputaţilor, avem un serviciu secret fără şef, de asemenea avem şi legea ANI cerută de Uniunea Europeană într-o anumită formă, ce credeţi că se va întâmpla cu aceste 3 puncte în această Românie, cu un preşedinte suspendat şi unul interimar, D-na. Dobre :

O.D. : – Cred că acestă coaliţie anti Băsescu va maximiza totul, în acestă lună. Va încerca să obţină tot ceea ce poate obţine adică, legea ANI ciuntită, legile siguranţei naţionale în favoarea premierului Tăriceanu, acel pachet care a ieşit de la Guvern şi care oferă prerogative premierului şi în general ce vor mai putea să obţină, şefia la SIE nu este deloc o miză de neglijat

Reporter : – D-le. Ioniţă

S.I. : – La legile SIE nu mă pricep, la celelalte sunt de acord cu colega noastră de la « Evenimentul », mai este o miză, este miza justiţiei, şi hai să nu ne facem să ne pierdem în teme false şi să nu vedem, că de aici au pornit de fapt lucrurile, asta nu e de fapt o dispută psihologică personală că nu se agreează 2 oameni, asta este o coaliţie care s-a format, întâi contra lui Monica Macovei şi fiindcă Băsescu a ţinut-o în braţe , s-a întors şi contra lui de ce, pentru că liderii PC-ului sunt trimişi în justiţie în momentul de faţă, pentru că Năstase este în justiţie, pentru că nici Marko Bella are şi el de dat răspuns la nişte întrebări, pentru că eminenţa gri a PNL-ului este trimisă în justiţie. Deci cum ne imaginăm noi că oamenii ăştia nu o să reacţioneze, despre asta e vorba, restul sunt teme false pe cuvântul meu, şi în momentul ăsta prioritatea

Reporter : – Deci credeţi dumneavoastră cum s-a avansat până acum, cei drept la nivel ipotetic, schimbarea procurorului general, schimbarea şefului DNA

S.I. : – Exact asta vroiam să spun că şi astea sunt nişte mize în cele 30 de zile sau ce s-o mai întâmpla, şi asta trebuie urmărit

A.C. : – Cred că în acest moment avem o situaţie destul de delicată, şi eu încerc să am o situaţie echilibrată, la nivelul democraţiei în România

Reporter : – Cu asta vă ocupaţi, cu riscurile democraţiei

A.C. : – Absolut, cred că riscurile democraţiei sunt destul de mari, eu nu vad lucrurile atât de simplu cum le vede Dl. Ioniţă, cred că în momentul în care putem să vorbim despre suspendarea preşedintelui este o situaţie destul de gravă, nu ştiu cine este vinovat aici, trebuie să hotărască poporul fie la referendum fie cu altă ocazie dar este foarte important să analizăm foarte atent ce se întâmplă, parlamentul din punctul meu de vedere este în orice democraţie, fie americană, fie britanică unde vreţi dumneavoastră, principalul pion sau pilon al democraţiei, cred că parlamentul din punctul meu de vedere are o imagine foarte proastă pentru că parlamentarii nu sunt responsabili, că parlamentarii au foarte multe probleme, da sunt dacă vreţi în angrenajul democratic cel mai important pilon în momentul de faţă, cred că preşedintele este unul dintre cei mai importanţi piloni pentru că el este în momentul de faţă cel care reprezintă România sau statul român

Reporter : – Tocmai de aici intervine problema, avem un preşedinte suspendat şi unul interimar, cel interimar a fost de-o parte a baricadei, de aceea vă întrebam cu aceste puncte vitale legile siguranţei, care practic…

A.C. : – Am înţeles, ajungem şi-aici

Reporter : – Care practic pot să-i ia preşedintelui României nişte instrumente importante, ca serviciile secrete pentru că vorbim de legile siguranţei în varianta PNL care de exemplu înfiinţează o agenţie de ascultare a telefoanelor care va fi subordonată Parlamentului şi nu va mai fi la serviciile secrete, SPP-ul şi STS-ul trec în subordinea ministerului de interne, adică preşedintele care va ajunge după acest moment, că se va numi Băsescu sau altfel, va mai avea vreo pârghie în România  sau va fi pur decorativ după această perioadă ?

