Naşul TV – Ce rol a avut şeful SRI în dosarul Microsoft

nasul_2014_11_13

Naşul TV – Emisiunea din 13 Noiembrie 2014

Domnul Maior si SRI-ul – dansii nu pot sa fure… teoretic, nu pot sa fure niciodata, pentru ca noi nu vom putea proba niciodata acest lucru, pentru ca orice ancheta incepe cu un militian – in cazul nostru politist, asa e numit – care scrie un proces verbal, ca e vorba de un furt de miliarde, de orice. Proces verbal care ajunge la un procuror. Daca procesul verbal e facut prost, procurorul n-are ce sa faca. Chiar daca procesul verbal e facut bine, o sa vina un procuror care nu e prost, e foarte destept, dar care o sa intoarca lucrurile invers. Aici am avut si noi ocazia sa-i testam pe toti, de la Irinel Paun pana la Nicoleta Bulgaru, care era supranumita Procurorul Mafiei din Politie incepand din anul 2000.

Dragoş Rişcanu

Transcript

 

Radu Moraru – Buna seara! Bun gasit la Nasul TV! Sunt Radu Moraru. Suntem in direct si avem dezvaluiri si in aceasta seara. In primul rand, voi spune ca iarasi batem un record. Suntem in Top 10 televiziuni, site, iata, dupa nici 3 ani de cand am emis. Supravietuim cu greu, nu e usor, credeti-ma, dar, supravietuim si stam cu fruntea sus, nu ne vindem, asa cum fac alte televiziuni, pe ultima suta de metri, pentru o sacosa de bani sau o sacosa de malai. Astazi am scris sau, ma rog, azi-noapte, ca noaptea mai am si eu timp sa respir, pe site, pe nasul.tv, puteti gasi acolo, o „Ruga pentru parinti”. Titlul l-am „copy-paste” dupa Adrian Paunescu, insa textul n-are nici o legatura cu poezia lui Paunescu. E un text dur, nu-l recomand cardiacilor, dar il recomand celor trecuti de prima tinerete.

Chiar daca nu intrati pe site, cu siguranta ca aveti copii care ne urmaresc sau care urmaresc site-ul si va vor da aceasta „Ruga pentru parinti”, pe care am scris-o nu intr-un moment de revolta, ci intr-un moment de maxima luciditate.

O sa continuam si in aceasta seara, a, sa va spun, in partea a doua vine Ion Cristoiu, interesant, cred ca va fi o discutie foarte interesanta, facem o analiza de campanie. Stiti bine, Ion Cristoiu a rupt contractul cu Realitatea TV.

Pana atunci insa, continuam discutiile despre George Maior, seful SRI, nu ca as avea o obsesie, stiti foarte bine ca rar am dezvoltat, de-a lungul celor douazeci si ceva de ani de cariera vreo obsesie. Insa eu il acuz pe George Maior, ca seful principalului serviciu de informatii, om care controleaza alte doua servicii de informatii, la fel de puternice, ma refer la „Doi si-un sfert” si la serviciul secret al armatei, il acuz de faptul ca prin neprofesionalism, ca sa nu spun altceva, a vulnerabilizat Romania.

Domnia sa a vrut sa puna mana pe toata presa. Si asa cum va spuneam, in urma cu ceva ani, atunci cand am dat drumul la Nasul TV, domnia sa mi-a sugerat direct, nu mi-a sugerat, mi-a spus raspicat, ca n-o sa aiba nici o sansa Nasul TV, daca nu ma asociez 50-50%, cu un domn controversat. Care, cum v-am spus, in particular poate fi un tip chiar foarte simpatic. Problema este ca acest domn astazi este in puscarie. Eu mai astept pana duminica, iar duminica voi spune, daca n-o spune George Maior si nu isi da demisia pana atunci, voi spune cine este aceasta persoana, care mi-a fost sugerata, indicata, daca vreti, bagata pe gat. Fiindca altfel n-as fi avut nici o sansa sa fiu, iata, girantul presei libere din Romania, si credeti-ma ca o sa ma mandresc toata viata pentru faptul ca am reusit sa construiesc astazi, in Romania, in conditiile acestea, incredibil de grele, cu aceasta mafie care este la varful statului roman, o televiziune care va ramane in istorie prin faptul ca este si va fi cea mai libera televiziune din Romania.

Libera, si asta, daca vreti, aici stau marturie toate declaratiile colegilor mei, ei stiu foarte bine, nu m-am implicat editorial niciodata si chiar le-am spus de la bun inceput ca sunt liberi sa fie cu constiinta lor, fata in fata cu telespectatorii romani.

Va spuneam ca acea persoana astazi e in puscarie si cred ca ar fi dat foarte prost sa aflati astazi, iata in campanie, atunci cand noi incercam sa facem din nou, a cata oara, presa corecta, sa aflati ca asociatul cu 50% este in puscarie. Ati mai fi crezut oare vreo vorba din ce va spun eu sau colegii mei? Cu siguranta, nu. Repet, acest lucru mi-a fost indicat de seful SRI, George Maior, omul care, teoretic, este cel mai bine informat cetatean al Romaniei, alaturi de presedintele Traian Basescu.

N-am facut acest lucru si pentru asta am platit greu, am avut parte de doi ani si jumatate de talpi, asa cum le spun eu in mod diplomatic, astfel incat, credeti-ma, e un miracol ca Nasul TV a rezistat si emite astazi si este in casele dumneavoastra, si creste de la zi la zi.

