Exploziv! | Furnizorul lui Hrebenciuc avea acces la informaţii secrete, ca membru al reţelei Iliescu-Voicu-Vanghelie

georgescu-voicu-ili-nica-cheluIonel Georgescu, fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul de Interne, ar fi cureaua de transmisie de informaţii secrete din dosarele anticorupţie , informaţii pe care le primea de la un ofiţer judiciarist al DNA şi apoi i le transmitea generalului rezervist SPP Dumitru Iliescu, care, la rându-i, i le livra lui Viorel Hrebenciuc.

Prin această reţea, Hrebenciuc a aflat că este interceptat la solicitarea DNA, cu mandat de la judecător, alături de colegii de partid, parlamentarii Ioan Adam şi Ilie Sârbu, cu care ar fi acţionat pentru facilitarea retrocedării nelegale a peste 43.000 de hectare de pădure, prejudiciul depăşind 303 milioane de euro.

Ionel Georgescu a fost audiat marti de procurorii anticorupţie fără a avea, în acest moment, o calitate procesuală în dosar, spun surse judiciare.

Fostul şef DGA, Ionel Georgescu, furnizorul informaţiilor secrete pentru clanul lui Mitică Iliescu

Ionel Georgescu este născut în Strehaia, judeţul Mehedinţi, locul de baştină al lui Dumitru Iliescu. Georgescu este şi un apropiat al fostului subordonat al lui Iliescu, generalului SPP Cătălin Voicu, aflat în puşcărie pentru luare de mită – 260.000 de euro – şi trafic de influenţă în dosarul în care a fost condamnat cu suspendare şi fostul şef de sectie de la Înalta Curte, Florin Costiniu.

Dumitru Iliescu şi Cătălin Voicu au fost gărzile lui Ion Iliescu la revoluţia din decembrie 1989 şi au fost recompensaţi cu grade şi funcţii de fostul preşedinte al ţării. Cei doi aveau, în cele trei mandate de preşedinte ale lui Ion Iliescu, uşile deschise la toate serviciile secrete de informaţii, la parchete şi instanţe.

Iliescu şi Voicu, alături de alţi generali din serviciile secrete, acum rezervişti, au colaborat bine cu Viorel Hrebenciuc, care avea nevoie de informaţiile pe le i le furnizau pentru a deţine puterea în propriul partid şi în ţară.

Fost poliţist de rutieră, Ionel Georgescu a promovat de-a lungul anilor cu ajutorul lui Dumitru Iliescu şi Cătălin Voicu. A lucrat şi ca ofiţer de poliţie judiciară la DNA.

La începutul anului 2009, imediat după închegarea alianţei la guvernare PDL-PSD, Marian Vanghelie, împins de generalii Iliescu şi Voicu, susţinut şi de Viorel Hrebenciuc, a vrut să-l impună pe Ionel Georgescu la comanda servciului secret al Internelor, DGIPI. Scopul a fost expus de Vanghelie: PSD avea nevoie de un serviciu de informaţii care să lucreze pentru partid.

Atunci, în doar câteva zile Gabriel Oprea şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Internelor, ca şi Liviu Dragnea. Miron Mitrea declara presei că Dragnea şi-a dat atunci demisia pentru că nu a vrut să-l numească şef la DGIPI pe Ionel Georgescu.

Următorul ministru, Dan Nica l-a numit pe Georgescu şef al Direcţiei Generale Anticorupţie. Din această funcţie, Georgescu a reuşit să-i ţină sub control pe ofiţerii din funcţiile cheie ale ministerului, tot pentru a obţine informaţii pe care le livra grupării din care făcea parte. Ulterior, s-ar fi aflat că informaţiile lui Georgescu au ajuns şi la clanuri interlope, cum ar fi clanul Cămătarilor, apropiat de Vanghelie.

Tot în 2009, când PSD a intrat din nou în conflict cu Traian Băsescu, Vanghelie a declarat că a intrat în posesia arhivei DGIPI, pe care o va folosi în lupta împotriva preşedintelui ţării.