A.C. : – În momentul de faţă vorbim despre scenarii, fiecare dintre punctele pe care le-aţi prezentat dumneavoastră până acuma fiecare este posibil de a se întâmpla dacă ele se întâmplă legal dacă sunt puse în practică legal nu putem să spunem că Dl Băsescu sau altcineva l-a numit pe Daniel Morar legal şi altcineva îl numeşte ilegal, în momentul de faţă avem un joc politic, evident că este şi o miză politică la mijloc, dacă cei care sunt acum la putere sau dacă Dl. Văcăroiu, care din punct de vedere legal este
preşedinte interimar, deci nu putem să ignorăm sau să negăm acest lucru, va lua decizia de a schimba procurorul şef de la DNA sau procurorul general sau va lua decizia de a schimba pe altcineva legal, n-avem ce să facem, asta este situaţia, în acelaşi timp, dacă de exemplu Dl. Băsescu va veni înapoi la Cotroceni şi va determina schimbarea lor la loc sau îl va numi pe Dl. Morar la loc sau dacă va face alte măsuri de asemenea nu avem ce face miza politică din păcate există, pe mine mă deranjează faptul că în acest moment s-a ajuns în această situaţie şi că dintr-o relaţie instituţională am ajuns într-o relaţie personală

Reporter : – Exact, ceea ce spune Dl. Cumpănaşu e foarte interesant, de fapt noi implicăm democraţia, adică nu încălcăm o lege dar acţionăm politic

S.I. : – Nu aplicăm, a intra în politică în spaţiul izolat al justiţiei care se cheamă stat de drept, deci a-l demite acuma pe Morar fără să ai nişte criterii de management pe care să arăţi că el n-a dat performanţă, pentru că numai aşa ar putea fi demis, dacă e, înseamnă a aplica litera legii dar împotriva spiritului legii aşa cum s-a făcut în parlament

D.R. : – Asta se numeşte conspiraţie

S.I. : – Nu, nu, cuvântul este abuz, şi pe mine asta mă îngrijorează că foloseşte aceste rotiţe, aţi văzut că astăzi a apărut un lucru la care eu mă referisem de vreo 3 ori înainte, şi anume dacă se termină asta şi Băsescu la referendum câştigă şi este pus înapoi a doua zi poate pornim din nou acţiunea de suspendare, nimic nu împiedică parlamentul să facă asta s-o ţinem la nesfârşit

Reporter : – Unde ajungem ?

S.I. : – Şi astăzi am auzit un reprezentant PRM spunând exact asta la radio, asta mă întreb şi eu, unde ajungem ?

Reporter : – Un reprezentant al PNL şi unul al…

S.I. : – Exact, vedeţi

D.R. : – Haideţi să ne gândim de ce a fost suspendat preşedintele până la urmă c-a avut curajul să numească corupţia, deci corupţia în România este…

S.I. : – Rotiţele astea le lăsăm să se-nvârtă dar până când, nu v-au convins ultimele 4 luni că ceva e putred totuşi în rotiţele astea şi ele sunt folosite contrar scopului pentru care au fost create

Reporter : – Hai să-i dăm cuvântul domnului Rişcanu .

D.R. : – Stimată doamnă , avem o ţară , am inventat o groază de .., ,,categorii de tot felu” , avem o ţară coruptă fără corupţie .

Reporter : – PD a fost la guvernare 2 ani şi ceva .

D.R.: – Da eu nu am spus că PD nu are corupţie . Eu vă spun doar că există dosare , există corupţie . Toată lupta care se duce acuma este pt îngroparea acestor dosare , punct, e atât de simplu . Pt că aceste dosare ascund asasinat comis asupra cetăţenilor acestei ţări , genocid , aceste dosare ascund bani furaţi , aceste dosare ascund criminali .

Reporter : – Dvs excludeţi din această coaliţie PD .! Sau cel puţin aşa .

D.R. : – Doamnă eu nu exclud pe nimeni , eu vin şi spun că România în ziua de faţă . Nu doamnă, nici pe Traian Băsescu nu-l exclud . Eu vin şi spun aşa : astăzi în România , nu râde-ţi vă rog eu frumos .!

A.C. : – Nu nu , Spune-ţi !

D.R.: – Degeaba pt că ştiţi ce se întâmplă ! Astăzi în România !… România uşor, uşor , cu astfel de mecanisme nu ajunge nimic altceva , decât o mască de stat de drept democrat care nu are absolut nimic de a face , nici cu valorile Euro-Atlantice pe care ne-am angajat sa le asigurăm .