Avem crestere pe site-ul televiziunii, de 50% luna de luna. Va dati seama ce inseamna asta? Inseamna ca ne cititi, inseamna ca ne credeti si inseamna ca inca mai avem o speranta.

De ce continuam serialul George Maior sau de ce n-am spus ani de zile despre acest lucru? Pai n-am spus pentru ca nu stiu daca m-ati fi crezut. V-am spus tot timpul, de 20 de ani spun acest lucru, timpul este cel mai bun aliat al meu. Timpul, care imi permite la un moment dat sa fac dezvaluiri pe care, daca astazi nu pot sa le fac, atunci cand le fac am probe.

Am tacut pentru ca stiam ca suntem puternici si ca vom rezista. Si am rezistat. Am tacut pentru ca mi-a fost rusine de aceste institutii importante ale statului roman, Presedintia, CSAT-ul, mi-a fost rusine de rusinea lor. Mi-a fost rusine ca oameni, persoane fizice pana la urma, trecatori care, vremelnic, sunt acolo, in fruntea acestor institutii, au privatizat interesele statului roman, ale romanilor, ale Romaniei, ale acestei natii, in interes personal.

Astazi voi face cateva dezvaluiri, si anume, voi spune ca domnul George Maior este unul din principalii franari ai marilor dosare de coruptie, Microsoft, EADS si probabil altele. Despre acestea doua am probe. Ani de zile, Romania a spus partenerilor europeni si euro-atlantici ca nu exista o problema a EADS, ca nu s-au luat spagi. Inca o data va spun, in Romania s-au dat peste 200 milioane de Euro spagi in EADS, mai mult decat in toate tarile mentionate in acest scandal, Austria, Germania, Franta, Elvetia.

In urma cu ceva timp, Romania a spus ca a facut o ancheta si nu a descoperit nimic, evident. In dosarul Microsoft este inclus premierul din perioada 2004 – 2008, Tariceanu. Am spus aceste lucruri, vad ca presa nu preia si nu stiu care e interesul presei. Repet, domnul Tariceanu este cuprins in dosarul Microsoft. Domnul Tariceanu nu are cum sa fie premierul Romaniei, chair daca ei astazi semneaza tot felul de USL-uri. Domnul Tariceanu va ajunge in puscarie, oameni buni, uitati-va in ochii mei. Si o stie si Victor Ponta, o stie si George Maior. Dar au blocat, au pus presiune pe procurori, ca in aceasta perioada, cat trebuie sa se faca USL-ul, sa nu apara aceasta informatie, pentru a putea racola domnul Tariceanu tradatorii din ACL. Inca o data va spun, domnul Tariceanu nu va fi premier al Romaniei, fiindca nici americanii nu il pot privi in ochi pe acest om care a retras trupele din Afganistan, parca, nu? Sau Irak?

DR, NS – A incercat…

RM – A incercat, la televiziunea Antena 3. Nu-l pot privi in ochi nici europenii, pentru ca ei stiu ca este bagat in dosarul Microsoft. Gurile rele, si vad ca se avanseaza aceste lucruri, chiar prin domnul Ludovic Orban, avanseaza ipoteza ca domnul Tariceanu ar fi si in EADS. Nu m-as mira pentru ca in EADS, din sursele mele din Germania, cuprinde 164, repet, fix aceasta cifra, si o sa vedeti ca apare saptamana viitoare aceasta cifra, 164 de fosti si actuali demnitari importanti din statul roman. In momentul in care acestia vor turna, la DNA, tot ce stiu, vor mai aparea si alte nume ilustre din Romania.

Eu am mai facut o marturisire si vad ca nu m-a cautat nimeni, nici DNA-ul, nici procurorii, in care am spus ca si mie, personal, ca si leader al postului B1 TV pe vremea aceea, mi s-a propus un contract de publicitate de 1 milion de Euro, oameni buni, 1 milion de Euro, pentru B1 TV, ca sa difuzam niste imagini cu un avion care zboara. Va dati seama, si am si spus-o in urma cu ceva zile, am refuzat, pentru ca stiam ca este de fapt un fel de spaga. Spaga contra tacerii noastre.

Celelalte televiziuni au semnat contractele acestea, cel putin doua televiziuni au luat 1 milion de Euro: Realitatea TV, cu siguranta, iar Antena 3, ca sa nu fac o greseala, a luat bani, dar nu stiu exact suma, daca a fost milionul sau mai mult sau mai putin.

De ce continuam dezbaterea legata de George Maior? Pentru a arata ca un sef de serviciu secret, lucru de neacceptat in nici o democratie din lume, se implica in campania electorala si, de fapt, el este Victor Ponta. Tot ceea ce face Victor Ponta, este de fapt George Maior. Acest om si-a permis sa santajeze seful statului, acest om si-a permis, suparat fiind ca n-a fost numit premier in 2012, in locul lui Mihai Razvan Ungureanu, si-a permis sa isi trimita ostenii lui privati din aceste servicii, va spuneam „Doi si-un sfert”, armata si SRI, sa faca tot felul de lucruri in campania electorala. Domnul George Maior tace, nu vrea sa-si dea demisia, aratand ca nu mai are nici un pic de onoare. Iar duminica
seara voi anunta pe cine mi-a indicat George Maior, cu precizie, sa iau in acest parteneriat Nasul TV.

