Autorităţile române ştiau din 2010 despre crima financiară Microsoft România

„În loc de motto

Microsoft Ireland Operation Limited: Microsoft se angajează să apere Guvernul României faţă de oricare dintre următoarele pretenţii ridicate de către o terţă parte neafiliată şi vom plăti suma stabilită pe bază de hotărâre judecătorească definitivă defavorabilă (ori potrivit unei tranzacţii la care noi vom consimţi):

– pretenţii conform cărora un produs comercial sau remediere încalcă brevetul, dreptul de autor al acesteia sau marca de comerţ ori îşi însuşeşte în mod ilegal secretul comercial, sau

– pretenţii conform cărora furnitura service încalcă dreptul de autor ori marca de comerţ sau îşi însuşeşte în mod ilicit secretul comercial.

Aveţi obligaţia de a ne notifica în scris cu promptitudine cu privire la orice astfel de pretenţie şi ne veţi acorda controlul exclusiv asupra susţinerii apărării împotriva pretenţiei ori tranzacţionării acesteia.

În cazul în care primim informaţii referitoare la formularea unei pretenţii de încălcare în legătură cu un produs comercial, remedieri sau furnituri service putem ca, pe cheltuiala noastră si fără a avea vreo obligaţie în acest sens, fie 1 – să obţinem pentrudumneavoastră dreptul de utilizare în continuare a produsului, remedierilor sau furniturilor service cu privire la care a fost ridicată pretenţia de încălcar, fie

2 – să modificăm produsul, remedierile sau furniturile service ori să îl înlocuim cu un echivalent cu aceeaşi funcţiune, pentru a nu mai reprezenta o încălcare, caz în care veţi înceta imediat să mai utilizaţi produsul, remedierile ori furniturile service cu privire la care a fost ridicată pretenţia de încălcar, fie

2 – să modificăm produsul, remedierile sau furniturile service ori să îl înlocuim cu un echivalent cu aceeaşi funcţiune, pentru a nu mai reprezenta o încălcare, caz în care veţi înceta imediat să mai utilizaţi produsul, remedierile ori furniturile service cu privire la care a fost formulată pretenţia de încălcare.”

Microsoft. Îngerul Păzitor – volumul I

Autorităţile române (parchete, servicii secrete, guvern) ştiau încă din 2010 despre grupul de crimă organizată din spatele afacerii Microsoft România care jefuia bugetul de stat şi îngropa mica iniţiativă.

Despre cei care sunt cercetaţi astăzi (miniştri, oameni de afaceri, foşti şi actuali directori ai filialei Microsoft România etc.) în dosarul şpăgilor de sute de milioane de euro date de Microsoft în România s-au scris în 2010 2 volume la editura Aldo Press. “Microsoft Îngerul Păzitor”, vol. 1, 2, tratează pe larg faptele grupului de crimă organizată care facilitase afacerile Microsoft în România contra unor şpăgi fabuloase. Numele celor chemaţi astăzi la audieri pentru infracţiuni în perioada 2010-2014 erau ştiute cu ani în urmă de anchetatori.

Cărţile au ajuns la toate instituţiile ţării, inclusiv Parchet General şi SRI. Întrebarea este de ce procurorii nu au făcut nimic până în 2014?