A.C. : – Falsul miting pro Băsescu nu puteţi să-l includeţi în aceeaşi categorie de conspiraţie , adică , în sensul ăsta am vrut să spun .

D.R. :- Eu am spus că facem un miting pt toţi cetăţeni care vin, în suportul afirmaţiilor şi obiectivelor pe care preşedintele Băsescu le-a afirmat cu claritate , drept care, a devenit victima acestui complot , că despre asta vorbim , e atât de simplu .

Reporter : – Într-adevăr !

Reporter : – Revin acum la Dl. Rişcanu nu ne-aţi spus un lucru , câţi oameni aşteptaţi mâine în piaţă ?

D.R. : – Aşteptăm undeva între 10.000-20.000 de cetăţeni să vină alături de noi în Piaţa Constituţiei , îi aşteptăm începând de la ora 17:00 , le aducem la cunoştinţă ……

Reporter : – Da cum v-aţi oprit la cifra aceasta ? Aţi făcut multe invitaţii? Sau……

D.R.: – Nu m-am ocupat eu de aceste aspecte a organizării dar…

Reporter : – Colegii v-au spus .!?

D.R :. – Colegii mi-au spus că asteptăm între 10 – 20.000 , în funcţie şi de vreme . Pot doar să le spun că de la ora 17:00 mâine , urmează să avem formaţii care vor cânta , urmează să avem reprezentanţi ai Societăţii Civile care vor veni să ne vorbească. Am primit un nr de mesaje de la d-l Tismăneanu …., care vor fi citite mâine în Piaţa Constituţiei. Din câte ştim , domnul preşedinte Băsescu urmează să vină undeva în jurul orei 18:00 pt a fi alături de noi .

O.D. : – V-a confirmat preşedintele suspendat că vine ?

D.R. : – Domnul preşedinte Băsescu ne-a confirmat că vine .L-am invitat şi dânsul ne-a confirmat că vine .

Reporter : – Am înţeles că şi d-l Stolojan ? Deci vin împreună ?

D.R. :- Da , da .

Reporter : – Se vor urca la tribună , vor adresa un speach participanţilor ?

D.R. : – Se vor urca şi dânşi la tribună , vom urca şi noi la tribună . Avem şi alţi invitaţi care vor veni să vorbească .

Reporter : – Adică o combinaţie discurs cu muzică?

D.R. : – Da combinaţie discurs cu muzică . Într-o duminică frumoasă de primăvară , aşa cum sperăm să fie mâine , ca să vină foarte mulţi oameni .

O.D. : – Vă asiguraţi că vor veni mulţi oameni , dar poate unii oameni vor veni pt concert? Ce înseamnă asta? Adică.! Ce garanţie aveţi că prezenţa oamenilor acolo înseamnă şi susţinere pt preşedintele Băsescu !?

D.R. : – Vedeţi ce se întâmplă .! Eu sunt absolut convins , că susţinerea de care d-l preşedinte Băsescu se bucură , este zdrobitoare este mult mai mare decât în sondajele de opinie . Acest lucru va fi demonstrat la vot , cu condiţia , ca oameni să-şi asume participarea , pt că altfel se vor plânge în permanenţă că sunt victimile unor comploturi parlamentare .

O.D. : – Neparticiparea însemnă la referendum , şi neparticiparea înseamnă., are greutate în rezultate . Şi ştiţi lucru ăsta .

S.I. : – Corect are.

D.R. : – Dvs încercaţi să…aduceţi această discuţie într-un obiectiv pur politic : Noi chemăm cetăţenii , P.D. ca să., Nu

O.D. : – EU mă întrebam dacă succesul mitingului de mâine va fi unul pur comercial , sau chiar va fi un succes de substanţă . Pt că .. , dacă vor veni 10.000 – 20.000 de oameni , asta s-ar putea să nu însemne nimic , dacă ei vin pt muzică .

D.R. : – Dacă vin pt muzică , în momentul în care domnul preşedinte Băsescu va începe să vorbească vor pleca toţi din Piaţă . Ceea ce nu-mi vine să cred .

Reporter : – Vă aşteptaţi şi la o contra manifestaţie ?