Domnul George Maior mai face lucruri. Incearca in aceasta perioada sa ma intimideze, incearca sa ma puna sub presiune, eu fiind, cred ca sunt printre putinii, poate alaturi de cei mai mari traficanti de arme, de droguri, din lumea asta, pusi sub mandat de siguranta nationala.

Pe vremuri, Magureanu, atunci cand l-am prins ca ma monitoriza si ma urmarea, la un moment dat l-am intrebat, dupa ce n-a mai fost sef al SRI: „Domne’, dar de ce m-ai urmarit, m-ai monitorizat”, si omul mi-a raspuns, zice: „Am vrut sa te protejam”. Domne’, protejati-ma, n-am nici o problema, inca o data spun, eu cred ca ar costa mult mai ieftin statul roman sa urmariti emisiunile Nasul, sa vedeti ce scriu pe site, pe blog, pentru ca ce spun eu si ce vorbesc cu prietenii mei, cu rudele mele, in particular, sa stiti ca sunt lucruri pe care le spun si la televizor.

Asta e defectul meu, am gura mare, nu sunt ofiter nici acoperit, nici descoperit, sunt doar un soldat in slujba cetatenilor mei. Asa trebuie sa fie un ziarist, soldat pana la capat sau ziarist pana la moarte.

Spuneam ca domnul George Maior este puternic implicat, iata, si in afacerea Microsoft si avem aici o marturie lansata ieri, exploziva, publica, daca vreti, exista un proces in care George Maior si Microsoft sunt acuzati ca au furat un soft pe care Microsoft il foloseste. Domnul George Maior trebuia sa protejeze statul roman, ca Microsoft Irlanda sa nu poata sa imparta spagi prin tot felul de Fujitsu Siemens si altii, in Romania. Spagi de peste 60 de milioane de dolari. Domnul George Maior trebuia sa aiba grija ca institutiile statului si ale Romaniei sa nu cumpere licente care sa nu fie de nici un folos. Domnul George Maior trebuia sa spuna clar cine a luat spaga si cum, pentru ca domnul George Maior are urechile mari, asculta, iar oamenii sai de la ascultare au fost tot timpul apropiatii sai, nu erau niste neica-nimeni de pe strada.

Exista rapoarte SRI pe care George Maior nu le-a luat in considerare. Si multe altele, probabil ca le vom afla dupa ce domnul George Maior va fi istorie. Si, domnul George Maior, nu uitati, stiti care este deviza noastra, a emisiunii Nasul? Istoria se scrie la Nasul. Ceilalti o comenteaza.

Ne-ntoarcem la subiectul de ieri si va spuneam ca am primit multe mesaje, nu sunteti un caz singular, sunt multi cetateni ai patriei, inclusiv inalti ofiteri SRI care au fost la un moment dat matrasiti de domnul George Maior, pe diverse criterii. Si vreau sa va spun ca domnul George Maior risca puscaria pentru ca domnia sa a tolerat, alaturi de CSAT, o chestiune foarte grava, non-europeana, impotriva legii, prin care toti ofiterii serviciilor secrete erau tinuti in teroare.

In 2004, atunci cand Romania se pregatea sa adere la Uniunea Europeana, trebuia sa stergem un paragraf important din legile de atunci, si anume arestul sau consemnul ofiterilor din servicii, in unitate. Ei bine, n-a fost sters. Si pana in 2009, acesti oameni din servicii riscau sa faca puscarie, la domiciliu sau in unitate, contrar tuturor legilor. De ce? Pentru ca in felul asta, civilii din fruntea serviciilor secrete puneau presiune asupra ofiterilor de cariera din aceste servicii.

Practic, un santaj asupra lucratorilor din SRI, „Doi si-un sfert” si asa mai departe. Si multe alte lucruri, dar le vom afla, toate la timpul lor. Deocamdata, dati-mi voie sa fac o scurta precizare, pentru ca a aparut o stire pe site-ul nasul.tv legata de frauda electorala de la Chisinau. Si, pentru ca noi nu vrem sa fim neaparat partizanii cuiva, sub orice forma si in orice fel, vrem sa facem presa corecta, iata, vreau sa fac niste precizari. Multi s-au mirat cum de la Republica Moldova au fost atat de multe voturi si cum de a castigat Victor Ponta.

Victor Ponta a castigat pentru ca a avut sprijinul lui Leanca. Leanca este un politician popular la Chisinau, chiar daca el, va spuneam, banuiala mea, a fost ofiter KGB, prezent in Decembrie 1989 in Ambasada Moscovei la Bucuresti. Domnul Leanca este un tip care a avut multe intalniri cu domnul Ponta si domnul Ponta sa stiti ca a avut o campanie foarte buna la Chisinau. El a fost de sase ori doar, de sase ori in acest an la Chisinau, prilej de a imparti tot felul de pomeni. Prilej de a imparti tot felul de zambete si, in felul acesta, domnul Ponta a reusit sa castige simpatia romanilor de peste Prut, mai putin familiarizati cu adevaratul personaj Ponta. Ponta a luat 37%, Iohannis a luat 30%, Udrea a luat 18%, dovada ca, iata, Traian Basescu inca mai are o trecere mare peste Prut, iar Monica Macovei a luat 10%.

