Prin DNA, Divizia sa Penală, SRI îi dă şah lui Traian Băsescu !

cristoiu-maior-bica-kovesiAlina Bica, şefa DIICOT, a fost luată cu mandat de arestare şi dusă la DNA.
Alina Bica e omoloaga Laurei Codruţa Kovesi.

Dintr-un interviu acordat azi unui ofiţer acoperit am înţeles că cele două sunt rivale.
Aparent o răfuială între muieri; nu trăgîndu-se reciproc de păr, ci anchetîndu-se reciproc.
România zisă şi democrată e scena unei întîmplări mai degrabă de Caraibe, decît de Europa Civilizată.

Ea, întîmplarea, nu poate fi înţeleasă cu adevărat dacă nu o raportăm la una dintre cele mai grave realităţi ale României anului 2014:
Serviciile secrete, scăpate de sub control democratic, au pus stăpînire pe ţară!

Să recapitulăm.
30 octombrie 2014. Un site anonim, nerevendicat de nici un ziarist, de nici o grupare, fie ea şi teroristă, de nici un cetăţean, publică fotografii profesioniste surprinzînd-o pe şefa DIICOT, Alina Bica, împreună cu politiciana Elena Udrea la Paris, în februarie 2014. Pozele sunt însoţite de două facturi de cazare la hotelul Le Bristol, din Paris, una a Alinei Bica, alta, a Elenei Udrea. După cîteva ore, site- ul dispare în neant.

La vremea respectivă am scris că întîmplarea e de republică bananieră, şi nu ţară minim europeană. Şi cînd spuneam asta mă refeream la caracterul enigmatic al publicării. Dacă site-ul ar fi fost revendicat de un jurnalist, de un cetăţean, nu m-ar fi interesat cum de a reuşit să pună mîna pe două documente pe care nici un hotel din lume nu le dă altcuiva decît celor care au dreptul la ele: clienţi care au stat la hotel. Faptul că site-ul a dispărut în neant m- a făcut să presupun c-a fost vorba de o Operaţiune a unui serviciu secret român:

Prin întreaga tărăşenie, SIE a vrut să dea un avertisment tuturor celor care-l critică, politicieni, jurnalişti, membri ai societăţii civile:
Fiţi atenţi, aşa cum am reuşit să facem rost de la un hotel respectabil din centrul Parisului, de o factură emisă cu jumătate de an în urmă, vom face rost de orice document compromiţător despre călătoriile voastre peste hotare. Aţi văzut cum am documentat-o pe Elena Udrea? Pe voi vă putem documenta şi-n fund dacă ne supăraţi!

Între timp m-am mai maturizat. Şi mi-am dat seama că am greşit în trei locuri:

  1. Nu era SIE, ci SRI.
  2. Nu era Elena Udrea, ci Alina Bica.
  3. Nu era un avertisment dat nouă, oamenilor de rind, ci Alinei Bica.

De ce Alinei Bica?

Ne răspunde într-un fel Traian Băsescu în interviul acordat la Jocuri de putere de pe Realitatea tv pe 31 octombrie 2014:
Dar sunt oameni de afaceri care fac ilegalităţi, sunt oameni politici care fac ilegalităţi. Acele dosare se află şi la servicii înainte de a ajunge la parchete. Deci, tocmai importanţei pe care o au în viaţa socială, în securitatea naţională. Trebuie crescută puţin transparentizarea. Pentru că vă dau un exemplu. Dacă aţi observat la toate marile acţiuni ale DNA apare dedesubt: cu sprijinul SRI. Acest lucru a avut un impact uriaş asupra mediului de afaceri. Sunt convins că toţi se gândesc: stai frate, la SRI trebuie să fiu atent, nu, înainte de a fi atent la ce mi se întâmplă la Parchet.

Traian Băsescu e preşedintele României. El nu-şi poate permite să spună de a dreptul ceea ce mulţi dintre ziarişti ştiu, dar n-au curaj s-o spună public, deoarece unii sunt ofiţeri acoperiţi, iar alţii au patroni ofiţeri acoperiţi:
DNA e poreclită Divizia Penală a SRI.

Nu numai că aproape toate dosarele DNA se bazează exclusiv pe Operaţiunile de spionaj ale SRI (interceptări, filaj, documentare în diferite instituţii), dar, mai mult şi mai grav, SRI comandă DNA pe cine să înhaţe. Biata Laura Kovesi ia poziţie de drepţi cînd primeşte de la SRI un dosar marcat cu fundiţă roşie, semnul priorităţii absolute. Aşa s-a ajuns la situaţia, cumplită într-o democraţie, a unei puteri de viaţă şi de moarte a SRI asupra României. Securitatea era biet copil pe lîngă SRI. Securitatea se temea de Ceauşescu. SRI nu se teme de nimeni. Poate de americani, deşi e greu de crezut că americanii ştiu ce face SRI-ul.

