Traian Băsescu: Este clar că serviciile s-au implicat în campania electorală

basescu-udrea-maiorPreședintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că a declarat că justiția a înlocuit campania electorală, în condițiile în care candidații la alegerile prezidențiale sunt foarte slabi.

„Unde a fost campania? A fost campanie pe justiție dacă o luăm așa. Spațiul de campanie a fost ocupat de evenimente de la DNA. Candidații foarte slabi, niciodată România nu a fost în situația să aleagă dintr-o listă de candidați atât de slabi”, a afirmat președintele.

Traian Băsescu a precizat că nu i se pare corect că Elena Udrea a fost ținta atacurilor în urma dosarelor prezentate de DNA în ultima perioadă, dar Victor Ponta nu a fost afectat de aceste scandaluri.

Președintele a afirmat că este clar că serviciile secrete s-au implicat în campania electorală, deși a avertizat șefii serviciilor să nu facă acest lucru.

„Este clar că serviciile s-au implicat în campanie. Este clar că au fost lucruri în neregulă, în condițiile în care pe 10 septembrie 2014 am chemat șefii celor două servicii și primadjuncții lor și i-am atenționat să nu se implice în campania electorală”, a afirmat președintele.

„Implicarea lui Meleșcanu cred că nu mai are nevoie de explicații. Atenționarea a fost pe 10 septembrie, a plecat de la mine după care a început să strângă semnături pentru candidatură. Aveam oarecare informații, dar la acel moment trebuia să-mi spună că va trece la strâns semnături. N-a făcut-o, asta e clară implicare a serviului în jocuri politice”, a continuat președintele.

Despre apariţia fotografiilor cu Elena Udrea, la Paris, alături de şefa DIICOT, preşedintele Traian Băsescu a precizat că ”ceea ce s-a întâmplat astăzi reprezintă din nou o probă că serviciile sunt implicate”.

”Vă asigur că voi analiza cu toată seriozitatea, iar cine crede că m-am culcat acasă şi aştept să se facă 21-22 decembrie, se înşală. Eu am spus că sunt preşedinte până pe 21 decembrie, la ora 24.00”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a dezvăluit că miza implicării serviciilor secrete în campania electorală este viitorul președinte al României.

Marea bătălie este cine va fi preşedinte, pentru că unii îl susţin Ponta şi alţii, care ştiu că vor fi scurtaţi de cap, când vine Ponta, din serviciu, îl susţin pe Iohannis. Acest lucru îl ştiu foarte bine. Important este ce se întâmplă cu cele 7-10% procente pe care Elena Udrea le va lua în turul I. Mi-aș dori să lase electoratul liber. Nu ar trebui să negocieze. Mi s-ar părea imoral să negocieze cu candidații care intră în turul II”, a menționat șeful statului.

Președintele a recunoscut că a pierdut controlul asupra serviciilor în ultima perioadă, deoarece șefii de servicii se tem să își piardă funcțiile.

Traian Băsescu a explicat că niște simpli paparazzi nu puteau să obțină informații despre vizita Elenei Udrea la Paris.

„Cineva a știut că Elena Udrea ajunge la Paris. Au închiriat un apartament vizavi de hotelul unde s-a cazat și au făcut poze 48 de ore încontinuu pe unde a mers. Nu are cum să fie paparazzi. Factura este datată 29.092014, deci la 6 luni după ce a fost cazată acolo. E o operațiune pe care serviciul român și francez și le-au făcut între ele”, a afirmat președintele.

basescu-udrea-maior