Cu toate acestea, eu va spun ceva: Victor Ponta va pierde alegerile in randul moldovenilor. Din fericire pentru noi, Victor Ponta va lua o mare infrangere, ca sa spun asa, la voturile moldovenilor, care au aflat in aceasta perioada de doua saptamani cam cine este cu-adevarat Victor Ponta. Pana acum doua saptamani, poate oamenii nu erau foarte interesati. Ce pot sa va spun insa, este ca in Republica Moldova au fost 21 de sectii, cu o medie in anumite sectii, cele mai votate sectii, ca sa spun asa, cu cea mai mare prezenta, peste 2200 de voturi, iar in Chisinau, unde au fost 4 sectii de votare, au fost peste 8000 de voturi, cam 65% din totalul voturilor. Iar ce e cel mai frumos este ca moldovenii nostri de peste Prut au fost la vot ca la sarbatoare. Au stat la rand, au fost imbracati frumos, si nu le-a pasat ca au trebuit sa astepte poate chiar si 2-3 ore ca sa voteze.

Aici il felicit pe Ambasadorul roman de la Chisinau, care, credeti-ma, il cunosc foarte bine, este un om cu mare credinta in Dumnezeu si nicidecum, aici as vrea sa contrazic putin rautatea ziaristilor, n-a bagat voturi in urna. Pur si simplu, Victor Ponta a avut o campanie cu multe pomeni la Chisinau, va spuneam ca a fost de 6 ori.

In sfarsit, vorbind de pomeni, si inchei aceasta introducere, Victor Ponta mai face ceva foarte grav in aceste zile si anume, astazi a virat in contul profesorilor din Romania 7 milioane de lei. Fiecarui profesor, 7 milioane de lei vechi. Ca un fel de bonus, pentru tot felul de pregatiri si asa mai departe. Hai sa fim seriosi, asta este spaga, este mita. Si din nou, seful serviciului secret cel mai important ar fi trebuit sa avertizeze statul roman, sa iasa public la televiziune si sa spuna ca domnul Victor Ponta, in calitate de premier triseaza. Duce o campanie total inegala cu celalalt contracandidat, oricine ar fi el. Asa cum v-am spus, nu mi-e foarte simpatic Iohannis, dar in mod sigur va spun ca oricine ar fi candidat impotriva lui Victor Ponta, l-as fi votat. O gaina daca era, o votam.

Iarasi Victor Ponta mai face un gest, gaseste el undeva prin sacosa bugetului national bani, astfel incat sa vireze pensiile oamenilor cu o zi, doua- trei mai devreme decat trebuia. Si cu toate astea, Victor Ponta e disperat. Stiti de ce? Pentru ca a fost astazi dat publicitatii un sondaj in care el are doar 54%. Atentie, insa, nu este sondajul real.

Nicoleta Savin – 54?

RM – Da.

NS – Pai ce, e putin?

RM – Nu, atentie! Victor Ponta, in sondajul pe bune, pe care il are domnul George Maior, are 57%. Pentru ca pe valul acesta de pomeni si cu sondaje extrem de scumpe pe care le face Vasile Dancu, prietenul si tovarasul lui George Maior, Victor Ponta astazi are 57%, repet, pe seama acestui val de pomeni electorale.

NS – Pai e castigator detasat, ce spui tu aici, 57? Poate 47…?

RM – Nu, 57. Stii care e insa, Nicoleta, marea surpriza? Marea surpriza este ca foarte multi romani nu mai pun botul la aceste pomeni. Si ei inteleg ca de fapt e un fel de mita, ca e un fel de cumparare si ca acest individ este total, total disperat.

NS – Pai la 57% de ce mai da mita?

RM – Pentru ca e disperat. Stii de ce e disperat? Nu atat el, cat toata camarila din spatele lui. Pentru ca domnul Tariceanu spera sa scape de puscarie, domnul Maior spera sa fie premier. Si eu inca o data lansez intrebarea mea publica, catre domnul Klaus Iohannis, pe care il rog sa faca precizari, repet, pentru noi, pentru Nasul TV, pentru singura televiziune independenta din Romania, sa ne spuna daca, dupa alegeri, presupunand ca domnia sa va castiga, ii va mentine timp de doi ani de zile in fruntea tarii pe acesti psd-isti cu Victor Ponta premier sau eventual un George Maior premier, vezi-Doamne, intr-un mare guvern de uniune nationala.

Pentru ca, domnul Iohannis, daca nu-mi raspundeti la aceasta intrebare, foarte simpla, repet, ati raspuns la toate intrebarile tampite puse de tot felul de aurolaci din presa, daca nu-mi raspundeti la aceasta intrebare, eu nu pot sa stau linistit. Pentru ca nu vreau un Klaus Iohannis presedinte, cu o tara condusa de Ponta si Maior si de serviciile secrete. Punct.

Ati vazut ce disperati au fost? Au pus Vocea Rusiei sa faca un articol ca, cica, „Aoleu, aoleu, Victor Ponta este omul Washington-ului”. Nu e domne’ omul nimanui. Washington-ul va lucra cu cel care va iesi presedinte. Punct. Washington-ul, daca ma intrebati pe mine, nu accepta aceasta mafie instituita de familia Maior, Ponta, Sarbu, Daciana si ceilalti. Si tot felul de nasi si fini.