D.R. : – Nu cred că este cazul , nu vedem nimica agresiv , mi se pare normal ca atâta timp cât avem autorizaţie ,atât timp cât îndeplinim toate premisele legale să ne putem aduna oameni care vor să aibe o lume nouă , pt al susţine pe preşedintele Băsescu . Pt al susţine în demersurile pe care le-a facut pt a ajunge în această situaţie , unde , de fapt n-a fost decât sancţionat pt curajul de a acuza corupţia în România , despre care ştie absolut toată lumea .

De asta invităm, invităm la curajul , de a vorbi , la curajul de a ne manifesta pt ca frica atât timp cât lucrurile cu care Societatea Română se confruntă din 1989 până în prezent , mineriade , tot felul de dosare, este omniprezentă , atât în instituţiile statului cât şi în sistemul românesc . De asta , domnul preşedinte prin curajul pe care l-a avut să se confrunte cu întreaga , mafie din România , curajul pe care l-a avut să-i ajute să-şi arate adevărata faţă , trebuie ajutat de noi toţi pt că dânsul nu a făcut asta pt domnia sa , pt că putea să-şi rezolve personal problemele prin multe alte feluri .

Şi atunci noi avem obligaţia să mergem acolo alături de domnia sa , pt a ne face nouă revolutia de catifea . Acolo n-a murit nimeni , nu s-a împuşcat nimeni pe străzi . Oameni s-au adunat , au cântat, au arătat că nu mai acceptă , Nu vor ca această mafie să conducă România , în continuu aşa cum o fac , e atât de simplu .

Reporter : – Am înţeles , acestea sunt premisele pt mitingul de mâine . Discutam ceva înainte de pauza publicitară, ceva înainte, ce se va întâmpla în această lună pe lângă campania pro sau anti Băsescu, cu acele puncte vitale, aş dori de la dumneavoastră o concluzie în acest sens D-le Ioniţă

S.I.: – D-nă eu mă simt în tunelul timpului în momentul de faţă preşedintele Văcăroiu este preşedintele ţării mele, eu sunt acuma în 1993 şi stau cu teamă să nu pice vreo bancă ca să fiu sincer, exagerez evident, da aicea am ajuns, noroc că s-au privatizat desigur nu e cazul să pice dar n-avem nici o limită oare, oamenii ăştia nu prevedeau, care au împins această chestie, nejustificat, eu n-am o problemă, spun că apăr justiţia şi statul de drept dar n-am nici o problemă pentru modul că premierul s-a pronunţat a zis asta la un moment dat, deci ei au tăcut. Curtea a fost bună până când a dat decizia, pe urmă fiindcă i-a surprins au început să…, asta este problema fundamentală dar din păcate ea nu se rezolvă chiar dacă preşedintele Băsescu revine în funcţie după referendum, asta vreau să spun. Circul continuă iar acest conflict dintre o coaliţie care s-a format întorcând o parte a votului din 2004, contra la ceea ce-l dăduseră oamenii şi ceea ce nu s-a rezolvat prin alegeri anticipate asta nu înseamnă că se va rezolva dacă ne învârtim preşedintele la nesfârşit

O.D.: – D-le Ioniţă dar admiteţi posibilitatea ca preşedintele să acumuleze în această lună pe statutul său de victimă, atâta simpatie populară încât atunci când îşi reia funcţia să folosească această simpatie?

S.I.: – Să încalce constituţia că n-are cum, n-are maşină s-o împingă

nO.D.: – S-o schimbe

S.I.: – Păi da nu are cum s-o schimbe el, tot parlamentul trebuie s-o schimbe, vedeţi dumneavoastră acest parlament plin de anchetaţi schimbând constituţia în defavoarea interesului lor deci asta este, el până acuma n-a încălcat şi tocmai de-asta are probleme că na-ncălcat constituţia

Reporter: – Ce mai poate face Traian Băsescu ca un preşedinte izolat aşa cum îl vedeţi dumneavoastră?

