Fiul consilierului lui Traian Băsescu, la ordinele preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu

Tutilescu-Catalin-2Judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care a decis arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian  Duicu, a concluzionat că acesta era de o periculozitate ieşită din comun. Influenţa sa se răsfrângea asupra autorităţilor locale, pe care le controla după bunul plac. Un exemplu este şi cel al şefului Gărzii de Mediu Mehedinţi, Cătălin Tutilescu, nimeni altul decât fiul fostului secretar de stat pe problema Schengen din MAI, Marian Tutilescu, actual consilier prezidenţial, cel care a gestionat contractul cu EADS, din care a primit bani partenerul de afaceri al avocatului Radu Pricop, viitorul ginere al lui Traian Băsescu.

Magistratul dă mai multe exemple, printre care şi pe cel al unei firme de pietriş, care avea, la CJ Mehedinţi, mai multe plângeri ale unor primari, plângeri care se refereau la calitatea proastă a pietrişului folosit de societatea respectivă. În motivarea arestării se arată că Duicu a analizat aceste reclamaţii şi a decis el singur că această firmă încalcă avizul de mediu. Aşa că i-a chemat la “ordin” pe şefii de la Mediu, în sarcina cărora, stătea, teoretic, aprecierea firmei respective.

După ce a judecat activitatea acestei firme, inculpatul Duicu a hotărât şi sancţionarea acesteia, convocându-i în acest sens pe numiţii Drăghici Adrian, funcţionar în cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române şi pe Tutilescu Cătălin, comisar şef al Gărzii Judeţene de Mediu Mehedinţi (fiul consilierului prezidenţial, Marian Tutilescu, fost secretar de stat în MAIn.r.), şi le-a cerut să acţioneze prin controale în sensul stopării activităţii acelui agent comercial. Le-a spus textual (după cum a arătat în fata instanţei) : “Duceţi-vă şi f…ţi-i p-ăia!

Tribunalul Bucureşti
motivarea arestării

Trafic de influenţă pentru Tutilescu jr.

Magistratul mai notează că acest mod de adresare, precum şi atitudinea inculpatului denotă nu numai îndrăzneală, ci şi greşita înţelegere a atribuţiilor unui preşedinte de CJ, care nu trebuie să fie discreţionar cu nimeni din judeţul în care este ales.

Şi ca să fie sigur că ordinele sale sunt îndeplinite de fiul consilierului prezidenţial Tutilescu, Duicu l-a chemat pe unul din şefii acestuia, cerându-i să înceteze controlul care-l viza pe Cătălin Tutilescu.

Presa locală scria, vara trecută, că ministrul de atunci al Mediului, Rovana Plumb, cea care l-a şi promovat în funcţie pe Cătălin Tutilescu a venit la Mehedinţi să semneze împreună cu baronul local Adrian Duicu un contract plătit din fonduri europene, pentru ecologizarea unor gropi de gunoi. Afacerea, câştigată de “regele asfaltului din Mehedinţi”, Sorin Duducea – arestat ulterior pentru evaziune fiscală – a fost parafată de ministrul Rovana Plumb şi de preşedintele CJ Adrian Duicu, în prezenţa comisarului şef al Gărzii de Mediu din zonă, Cătălin Tutilescu.

Fiul consilierului prezidenţial Tutilescu – datorii la oamenii de afaceri din judeţ

În vârstă de 32 de ani, Cătălin Tutilescu a avut o firmă, SC Jet-Set SRL, de intermedieri în comerţul cu combustibili. Firma a intrat în lichidare în 2012, de când Tutilescu jr. s-a angajat la stat.

Declaraţia de avere a junelui Tutilescu este impresionantă pentru un tânăr care lucrează de doar câţiva ani. Astfel, Cătălin Tutilescu deţine un teren agricol de 23.000 de metri pătraţi la Frumuşani (judeţul Călăraşi), două case în Drobeta Turnu Severin (una de 196 de mp, dobândită în 2010 şi alta de 200 de mp achiziţionată în 2009), un BMW fabricat în 2012 şi un Mercedes – an de fabricaţie 2006. Între anii 2011-2013, Tutilescu jr. a vândut două maşini în valoare de 42.000 de euro şi un teren cu 90.000 de lei.

Are două conturi în bancă – unul cu 56.000 de euro, celălalt cu 90.000 de lei şi încasează peste 14.000 de euro pe an din închirierea unui imobil din Drobeta Turnu Severin.

Are şi două datorii de câte 75.000 de euro către Cristian Cican şi Iulică Pătraşcu, doi afacerişti de top din Mehedinţi.