Asadar, daca, si noi nu mai avem ce face, daca tineretul si diaspora, impreuna cu prietenii si rudele lor din tara, vor iesi la vot, eu va spun ceva, Victor Ponta va pierde. E o chestie la rece, statistica. Dar asta nu inseamna ca vom avea o mare victorie, ci din contra, chiar ma tem ca vom avea un Klaus Iohannis prizonier la Cotroceni, asemeni unui Traian Basescu. Nu vedeti, astazi Traian Basescu tace. Traian Basescu tace malc, este prizonier la Cotroceni, nu spune nimic. Nu vedeti ca Elena Udrea este data in gat de un fost consilier al lui Traian Basescu,
om care spune, cu subiect si predicat, ca doamna Elena Udrea a trimis mesaje prin tot PMP-ul ei de poseta, ca oamenii sa nu iasa la vot sau eventual sa nu-l voteze nici pe Klaus Iohannis. Adica, sugerandu-le ca, daca tot iesiti la vot, votati-l pe Ponta. Pai, ce e mare lucru? N-au fost ei prieteni? Ia intrati pe site, pe nasul.tv, sa vedeti acolo o fotografie, cu Elena Udrea, care il pupa in ureche pe Victor Ponta.

 

Radu Moraru – Ma intorc la subiectul nostru, pe care ieri n-am avut timp sa-l dezbatem pe larg, si anume relatia pe care ati avut-o cu acest stat mafiot. Si va intreb asa, ati fost vreodata amenintat cu moartea?

Dragos Riscanu – Am fost amenintat cu moartea de mai multe ori. La inceput am crezut ca e o gluma proasta. Dupa care, am constatat ca se intampla tot felul de lucruri. Imi este furata o casa, imi sunt scoase franele de la masina, imi este pus kerosen in motorina si imi explodeaza motorul pe mare, de la barca. Toate culmineaza cu o amenintare primita prin intermediul a 52 sau 54 de sms-uri, depuse la DNA, de altfel, in 2009, primite de la dl. Ovidiu Artopolescu, directorul, fostul director general al Microsoft. Imi trimite mesaje, cred ca am schimbat mesaje undeva in Aprilie 2009. Este foarte importanta data si va spun de ce. Treaba asta se intampla inainte sa fie arestat pentru prima data Catalin Voicu.

Se intampla pe fundalul in care eu am o casa furata din 2002, furata in acelasi timp cu softul, tot de catre MAI, ma rog, de catre un ofiter MAI, pe care deja in 2009 trecusera sapte ani de cand casa fusese furata si vreo sase de cand incercam, cu acte clare, in regula, sa o recuperez.

Franele de la masina si motorul imi fusesera sabotate in anul 2005, dupa o discutie pe care o avusesem cu domnul Ovidiu Artopolescu. Ori, din aproape in aproape, domnia sa imi spune, eu ii spun la un moment dat, zic „mai baieti”, zic, „dar vad ca sunteti cam disperati”. Sms-urile sunt depuse la DNA, cum v-am spus. Raspunsul vine foarte repede: „disperati rau de tot si ar trebui sa iti punem o talanga, sa te aruncam in prapastie, si o sa vezi tu ce patesti cand o sa venim din nou la putere”. Si zic: „la ce putere”? Raspuns: „dupa ce se duce marinarul la fund si tu odata cu el”.

RM – A, era in 2009, inainte de alegerile prezidentiale…

DR – Exact, cand toata lumea miza … pai, daca va aduceti aminte, ca e foarte interesant, acum e aproape hilar, dar, ma rog, la vremea respectiva nu era… Domnul Catalin Voicu isi negociase initial functia de procuror general, ulterior a upgradat această, ma rog, ambitie a domniei sale …, inteleg ca negociase functia de Ministru al Justitiei. Ori, aveam o situatie foarte interesanta, noi aflasem intre timp ca o mare parte a anchetelor pe care noi incercam sa le facem legat de ceea ce … – fac o paranteza acum, ca vreau sa sustin ceea ce ati spus dumneavoastra. Noi am incercat, am incercat sa spunem acest adevar care e de-a dreptul …, e atat de evident incat …, nici nu ne-a crezut nimeni, ma rog, sau s-au facut ca nu ne cred. Dupa aceea presa s-a blocat in a mai relata despre acest caz. Am facut tot ce am putut sa nu iesim afara cu acest caz…, acum nu stiu, eu am crescut pe vremea lui Ceausescu si probabil ca am inteles gresit patriotismul. Eu am inteles ca nu poti sa te duci sa ridiculizezi institutiile statului. Ca mai devreme sau mai tarziu, ca or sa treaca doi ani, trei ani, ele se vor schimba si se vor schimba in bine. Am crezut ca vom evolua. Nu, am involuat. Am involuat pana la… Revin la ce va spuneam. Si am fost foarte mirat, pentru ca dl. Ovidiu Artopolescu …

RM – Fostul sef al Microsoft…

DR – Directorul general al Microsoft. Bun, acolo e o treaba mult mai interesanta pe care noi am aflat-o in timp. Si anume, ca dansul este sau era – ca inteleg ca au divortat sau sunt in divort – sotul doamnei comisar-sef director al Programului Schengen, adica vezi…

Nicoleta Savin – Corina Artopolescu

DR – Corina Artopolescu. Domnia sa este omul din Ministerul de Interne care a semnat cu manuta domniei sale, practic…

RM – Pai de-aia se leaga EADS cu …

NS – Ca e clar conflict de, cum sa va spun …

DR – Se leaga altceva … eu cand…

NS – Conflict de interese, adica doamna Corina Artopolescu aproba investitiile facute de Microsoft, care e reprezentata de sotul domniei sale, Ovidiu Artopolescu. Adica e in familie.