S.I.: – A făcut şi el nişte greşeli de tactică, ultima fiind chiar asta cu 5 minute, cu vehicularea variantei demisiei n-a făcut decât să dea o temă ca şi ceilalţi să aibă cu ce să facă campanie că de fapt nu prea aveau, vor face campanie cu această gafă a lui, cu ideea de 5 minute , ce să zic chiar n-am o soluţie, dar atâta vreme cât aceşti oameni, n-au nici o limită şi dacă noi nu luptăm nu ca să-l apărăm pe Băsescu, s-apărăm justiţia ca să ducă acele cazuri până la capăt, noi asta trebuie să facem acuma, care poate va rezolva clasa politică pentru că altmineri nu

D.R.: – Asta am încercat şi eu să spun, exact asta

Reporter: – Dacă-mi permiteţi, aşadar practic nu avem nici o soluţie până la alegerile parlamentare din 2008? Este aşa un joc de-a şoarecele şi pisica

S.I.: – Ar fi fost semnale care arătau ceva dar au fost amânate tocmai ca să nu laşi cetăţenii să se pronunţe

O.D.: – Sau ar fi fost demisia care i-ar fi permis preşedintelui dacă ar fi câştigat alegerile să numească un nou prim ministru

Reporter: – D-le. Cumpănaşu

A.C.: – Vreau să spun că din punctul meu de vedere marele rău care se produce în acest moment este faptul că societatea se divide încă o dată în pro şi contra, eu cred că din 1990 cetăţenii au votat în continuare pro sau contra şi n-au votat pe programe, platforme şi aşa mai departe, momentul în care radicalizăm societatea, în acest moment şi cei care au făcut asta trebuie să plătească, fie că sunt cei care au făcut suspendarea, fie că sunt alţii, e foarte important ca acest lucru să nu se mai întâmple, cei care au putere de decizie în România trebuie să aibă foarte mare grijă pentru a nu mai diviza societatea, putem să reglăm aceste lucruri prin schimbarea constituţiei astfel încât să avem o republică prezidenţială sau parlamentară, parlamentul sau alte instituţii pot să facă aceste lucruri, faptul că avem un scandal de acest gen afectează interesele României, cei care se fac vinovaţi trebuie să plătească la un moment dat, şi este foarte important ca pe viitor să nu mai avem o struţo-cămilă care conduce România

Reporter: – Vă mulţumesc foarte mult pentru prezenţa în acestă emisiune, aşadar o parte a societăţii civile nu are nici o soluţie, cealaltă parte avansează câteva soluţii nu ştiu cât de pertinente pentru anul 2007, doamnelor şi domnilor noi ne oprim aici.


Anexa 3

http://anatolbasarab.blogspot.ro/2013/03/spionii-romani-fura-rominia.html

Anonim 26 aprilie 2013, 19:11

Pai asa este şi Dragoş Rişcanu (omnis.ro) care din absolvent de comert exterior (!) la ASE a ajuns (sanchi) mare ITist dupa ce “a fost fugit” mai intai 2-3 ani prin state şi apoi parcat în Elvetia (cu numele de cod Simon, de unde prin anagramare a scos şi numele firmei – Omnis) ca sa-l supravegheze pe Regele Mihai a resusit în 10 ani de “exterior” inainte de ’89 sa adune ca mare specialist în IT, 11.000.000 de franci elvetieni la care i-a mai adaugat şi cei 1.500.000 pe care ii primise în Septembrie ‘89 ca sa-i dea mai departe la o “calauza” de pe malurile Don-ului şi a venit brambureala din decembrie şi dom’ Simon se facu mare investitor în Romanika pe banii securitatii. Rushinika dom’ Simon şi nu se uita !

http://popescusilviucada.wordpress.com/2011/09/22/spionii-romani-fura-romania/\

Dragoş Rişcanu 2 aprilie 2014, 14:55

Domnule Redactor,

Comentariul postat de anonimul Anonim reprezinta o serie de neadevaruri şi de acuze deosebit de grave care au drept obiectiv denigrarea deliberata a unei persoane publice, prin folosirea siteului dvs. şi a altor siteuri.

Va solicit sa actionati cu celeritate pentru a respecta prevederile legale astfel incit sa suspendati postarea pînă cînd identificati autorul postarii pentru a verifica autenticitatea datelor şi faptelor ce fac subiectul acuzelor postate de acesta pe siteul dvs.

