Revista „România Mare” a tras numeroase semnale de alarmă cu privire la Afacerea EADS

Este adevărat că Vasile Blaga şi-a dat întîlnire cu Dorin Marian tocmai în Germania, ca să discute, în mare taină, despre contractul cu firma EADS pentru securizarea frontierelor României? Menţionăm că escrocii Dorin Marian şi Cătălin Harnagea şi-au făcut o firmă de consultanţă, care trage sforile pentru a jumuli mai bine contractul cu pricina.

Intermediarul dintre perechile Dorin Marian-Cătălin Harnagea şi, respectiv, Traian Băsescu-Vasile Blaga este Emi. Cum, nu ştiţi cine se ascunde în spatele acestui nume de alint, pentru derutarea „paraziţilor” de pe telefon, cum ar fi oamenii lui Virgil Ardelean, de la UM 0962? Nimeni altul decît Emil Constantinescu! Nemţii le-au poruncit lui Băsescu şi Blaga să nici nu mai deschidă gura despre contractul cu EADS, fiindcă toată lumea a luat şpagă.

Avînd în vedere că valoarea contractului este de 1 miliard de euro şi că aşa-zisul comision înseamnă 10%, mita reprezintă 100 de milioane de euro. Fostul preşedinte Emil Constantinescu îl are la mînă pe Traian Băsescu (dosarele de securist şi de mafiot, iar zilele trecute, la postul Antena 3, i-a arătat pisica), aşa că nu i-a fost greu să-l impună ca prim-adjunct al ministrului Administraţiei şi Internelor pe omul lui de casă, călăul minerilor de la Stoeneşti, Anghel Andreescu (fost Ologu). (30 septembrie 2005)

Zilele trecute, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a fost la Bruxelles. Acolo, el s-a întîlnit cu omologul său neamţ, care l-a convins să nu intervină în contractul EADS (pentru securizarea frontierelor României). Drept pentru care Blaga a dat telefon la Bucureşti şi a blocat traseul, firesc, al Dosarului către PNA. Menţionăm că acest contract e absolut scandalos: e în valoare de 1 miliard de euro, din care şpaga româno-germană va fi de 115 milioane de euro.

În Dosar figurează nume grele: Dana şi Adrian Năstase, Toma Zaharia ş.a. Aşa vă luptaţi, mă, puşlamalelor, cu corupţia? Preluînd aranjamentele predecesorilor şi bucurîndu-vă, voi, de comision? (14 octombrie 2005)

Luni, 24 octombrie, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blga, au avut o întîlnire de taină, în Germania, cu (încă) actualul cancelar Gerhard Schroeder. Subiectul? Contractul EADS, pentru securizarea frontierelor, în valoare de 1 miliard de dolari (comision 10%, adică 100 de milioane de dolari). De precizat că, ulterior, Vasile Blaga a plecat, singur, în Bavaria. Mai mult ca sigur că Tăriceanu şi Blaga s-au grăbit să perfecteze afacerea cît timp mai e Gerhard Schroeder la putere. (28 octombrie 2005)

Este adevărat că Dorin Marian a primit, zilele acestea, 25.000.000 de euro, din totalul de 100.000.000, care îi revin în calitate de „consultant” al contractului cu firma germană EADS, pentru securizarea frontierelor României? Celălalt profitor e Cătălin Harnagea. (25 ianuarie 2008)