DR – Context in care, in 2005 eu ma trezesc sa …, eu nici macar n-am reclamat frauda la inceput, pentru ca eu am crezut ca e o simpla problema de piraterie. M-am dus la ORDA, ori legea imi spune asa, organele se sesizeaza. ORDA a facut, a constatat ca acolo e plagiat… Eu am avut norocul sa constate plagiatul, nu ca in cazul domnului Ponta… si ORDA….

NS – Si au facut expertiza care sa constate ca…

DR – Cu expertiza cu tot, asa…, si ORDA a depus plangere penala la Politia Capitalei. Pentru ca trebuie sa intelegem un lucru, domnul Maior si SRI-ul, dansii nu pot sa fure, dar…

RM – Teoretic…

DR – Teoretic, de ce? Pai n-or sa poata sa fure niciodata, pentru ca noi nu vom putea proba niciodata acest lucru. Pentru ca orice ancheta, oricat de mica sau oricat de mare ar fi ea, incepe cu un militian, in cazul nostru, politist, asa-numit, care scrie un proces verbal, ca e vorba de furt de miliarde, ca e vorba de orice… Ca asa incepe, cu un militian. Si ajunge unde? Pai, ajunge la un procuror, daca procesul ala verbal e facut prost, procurorul n-are ce sa faca. Chiar daca e facut bine procesul verbal, atunci o sa apara un procuror, care nu e prost, e foarte destept, dar care o sa intoarca lucrurile invers. Si aici am avut si noi ocazia sa ii testam pe toti. De la Irinel Paun, pana la Nicoleta Bulgaru, care era supranumita procurorul mafiei din Politie, incepand din anul 2000, cand cred ca avea 25 de ani.

Pentru ca, ce s-a intamplat aici, noi nu numai ca nu am reusit, desi probe erau evidente pe masa, sa probam evidentul, de altfel, ci ne-am trezit acuzati de tentativa de denigrare a unui proiect de mare succes european, deci asta era asimilata unui atentat la securitatea nationala. Pentru ca in anul 2005 era extraordinar de important ca Romania sa faca dovada faptului ca este capabila sa administreze bani europeni. Erau acele fonduri Phare, era un fel de „hai sa vedem daca stiti ce sa faceti cu jucaria asta”, „suntem extraordinari”. S-a furat tot. Eu nu cred ca de acolo a iesit, nici 10% ceva.

Ori, au fost mai multi indivizi interesati, caci, asa cum ati spus, nu sunt sigur, de asta vorbesc despre cazul acesta. Acum pot sa vorbesc la rece dupa atatia ani, din afara, in asa fel incat sa il folosim, daca vreti, ca un studiu de caz intr-un extrem, pentru ca am ramas putini care mai putem sa vorbim despre aceste lucruri, pentru ca ceilalti ori au plecat, ori au sucombat intr-un fel sau altul, si ceea ce e mult mai grav…

RM – Ori sunt prizonieri, ori sunt in puscarie.

DR – Nu, e mult mai grav, au fost lucrati cu metodele securitatii, cu metodele Directiei de Informatii Externe a Securitatii, in asa fel incat – iarta-ma o secunda, sa termin fraza, te rog frumos – in asa fel incat, multi dintre ei nici nu stiu ce au patit, ca asta voiam sa va spun. Din ce cauza, pentru ca spionii nostri dragi si faimosi s-au intors acasa, cand s-or fi intors ei, unii din tura 1991, unii din tura 2000 si li s-a spus „oameni buni, sunteti spioni, pai foarte bine, acum nu mai puteti sa spionati in Danemarca, in Suedia, in Olanda, unde aia va stiau si va duceati si mancati la restaurant toata ziua. Continuati-va meseria, ca nu aveti toti 60 de ani sa iesiti la pensie”. „Pai ce sa facem”? „Pai, duceti-va sa spionati in China, in Malayezia, in Rusia”. Si ziceau „domnule esti nebun, vrei sa ne impuste aia pe acolo? Lasa ca spionam noi acasa si ne imbogatim acasa si o sa folosim metode pe care le-am invatat ca sa luptam cu dusmanul …”

RM – Poporului?

DR – …”raiului comunist, cu acesti capitalisti nemernici, impotriva propriului popor”. Si atunci baietii au venit, s-au grupat frumos, si au zis „cine nu e cu noi, e impotriva noastra”.

RM – Vreau sa va intrerup putin. Nicoleta, pentru tine care e relevanta acestui caz, pe care l-ai abordat in mai multe emisiuni?

NS – Cred ca mi-ar trebui 200 de emisiuni sa fac tona de documente care s-au adunat. Relevanta acestui caz este inactivitatea institutiilor statului, ineficienta institutiilor statului.

DR – Au fost foarte activi in….