După plecarea de la guvernare a PSD din toamna anului 2009, Ionel Georgescu s-a pensionat, dar a rămas în ” solda” generalului rezervist Dumitru Iliescu, mai precis în societate de investigaţii a acestuia, spun surse bine informate.

Rezervistul Georgescu, “vehiculul” baronilor PSD, la ordinul generalului (r) Dumitru Iliescu

În anul 2013, Georgescu apare ca vehicul de acte şi informaţii în dosarul baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, cel care făcea trafic de influenţă din Palatul Victoria pentru a obţine funcţii de conducere pentru şeful Poliţiei Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi pentru soţia acestuia , procurorul Elisabeta Ponea, în schimbul sprijinului primit pentru a scăpa de dosarul de incompatibilitate.

Anchetatorii au interceptat o discuţie între şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi Ionel Georgescu, pe care îl asigură că i-a rezolvat o problemă ( rezervistul Georgescu viza postul de şef la Anti-Fraudă) , garantând cu faptul că se află chiar cu premierul Victor Ponta, la masă.

Redăm dialogul interceptat de procurorii DNA.

DUICU: Vezi că problema ta s-a rezolvat acolo, ce-ai zis tu, ce vrei tu, la Direcţia Anti-Fraudă.
GEORGESCU: Hai că vin la tine şi-mi spui.
DUICU: E rezolvată. Sunt cu premieru’, aici, la masă.
GEORGESCU: Am înţeles. Vin în zonă după tine?
DUICU: Vino aici! De aici vii şi mă iei!

Tot Georgescu ar fi fost persoana care a transmis la Guvern CV-ul lui Ştefan Ponea, pentru a fi promovat în funcţia de şef de direcţie in cadrul IGPR.

DUICU: Tu pune-l într-un plic şi scrie pe el “Georgescu”. Atâta. Da?

GEORGESCU: Da, da, da.
DUICU: Într-un plic. Că dacă nu răspunde Bădescu, o să sun pe altcineva de la Guvern, pe Andrei Rizoiu, pe secretarul general adjunct al Guvernului. Şi vine ăla şi ţi-l ia.
GEORGESCU: Am înţeles. Într-un plic sigilat, da?
DUICU: Înţelegi?
GEORGESCU: Da, da, domn’ preşedinte.

Ultimul dosar, cel în care luni Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova au fost puşi sub învinuire pentru folosirea funcţiei din partid pentru a obţine foloase prentru sine sau pentru altul, apare din nou Ionel Georgescu, având rolul de personaj care obţinea informaţii secrete din dosarele DNA printr-un ofiţer de poliţie judiciară, care i-a fost subordonat. Georgescu livra informaţiile generalului Dumitru Iliescu, de unde ajungeau la Viorel Hrebenciuc.

Iată câteva dialoguri din interceptări:

ILIESCU DUMITRU: V-am spus că dumneavoastră sunteţi pe mandat.
VIOREL HREBENCIUC: Mh! Da.
ILIESCU DUMITRU: Pur şi simplu asta e tot ce am aflat.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da, da. Dar acum, pentru care dosar?
ILIESCU DUMITRU: Nu stiu, nu m-am bagat mai mult şi vă spun şi de ce. El a spus de ce: Domnule, dacă pun întrebări, şefa mea ştie, că a văzut la mine în bibliotecă, în sufragerie, şi ştie.
VIOREL HREBENCIUC: Corect, corect! Da, da, da.
ILIESCU DUMITRU: Şi zice: Dacă mă apuc acum să intreb …
VIOREL HREBENCIUC: El unde e acum, că am si uitat?
ILIESCU DUMITRU: El este acum la sectorul de poliţie judiciară şi lucrează pe partea judiciară şi pe partea de DNA. (…) Şi a venit cu informaţia asta, ştia şi de Ponta, şi de toţi. Ştia cine are dosare, ştia de cei special urmariti(…)”