Pentru a deţine puterea absolută, inclusiv cea de a face preşedinţi, SRI avea nevoie de subordonarea Alinei Bica, şefa DIICOT. Cum Alina Bica nu lua în seamă dosarele cu fundiţă roşie, i s-a dat un avertisment prin Operaţiunea Paris.

Traian Băsescu s-a prins de Operaţiune. Aşa se explică spusele sale  tot din 31 octombrie 2014:
Traian Băsescu: Nu aş spune sfidare. Să ştiţi că eu ştiu atmosfera acum şi să nu credeţi că din declaraţia pe care am făcut-o ieri, voi discuta luni cu serviciile, asta înseamnă că nu am discutat ieri şi alaltăieri şi astăzi cu şefii celor două servicii.
Realizator: Aţi discutat?
Traian Băsescu: Da. Am discutat exact şi tema EADS, cu acel freelancer care a lansat-o prin Germania şi…
Realizator: Astăzi?
Traian Băsescu: Da. Şi tema urmăririi procurorului Bica şi a doamnei Elena Udrea şi a doamnei nu mai ştiu cum se numea.
Realizator: Topoliceanu.
Traian Băsescu: Topoliceanu. Sigur că da, pentru că cineva a făcut acest filaj. Suntem de acord amândoi că nu este vorba de paparazzi. Paparazzi ar fi exploatat pozele…
Realizator: Atunci.
Traian Băsescu: …peste noapte. Le dădeau la atac, la nu ştiu ce, se uitau, uite cum este îmbrăcată, Udrea este în trening, dar cu blană pe cap, doamna Bica este nu ştiu cum.
Realizator: Este prea mult negru. Erau comentariile de cancan.
Traian Băsescu: Deci, ar fi fost, dacă erau paparazzi. Clar n-au fost paparazzi. Greu de explicat de ce facturile doamnei Bica s-au luat în februarie, iar facturile de la hotel ale doamnei Udrea s-au luat în septembrie, pe 29 septembrie, la opt luni distanţă, şapte luni şi am întrebat, iar problema mea este bun, dacă nu este filaj românesc, dacă nu este filaj al statului, la puterea pe care o aveţi îmi spuneţi, în câteva zile, al cui este.
Realizator: Şi care a fost reacţia domnilor Predoiu şi domnilor Maior şi Coldea?
Traian Băsescu: Să caute.
Realizator: Dar de ce v-aţi îndreptat doar spre Serviciul de Informaţii Externe?
Traian Băsescu: Dar nu ştiu când m-aţi auzit pe mine vorbind doar despre SIE? Eu am vorbit de servicii secrete. Nu confundaţi dialogul meu sau afirmaţiile mele cu cele ale doamnei Udrea.

Aşadar, Traian Băsescu s-a angajat în faţa opiniei publice că va da dezlega misterul Operaţiunii de la Paris. Din cele spuse de Traian Băsescu în 31 octombrie 2014, am înţeles că SRI s-a angajat să facă o anchetă pentru a descoperi măcar cine a lansat site-ul.

Au trecut de atunci două săptămîni.
Traian Băsescu n-a dat nici un semn.
Ştiind că nu-i dintre cei care ajung la trocuri cu serviciile, presupun că se pregătea să ne dezvăluie cum a făcut SRI Poliţie Politică.

Prin DNA, Divizia sa Penală, SRI i-a luat-o  înainte.
A însfăcat-o pe Alina Bica.

Dacă Traian Băsescu iese şi dă în gît Operaţiunea de Poliţie politică, se va crede c-a făcut-o pentru a o apăra pe Alina Bica.
Site-urile şi televiziunile SRI, ofiţerii acoperiţi din presă, postacii (SRI controlează şi manipulează Internetul, sub pretextul că apără Siguranţa Naţională)  vor primi ordin să atace.
Finalui comentariului meu despre Operaţiunea Paris suna astfel:
De mai mult timp avertizez asupra erorii comise de Traian Băsescu de a-le fi dat nas celor din serviciile secrete ale României, uitînd că pînă şi-n ţările adevărat democratice – SUA, de exemplu – serviciile secrete pot comite grave abuzuri, chiar şi crime, dacă sunt scăpate de sub controlul democratic. Cele două afaceri mizere din ultimul timp dovedesc că nu m-am înşelat.

Acum cînd avem ştirea Operaţiunii DNA împotriva Alinei Bica, acest final e şi mai de actualitate.