NS – O clipa, ca sa nu le acuzi de rea credinta, acum lasa-ma… Deci, de la zona de Politie, unde a reclamat prima data, la zona de Parchete, cu care s-a lovit ulterior, la zona de servicii de informatii, care ar fi trebuit sa isi faca treaba. Toate institutiile s-au dovedit a se acoperi una pe cealalta. A avut nesansa, cu cele ce le-a facut, spunea ca i s-a furat o casa. Pai cine a furat-o? Vestitul doctor „Moarte”, asa i se spunea. Au fost nu stiu cate anchete despre o retea imobiliara din Bucuresti, case de lux care se iau, ca nici domnia sa nu luase o casa…, o darapanatura, casa care i s-a furat si pentru care a platit impozit multi ani si, dintr-o data a aflat ca nu mai e proprietar, deci nu mai poate plati impozit, e o casa de patrimoniu. De patrimoniu era? Sau oricum…

RM – De ce o faceau? Ca pedeapsa? Sa simti ca…

NS – Da, ca pedeapsa, sa simti ca-ti iau tot, ca te descurajeaza, ca te termina….

RM – Stiti de ce, ca acelasi sistem s-a practicat mult mai tarziu si asupra noastra. Incepand cu 2010 mi s-a luat practic B1 de sub picioare. Au incercat sa ne lichideze financiar cu amenzi la CNA date… Repet, in viata mea n-am luat atatea amenzi CNA cate am luat intr-un singur an. Au incercat prin Lorand Turos sa ne ridice licenta, spunand ca suntem post antisemit. Au incercat sa inchida televiziunea din interior.

NS – Deci, asta-i tehnica, denigrarea. Ti-aduci aminte…

RM – Denigrarea si lichidarea

NS – Si lichidarea. Ti-aduci aminte de Constanta Carstea?

DR – Vreau sa termin un lucru, daca-mi permiteti

NS – Da, cum sa nu…

DR – Ce incercam sa evidentiez este urmatorul lucru, si anume, ca dumneavoastra sunteti, intr-un fel, in acelasi business in care suntem si noi, adica ne ocupam de informatie, de procesare de informatie, dar multi oameni care si-au pierdut case, care si-au pierdut familii, care si-au pierdut tot ce-au avut, nici acum nu stiu ce li s-a intamplat. Si acum voiam sa punctez, imi permiteti, numai ca, iata, ca aflam ca se ocupa si ca lucrurile acestea sunt intelese, sunt intelese la nivel international si, foarte interesant, sunt abordate la cel mai inalt nivel posibil, si anume, vorbesc de New York Times, care in anul 2011 a primit premiul Pulitzer pentru articole, mai multe articole scrise, de abuzurile pe care Microsoft le facea din punct de vedere politic, atentie mare, in Rusia. Deci ei foloseau autoritatile rusesti, foloseau Microsoft, erau, participau cu Microsoft-ul pentru a pune presiune pe ONG-uri. New York Times a scris mai multe rapoarte…

NS – Deci o politica a lui Putin, altfel spus… se aliasera cu Putin contra organizatiilor non-guvernamentale si a societatii civile ruse, sa ne intelegem.

DR – Au scris mai multe articole pe aceasta tema si au castigat premiul Pulitzer. Acum, New York Times, directorul Centrului European al New York Times este unul dintre cei mai faimosi ziaristi din lume, se numeste Andrew Higgins. El este faimos datorita faptului ca a fost expulzat din China in 1989, pe vremea, in timpul revoltelor din Tiananmen Square si trimis acasa in America. El a ramas pana acum 3 ani de zile directorul Centrului pe China. Pana acum 3 ani de zile, Washington Post, la vremea respectiva lucra la Washington Post, a incercat sa convinga Guvernul Chinez sa-i dea aviz acestui ziarist pentru a se duce in China. El a scris timp de 20 de ani despre China din Washington. Acum 3 ani de zile, domnia sa a devenit directorul Centrului European de la Bruxelles, domnul Andrew Higgins, si pe 30 noiembrie anul acesta, domnia sa a scris un articol despre domnul Ponta si nu numai despre dansul…

NS – Octombrie, nu noiembrie.

DR – Octombrie, ma scuzati-ma… Un articol foarte interesant, care trateaza exact problema evolutiei in timp a fostilor si prezentilor spioni romani in occident. Poftiti, va rog…

RM – Da, foarte tare… sa-l traducem, colegii, sa-l punem pe site.

DR – Acesta a fost preluat si este tradus in – eu am adus versiunea originala – pe Hotnews. N-a scris nimeni, n-a comentat nimeni, a stat pe Hotnews…

RM – N-am stiut, n-am stiut de el…

DR – A stat pe Hotnews, cred ca 6 ore, dupa care, usor-usor a disparut. Dar nu asta e important, important este altceva. Deci, articolul este deosebit de bine scris si este foarte-foarte bine documentat. Apare si numele domnului Turcescu acolo. Mai important este altceva. Este prima pagina a ziarului New York Times, aparuta marti, in care…

NS – Azi e joi.

DR – In care, odata cu poza domnului Obama si a altor sefi de state, a d-lui Putin etc., etc. , pe prima pagina, in New York Times, marti, apare un articol despre Guccifer si despre domnul Maior. Aceasta este prima pagina a ziarului New York Times.

RM – Dati-mi sa arat… Da, celebrul scandal Guccifer, este cel care a reusit sa sparga conturile lui George Maior personal, de mail, contul americanului acela, cum il chema…

DR – Collin Powell

RM – Collin Powell…

DR – al lui Bush Junior…

RM – inclusiv celebra poveste in care Corina Cretu, astazi mare comisar european, ii trimitea poze, mai sexy sau mai putin sexy lui Collin Powell pe mail-ul personal. Celebrul scandal Guccifer, care a fost arestat, astazi este in puscarie, condamnat la 7 ani de inchisoare. Domnu’ Guccifer, mai bine devalizati niste milioane de Euro si luati 4 ani de inchisoare.

