Rechizitoriul Doctorului Moarte

Activitatea criminala a comisarului sef Adrian Murea, chirurg la spitalul „Gerota”, a fost musamalizata de conducerea Directiei Medicale a MAI

murea3ZIUA continua dezvaluirile referitoare la comisarul sef Adrian Murea, cunoscut sub denumirea de Doctorul Moarte, medic chirurg la spitalul Ministerului Administratiei si Internelor „Prof. dr. Gerota” . Dupa grave abateri de la conduita profesionala, dar si in urma unui comportament social criminal, ce intra sub incidenta legilor penale, superiorii Doctorului Moarte din cadrul Directiei Medicale si chiar din conducerea ministerului n-au facut altceva decat sa acopere faptele abominabile ale acestuia.

Analogia mortii

Pentru cititorii care n-au urmarit intregul nostru serial vom face o scurta trecere in revista a activitatii infractionale a chirurgului Adrian Murea.

Unul dintre pacientii Doctorului Moarte, bolnav de neoplasm in faza terminala, i-a vandut acestuia, in calitate de imputernicit, imobilul din str. Delavrancea nr. 47, Bucuresti. La doua saptamani diferenta si-a dat obstescul sfarsit, ulterior dovedindu-se ca omul era netransportabil, morfinat, iar semnatura ii fusese falsificata. De asemenea, imputernicirea pe care dr. Murea a folosit-o in numele lui si semnatura nu erau autentice.

Tot pe baza unei imputerniciri notariale false, un alt pacient al Doctorului Moarte, suferind de neoplasm in faza terminala, a vandut imobilul din sos. Kiseleff nr. 39, catre o firma-fantoma. In aceeasi zi, casa a fost revanduta lui Joseph Stark, un bun prieten al lui Murea, cu care a incheiat mai multe afaceri „de succes”. La exact doua saptamani, pacientul a decedat, fara a sti ca medicul sau ii folosise identitatea in aceasta escrocherie.

De asemenea, dr. Menghelle de la MAI i-a vandut Doinei Dumitrescu, in baza unei imputerniciri notariale false, imobilul din str. Emanoil Porumbaru nr. 75, Bucuresti. Ceva mai devreme, Joseph Stark fusese arestat, iar la perchezitie s-a gasit in domiciliul sau stampila cu care au fost falsificate imputernicirile notariale folosite de Murea. Toate documentele trucate au fost autentificate la notarul public Livia Alexandru. Interesant este ca nici unul dintre proprietarii de drept ai acestor locuinte n-a intentionat vreodata sa-si vanda imobilele, si nici n-a dat cuiva procuri in acest sens.

Murea si-a terorizat propriul fiu

Dintr-o relatie de concubinaj cu Mirela-Nicoleta Nunweiler, Doctorul Moarte a devenit tatal lui Andrei-Nicolas. La inceput si-a dorit copilul, dar pe urma s-a razgandit. In primele luni de viata, deoarece micutul plangea, bunul lui tata l-a maltratat sistematic. De asemenea, pe mama lui Andrei-Nicolas a batut-o in mai multe randuri si chiar a alergat-o cu cutitul pe strada, in prezenta unor martori. Ceva mai inainte de nasterea fiului sau, Dr. Moarte l-a internat pe tatal Mirelei Nunweiler la spitalul „Gerota”, pentru o operatie de hernie inghinala. Dupa ce interventia chirurgicala a fost finalizata de doi superiori ai sai, Murea si-a permis sa-si opereze viitorul socru si de colecist, fara acordul acestuia ori al familiei. Cand si-a revenit din anestezie si afla ce i s-a intamplat, Lica Nunweiler evadeaza din spitalul MAI pentru a scapa cu viata.

Cum locuiau pe aceeasi strada, viitorul socru i-a imprumutat viitorului ginere (asa credea batranul) un Mercedes E clase, valorand peste 30.000 de euro, cu conditia ca in fiecare noapte sa-l aduca in garaj. Dupa un timp, Doctorul Moarte a anuntat familia Nunweiler ca automobilul a fost furat. In realitate, el a intocmit acte de vanzare-cumparare false, devenind proprietarul masinii. In aceeasi zi cu anuntarea furtului, fiul lui Murea si concubina acestuia au fost evacuati de Politie din casa doctorului, la cererea acestuia.

Conducerea MAI ii asigura spatele

Deoarece conducerea Directiei Medicale a MAI a refuzat eliberarea biletului de externare din spitalul „Gerota” a lui Lica Nunweiler, ZIUA a cerut ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, in numele familiei, normalizarea situatiei. De asemenea, a adus la cunostinta conduita profesionala a Doctorului Moarte. A urmat o intalnire intre reporterii ziarului si conducerea Directiei Medicale, in frunte cu chestorul principal, Mihai Marius Dan, la care ne-am referit pe larg in episodul anterior. Serviciul de comunicare publica al MAI ne-a furnizat un raspuns dupa o luna de zile, la data de 6 noiembrie 2006. In legatura cu biletul de externare solicitat in numele familiei, bineinteles ca cei din conducerea MAI s-au facut ca ploua, pentru a-l proteja pe Dr. Menghelle.