Va stau la dispozitie pentru eventuale clarificari. Tel 0744665522

Va multumesc,

Dragoş Rişcanu

http://popescusilviucada.wordpress.com/2011/09/22/spionii-romani-fura-romania/\

Posted by BIG-BUM-BANG on noiembrie 3, 2011 at 20:11

Pai asa este şi Dragoş Rişcanu (omnis.ro) care din absolvent de comert exterior (!) la ASE a ajuns (sanchi) mare ITist dupa ce “a fost fugit” mai intai 2-3 ani prin state şi apoi parcat în Elvetia (cu numele de cod Simon, de unde prin anagramare a scos şi numele firmei – Omnis) ca sa-l supravegheze pe Regele Mihai a resusit în 10 ani de “exterior” inainte de ’89 sa adune ca mare specialist în IT, 11.000.000 de franci elvetieni la care i-a mai adaugat şi cei 1.500.000 pe care ii primise în Septembrie ‘89 ca sa-i dea mai departe la o “calauza” de pe malurile Don-ului şi a venit brambureala din decembrie şi dom’ Simon se facu mare investitor în Romanika pe banii securitatii. Rushinika dom’ Simon şi nu se uita !

Posted by Dragoş Rişcanu on aprilie 2, 2014 at 11:43

Domnule Redactor,

Comentariul postat de anonimul Big-Bum-Bang reprezinta o serie de neadevaruri şi de acuze deosebit de grave care au drept obiectiv denigrarea deliberata a unei persoane publice, prin folosirea siteului dvs. şi a altor siteuri.

Va solicit sa actionati cu celeritate pentru a respecta prevederile legale astfel incit sa suspendati postarea pînă cînd identificati autorul postarii pentru a verifica autenticitatea datelor şi faptelor ce fac subiectul acuzelor postate de acesta pe siteul dvs.

Va stau la dispozitie pentru eventuale clarificari. Tel 0744665522

Va multumesc,

Dragoş Rişcanu

Posted by Dragoş Rişcanu on aprilie 3, 2014 at 12:27

http://www.cotidianul.ro/drumul-judecatorului-podea-de-la-securitate-la-trafic-de-influenta-205845/

Puteti accesa dosarul CNSAS atasat articolului din link.

Va rog suspendati comentariul

.

Va multumesc,

Dragoş Rişcanu

Posted by Dragoş Rişcanu on aprilie 5, 2014 at 9:25

Stimate Domnule Redactor/Editor,

Va notific formal sa respectati legea şi sa dati curs solicitarii legale şi legitime pe care vi-am adresat-o.

Va stau la dispozitie pentru eventuale lamuriri daca credeti ca mai este cazul.

Siteul ziaristionline a facut verificarile legale şi a suspendat comentariul deliberat şi vadit calomniator.

Va multumesc anticipat

Dragoş Rişcanu

 

http://www.ziaristionline.ro/2013/04/11/ion-mihai-pacepa-tradator-agentul-rusilor-spagar-la-nivel-inalt/

(Siteul este al lui Victor Roncea – cei care scriu sunt alocati lui Artopolescu, RSC şi altii n.a.)

derdiedas April 27, 2013 – 1:06 am

intrebati-l de Dragoş Rişcanu – editat – (siteul a fost editat dupa ce am solicitat verificarea informatiilor – celelalte siteuri nu doresc sa respecte legea şi sa verifice informatiile n.a.)

Dragoş Rişcanu March 27, 2014 – 2:18 pm

Nu il cunosc personal pe domnul Tismaneanu.

Tata nu l-a cunoscut pe domnul Pacepa.

Eu nu am fost nici informator nici ofiter – de altfel am publicat dosarul CNSAS I257179, de urmarit politic de vreo patru servicii ale DSS pe net.

Este deosebit de dificil sa raspunzi unor denigrari facute de tot felul de anonimi.

Stiu cine genereaza aceste denigrari şi de ce, dar nu stiu de ce ele sunt publicate pe acest site.

eXpress March 27, 2014 – 2:43 pm

Ne pare rau. Publicarea comentariilor este relativ libera. Uneori nu putem sa le verificam chiar pe toate. Daca aveti ceva de interes general sau poate special, spre publicare, va rugam sa ne trimiteti la ziaristionline@gmail.com

Dragoş Rişcanu April 3, 2014 – 3:07 pm

http://www.cotidianul.ro/drumul-judecatorului-podea-de-la-securitate-la-trafic-de-influenta-205845/

Stimata Redactie,

Va rog respectuos sa cititi dosarul atasat articolului mentionat în link.

Va rog sa suspendati comentariul deliberat denigrator.

Va multumesc,

Dragoş Rişcanu

eXpress April 3, 2014 – 9:52 pm

Sigur ca da! Va multumesc şi numai bine!