Se schimba garda la sefia DNA!

Miscari de trupe importante la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie. Numai ca vestea nu are de ce sa-i bucure pe cei care si-ar putea freca mainile fericiti la gandul ca, in sfarsit, vor scapa de „inamicul public numarul unu”, Laura Codruta Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi

Pentru ca aceasta nu doar ca nu-si paraseste functia, dar a si declansat procedura de ocupare a celor 12 posturi de conducere a DNA, functii care erau vacante. Asa ca institutia, dupa ce recent si-a intarit randurile prin aducerea unor noi procurori si lucratori de politie judiciara, isi va umple acum si ultimele „goluri” din organigrama.

La cabinetul sefei

DNA a anuntat oficial declansarea procedurii de numire  pentru 12  functii  de conducere, din categoria celor a caror ocupare nu se face prin organizarea unor concursuri. Astfel, cei interesati isi pot depune candidaturile pana pe data de 29 septembrie, la cabinetul Laurei Codruta Kovesi, urmand ca, dupa selectia facuta de catre sefa DNA, aceasta sa trimita propunerile catre Consiliul Superior al Magistraturii. Iar cum numirile in functii se fac pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea de prelungire cu un mandat cu o durata similara, se poate spune astfel ca garda care se schimba la sefia DNA poate sa ramana pe pozitii numai putin de sase ani! Totul spre disperarea celor care chiar credeau ca, imediat dupa schimbarea locatarului de la Palatul Cotroceni, cineva ar putea schimba din mers echipa de conducere a DNA.

Miza e structura centrala

O parte dintre numiri vor avea loc la structurile teritoriale Bacau, Brasov, Galati, Iasi si Suceava ale DNA. Insa marea miza este, desigur, structura centrala, unde vor fi fi ocupate functiile de procuror sef al urmatoarelor unitati: Serviciul de combatere a coruptiei in justitie, Biroul de combatere a coruptiei din administratia centrala, Biroul de combatere a infractiunilor comise in legatura cu achizitiile publice, Biroul de combatere a infractiunilor care aduc prejudicii bugetului public, Biroul de legatura cu institutii similare din alte state si Serviciul tehnic.