DR – Domnul Guccifer a fost, de altfel si un vehicul foarte interesant care ne-a adus la cunostinta reteaua de coruptie pe care Ghita, impreuna cu Vladescu si cu companiile aferente, ASESOFT si RSC au constituit-o in Bruxelles, in 2010. Nelu Neacsu il anunta pe domnul Maior: „Stimate Domn, sa vedeti ce fac astia aici, ca au spaguit tot de acolo”, de fapt…

RM – Stim ce, am facut o emisiune pe tema asta…

DR – E altceva foarte interesant, pentru ca ei mentionau la un moment dat ca…

RM – Adica domnul Maior era avertizat de contractele oneroase, inclusiv ale fratelui sau, Ghita, da? Si n-a facut nimic timp de ani de zile.

NS – Si era prevenit ca …

RM – Bun, haideti sa ne apropiem de final ca … zboara timpul, va rog…

DR – Tot in acel articol, acest Nelu Neacsu explica faptul ca a fost creata o retea extraordinar de extinsa, la primariile din tara. Deci acesti 400 de primari cred ca sunt deja antamati de domnul Ghita din 2010 incoace. Si acesta este articolul care se refera, in New York Times, marti… Intrebarea mea este, atat timp cat domnul Andrew Higgins s-a documentat atat de bine si urmareste atat de perseverent situatia respectiva, putem fi convinsi ca in clipa de fata, ceea ce noi vorbim aici, este foarte bine cunoscut, documentat, de catre New York Times. Asta am vrut sa spun, ca deja am intrat in atentia internationala cu ce se intampla in Romania.

RM – Sa stiti ca si eu am primit mesaje. Au zis, „sa stii ca nu trebuie sa iti faci griji, ca tot ce se discuta la Nasul TV se duce mai departe”, adica nu mai e nimic astazi secret. Colegii, daca aparem in vreun WikiLeaks, sa-mi spuneti si mie, da?. Nicoleta, de final te rog frumos…

NS – As vrea sa trag si eu o concluzie, de final. Daca se va ajunge la un final fericit in acest caz, se datoreaza doar tenacitatii cu care a lucrat afara. Adica, vazand ca autoritatile romanesti, toate, l-au neglijat. A informat, are cred ca 200 de adrese, vi le poate arata: CSAT-ul, Presedintia Romaniei, premieri, toti premierii care s-au derulat, ministrii comunicatiilor, ministrul de interne, SRI-ul, nu mai discut cata corespondenta are cu SRI-ul, spitalele care au piratat, pe toata lumea in Romania, ORDA si asa mai departe. Cand a vazut ca nu poate rezolva in tara, s-a dus afara. Si cu procesele pe care le-a instituit la Bruxelles, la Curtea de prima instanta la Luxemburg, la OLAF, sesizand cele intamplate in Romania, si inclusiv la Departamentul de Stat, si Ambasada Statelor Unite, lucrurile s-au creionat si vin rostogolite din afara catre interior.

RM – Exact cum e Microsoft si EADS.

NS – Asa ca, pazea, ca daca acolo a fost Fujitsu Siemens si asa mai departe, cutremurul pe care il produce acest caz, cu acest soft, i se datoreaza lui, pentru ca n-a cedat. Au vrut sa-l elimine, n-au reusit s-o faca.

RM – Multumim mult pentru prezenta, eu doar atat pot sa va spun, ca in 2008 am avertizat, repet, in intalniri publice, oficiale, statul roman de dezastrul care se preconizeaza in lumea presei. Pe mine asta ma interesa, pentru ca o tara fara presa libera nu este o democratie, ci este un ….

NS – Dar, revenind la Maior, voiam sa mai zic ceva

RM – Si eu va spun doar atat, baietii au reusit un singur lucru, sa ma elimine temporar doar pe mine, toti mafiotii si toti ziaristii patati au prosperat bine-mersi, s-au imbogatit. Te rog, cu ultimele zece secunde.

NS – Ultimele zece secunde, Cristian Maior si ministrii de interne care s-au derulat, incredibil, folosesc soft furat si in prezent. Si cand vorbim, acum, acelasi soft furat, al lui, functioneaza in aceste unitati.

RM – Bun, incheiem aici aceasta prima parte, urmeaza Ion Cristoiu, dar tot trebuie sa va aduc aminte de aceasta coincidenta. Tatal lui George Maior, Liviu Maior, seful securistilor din Cluj, asa cum o spune Cornel Dinu, in memoriile sale si nu numai, ajunge ambasador in Canada si exact atunci se perfecteaza contractul oneros pentru Romania, Rosia Montana Gold Corporation. Atunci se chema altfel, nu era Gold Corporation. Deci aceasta afacere oneroasa pentru Romania si pentru romani. George Maior ajunge Consul si reprezentant economic, seful misiunii economice in Irlanda, atunci cand se perfecteaza cu Microsoft Irlanda de Nord contractul acesta oneros, cu multe spagi pentru Romania. Ce coincidenta! Aceeasi familie, in doua dintre cele mai oneroase contracte impotriva poporului român. Domnul Maior, ce vreti sa mai…, vreti sa continuam? Demisia!