Maior – Kovesi, bre MITOLOGIILOR, mitomane si morbide, vrem o pauza de democratie, omenie, lege, normalitate … duceti-va bre ca ne-am saturat !

maior-kovesi-coldea-opris-grumaz-vladescu-murea-coriSi luati-i si pe Blaga, Rus, Coldea, Igas etc., si ne mai lasati cu “Scoala de la Cluj” … de la Arad si Oradea … ca Strehaia si Teleorman incep(e) sa paleasca in comparatie cu ce tot faceti VOI ! … la noi = GATA ! Ajuuuuunge ….,,

Traiti din PROPAGANDA, frauda, si favorizarea unor retele infractionale deosebit de periculoase care actioneaza impotriva securitatii si intereselor nationale (Microsoft, Siemens, EADS, Bechtel etc.), respectiv din neadevarurile si dezinformarile proiectate in spatiul public de “ofiteri sub acoperire” din media, pentru a proteja incompetenta si infractiunile comise de alti ofiteri legendati in “oameni de afaceri”, care opereaza companii de “succes” in IT – SIVECO, Medist, Asesoft, Teamnet, Net Consulting etc. si pentru a va proteja pe voi “ofiteri sub acoperire” din magistratura, in numele NOSTRU.

Noi, restul de “neacoperiti”, traim intr-o lume paralela in care nu avem privilegiul sa fim asociati cu Bittner, Ghita, Chelu, Voicu, Vintu, Opris, Coldea, Sima, Vladescu, Tulus, Bica, Udrea, Stelu … si putem continua in cabala (kabbalah), astfel ca suntem obligati sa acceptam terorismul fricii, incertitudinii si dubiului, impus de VOI si slujitorii vostri, in numele securitatii si bunastarii noastre colective, pretinzind ca traim intr-o normalitate a statului de drept democratic euroatlantic puternic integrat in UE si NATO.

La cap va mai controleaza cineva din cind in cind ?

Maior : “Dacă greşeşti, se va vedea imediat. Au fost asemenea greşeli şi ni le asumăm. Bine că nu a fost vorba de chestiuni care să afecteze direct, fizic, cetăţenii. Acest lucru nu s-a întâmplat vreodată.” …

Poate doar Domniei Voastre si lu’ Kovesi nu, ca la multi li s-a intimplat din partea SRI si DNA, ce patim si noi incepind din 2000 pina in prezent.

In lumile paralele in care traim, noi producem valoarea pe care voi si asociatii vostri o fraudati, astfel incit am ajuns sclavii vostri, voi fiind la rindul vostru umili sclavi ai unor corporatii pradatoare, denuntate ca atare de insasi metropolele din care provin (Berlin, Londra, Washinghton etc.).

Numai Maior si Kovesi (si jurnalistii “sub acoperire”) mai cred ca Microsoft reprezinta politicile SUA, Siemens politicile Germaniei si BAE politicile Angliei…. Maior, decit sa mai semnati contracte si “intelegeri secrete” mai bine va semnati DEMISIA ! … Kovesi decit sa continuati sa il “acoperiti” pe Maior si Microsoft, decit sa semnati Rezolutii, mai bine va semnati DEMISIA !


 

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/george-maior-avem-3-000-de-ofiteri-operativi-platiti-in-medie-cu-2-500-ron-560717.html

Directorul SRI recunoaşte că imaginea serviciului este încă umbrită de „fantomele” Securităţii. La 20 de ani de la Revoluţie, el susţine însă că priorităţile au fost schimbate radical …George Maior: „Avem 3.000 de ofiţeri operativi, plătiţi în medie cu 2.500 RON” …Ziarul italian La Reppublica a afir­mat că SRI are 12.000 de an­ga­jaţi, spre deosebire de fosta Securitate, care opera cu 11.000 de persoane. Este adevărat?

