Iohannis, despre schimbarea lui Maior de la şefia SRI: E o discuţie puţin artificială, SRI funcţionează în parametri buni

klaus-maiorPreşedintele Klaus Iohannis a spus la „Adevărul live” că nu doreşte să facă o temă din schimbarea lui George Maior de la şefia Serviciului Roman de Informaţii, întrucât acesta funcţionează bine.

Întrebat dacă George Maior trebuie schimbat sau nu de la şefia SRI, Iohannis a răspuns: „E o dicutie puţin artificială, SRI funcţionează în parametri buni. Nu simt nevoia de a face din asta o temă.”

Comentariile Redactiei Corupţia.ro

  1. Maior este foarte natural si extrem de respectat si adulat (de Sebastian (Vladescu + Ghita) si de toti ceilalti informatori, ofiteri sub acoperirie si peste acoperire). Maior vorbeste extrem de rar si ceea ce spune vine din adincul absolut al naturelului fiintei sale. Cum indrazniti sa il faceti artificial ? Saracu’ om, a zis si el o vorba pentru posteritate si uitati ce pateste. Nu e drept si nici corect.
  2. Cum adica putin artificiala ? cit de putin artificiala si cit de mult naturala ? ori e serios ori e la amuzament. Adica Maior are un simt al umorului atit de natural si proaspat incit nu stiti ce sa spuneti pentru ca sunteti confuzionat de faptul ca Maior vrea sa isi depuna demisia dar nu si-o depune in sens de gluma buna ?
  3. Chiar daca nu simtiti sunteti obligat de insusi Maior, care a lansat tema fara sa ii pese daca veti simti sau nu (cred ca nu ii pasa ca existati, pentru el exista Ponta, Ghita, etc.). De ce a facut-o ? El stie sau simte ! Sau poate Sebastian Ghita si Micul Guccifer via Sebastian Vladescu sunt raspunsul ?
  4. Este aparent o mare o nevoie, din punctul de vedere a lui Maior. De ce nu il intrebati si pe el saracul ? Se presupune ca are discernamintul de a nu vorbi aiurea. Deobicei tace din cite am putut constata in ultimii opt ani de cind tot incercam sa il avertizam ca va arunca SRI (si DNA) in ridicol si penibil si va sabota astfel deliberat sansa Romaniei de a scapa de MCV si de a mai intra vreodata in Schengen.
  5. SRI functioneaza, este evident ca functioneaza (respectiv exista) dar de obicei institutiile functioneaza din ce in ce mai bine cind conducatorii promoveaza, nu ramin pietrificati cu deceniile pe loc. Hoover a stat la FBI 37 ani dar el il crease si ii placea sa santajeze pe toata lumea, asa ca nu avea unde sa se duca sa isi poata exersa hobbyul. Astazi exita o rotatie a Directorilor FBI care se dovedeste foarte benefica. Acum citeva zile Directorul CIA si-a dat chiar demisia.
  6. Parametri buni ! de unde stiti ? … buni la ce ? ca pina acum de asta se ocupa Sebastian Ghita ca el si Coldea controleaza SRI (si DNA), si in general tot ce misca (facea vreo afacere) cu ajutorul SRI.
  7. De fapt care este trocul ? Bica a fost pusa in echilibru cu Kovesi care a fost numita de Ponta = Ghita = Maior (numit de Geoana + Vanghelie) , si uitati ce succes si ce echilibru au realizat. Sunteti sigur ca ei sunt „alesii” legitimi ai SUA, sau doar holograma propriilor ambitii si idiosincrazii, astfel propagandate tot de ei si cei pe care ii protejeaza (e reciproc bine inteles). Daca ai destui bani din frauda si coruptie asa ca Ghita si Vladescu nu costa asa mult sa pui niste tonomate la munca, vezi WSJ, NYT si alte radiouri si niste nimeni.