Este fals, pentru că în primul rând se compară două instituţii diferite, in­clusiv din punct de vedere al orga­n­i­zării. Dacă ar fi să dau o cifră din punct de vedere strict operativ, în SRI lucrează în jur de 3.000 de persoane pe care le-am putea defini ca ofiţeri de informaţii. Aveţi agenţi acoperiţi în redacţii! Că putem face şi desface în zona politicului foarte multe. Că putem face sau nu un preşedinte. Toate astea sunt mitologii. Că facem poliţie politică, şi acest lucru de foarte multe ori este spus public de foşti asociaţi ai Securi­tă­ţii dinainte, care au devenit experţi în drepturile omului. Sunt multe alte lu­cruri. Sunt sau nu mitologii, veşnica dez­batere care va exista câtă vreme vor exista şi serviciile de informaţii. […] serviciul pe care îl conduce ar avea agenţi acoperiţi în presă. Ofiţerul acoperit este o armă a oricărui serviciu de informaţii, mărturiseşte directorul SRI, care a subliniat că în magistratură şi politică nu există ofiţeri acoperiţi.

Ofițerul acoperit este o latură specială, o armă specială a oricărui serviciu de informații, sarcina lui este ca folosind această situație, această calitate să aducă informații de securitate națională pentru stat. Stăm cum stau toate statele democratice europene”, a spus Maior. Întrebat dacă se va afla cine sunt acești ofițeri, Maior a răspuns: „Păi asta e ideea – că nu! De aceea este vorba despre ofițeri acoperiți și de secrete de stat”. Nu este primul şef al SRI care ar admite existenţa agenţilor acoperiţi în presă. Potrivit jurnaliştilor de la Flux 24, în iunie 2001, Radu Timofte, șeful de atunci al Serviciului Român de Informații, recunoştea, într-un înscris oficial, ca răspuns la cererea unui parlamentar, că redacțiile din România sunt infiltrate cu ofițeri acoperiți.Timofte nu admitea însă procentul de 50% înaintat de deputatul de Cluj, Damian Brudaşcu.

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/george-maior-au-fost-multe-momente-in-care-sri-a-gresit-560825.html

Pe parcursul evo­lu­ţi­ei serviciului, am spus acest lucru, inerent s-au făcut anumite greşeli. Şi chiar mi-am exprimat pu­blic regretul că aceste greşeli au existat, dar nu a fost uşor să creezi o nouă instituţie, să o adaptezi unor cerinţe democratice şi în cele din urmă profesionale, mult mai sofisticate decât în perioada anterioară. Pentru că ne confruntăm într-o lume a globalizării cu noi riscuri interdependente, cu noi ameninţări. Toate aceste lucruri au avut un parcurs anevoios în servicu.

De când sunteţi director, au fost multe momente în care SRI a greşit?

Da, pentru că suntem într-o lume în care nu poţi obţine informaţia total şi au fost elemente pe care nu le-am putut detecta din timp şi care, nu neapărat din punct de vedere al materializarii unei ame­ninţări, dar din punct de vedere al po­si­bilităţii noastre de a fi informat adecvat şi de a transmite cu­noaş­tere pentru decizie au fost pierdute.

O eroare a SRI poate însemna o schimbare de destin pentru cineva. Politic sau fizic.

Da, aici, într-un asemenea serviciu eşti sub acest spectru permanent. Dacă greşeşti, se va vedea imediat. Au fost asemenea greşeli şi ni le asumăm. Bine că nu a fost vorba de chestiuni care să afecteze direct, fizic, cetăţenii. Acest lucru nu s-a întâmplat vreodată.

George Maior: Conceptul de se­curitate naţională este un concept in­tegrator, care vizează toate ame­nin­ţă­rile, riscurile şi vulnerabilităţile pe care un stat le poate avea din punct de vedere al securităţii naţionale. Iar acestea sunt multiple şi vizează ches­ti­uni care merg de la securitatea fizică a cetăţenilor, mă refer la ameninţări te­roriste până la aspecte de crimă or­ga­nizată, trafic de droguri, trafic de ar­mament, corupţie sistemică, fe­no­me­ne care pot afecta factorii funda­men­tali de pluralism ai unui stat de­mo­cratic. Asta ca să facem diferenţa fa­ţă de situaţia dinainte de 1989. Mai pu­­tem vorbi de securitatea economi­că a unui stat, adică capacitatea statu­lui de a face faţă unor crize sistemice din acest punct de vedere. Iată o pa­letă largă de vulnerabilităţi, care au co­res­pondent în diversele legi şi sunt de­­fi­nite precis, pentru care SRI se ma­ni­festă ca un sistem imunitar al sta­tu­lui şi societăţii, adică pentru a pu­tea pa­ra şi preveni aceste riscuri şi a crea acea stare care să ofere securitate la ni­vel individual, de cetăţeni, sau de stat.