Pericolul „Gerota”

Din adresa primita din partea Serviciului Comunicare Publica, am aflat ca sesizarea noastra a „facut obiectul unor verificari efectuate de reprezentanti ai Corpului de Control al MAI, care au avut ca rezultat final ca dr. Adrian Murea – medic chirurg in cadrul Spitalului Prof. dr. Dimitrie Gerota nu a comis abateri de la deontologia profesionala, indeplinindu-si sarcinile de serviciu conform reglementarilor interne in vigoare”.

Ce inseamna asta? Ca e normal ca un bolnav care are nesansa de a intra pe mana structurii medicale a MAI sa fie operat de ce nu si-a dorit. Ca daca trebuie sa i se extirpeze un rinichi, se poate trezi fara amandoi, daca se mai trezeste. Intr-o emisiune televizata a postului OTV, a intrat in direct si colonelul (r) judiciarist Nesterov (fiul lui Arkadie Nesterov, venit in 1948 in Romania, trimis de rusi), care a avut tangenta cu faptele Doctorului Moarte. La un moment dat, acest pitoresc personaj a afirmat ca nici mort n-ar pune piciorul in spitalul „Gerota”. Acum il intelegem de ce. Tot in adresa primita din partea MAI ni s-a mai precizat ca alte acuzatii formulate la adresa Doctorului Moarte exced acestei institutii. In solicitarea noastra de informatii amintisem doar despre cazul Mercedesului, dar nu putem crede ca ofiterii competenti de acolo n-au monitorizat intregul serial. Asadar, daca Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si cel al Tribunalului Bucuresti „au dispus solutii de scoatere de sub urmarire penala si respectiv neincepere a urmaririi penale”, faptele nu exista, crede ministerul. Pai, noi tocmai asta am sustinut in serialul pe care l-am dedicat Dr. Menghelle din MAI. Ca superiorii ii acopera faptele criminale. Si-avem dovezi cu duiumul, pe care ne-am aratat gata sa le punem la dispozitia celor interesati. Doar ca nu ne-a cautat nimeni. Intre timp, chirurgul Murea, imbracat in haine MAI de ofiter superior, continua sa opereze. Oameni.

Mostenitor pe ultima suta de metri

Doctorul Moarte a avut in ingrijire o batrana fara rude.

Femeia locuia intr-un apartament cu trei camere, din str. Lacul Tei, in care avea multe bunuri de valoare. Murea spera ca, atunci cand batrana va deceda, averea avea sa-i ramana lui. „Pentru ca nu mai murea, Adrian s-a gandit ca e vremea sa-i pregateasca femeii un coctail, ca sa-i dea o mana de ajutor”, ne-a declarat fosta lui concubina, Mirela Nunweiler. Dupa despartirea celor doi, batrana a decedat. Chestorul principal Mihai Marius Dan a ingrijit-o si el pe sotia defunctului Sisman, fost sef al Directiei Medicale a MAI inaintea lui. Fiind suferinda de multiple afectiuni, si-a dat si ea obstescul sfarsit, lasand liber un apartament in Drumul Taberei. Toate acestea ne-au fost confirmate de chestorul Dan: „Imi place ca ati atins acest subiect vulnerabil. Doamna Sisman a insistat sa-mi lase apartamentul, dar nu am acceptat. Apartamentul este gol la ora actuala (septembrie, 2006 – n.r.), iar in sase luni primaria va decide soarta acestuia. Eu am luat legatura, pana acum, incerc… cu toti mostenitorii, daca exista asa ceva”. La sfarsitul lui octombrie anul trecut am primit o adresa din partea lui Dragos Teodor Sburlan, din Pitesti, care-i multumea chestorului Dan ca l-a cautat, el fiind unicul mostenitor al doamnei Sisman. Am purtat ulterior o convorbire telefonica, din care a rezultat ca mostenitorul a fost contactat la cateva luni de la moartea batranei, dar si dupa aparitia articolelor noastre din 15, respectiv 31 august 2006.

Protectia sefilor din minister

Inainte de demararea acestui serial, am luat legatura cu dr. chirurg Adrian Murea, care si-a aratat disponibilitatea de a avea o discutie cu noi.

Insa, doar atat. Degeaba l-am mai contactat in cateva randuri – rezultatul a fost acelasi. Ne-a evitat sistematic. Noroc ca superiorii sai pe linie ierarhica, Mihai Dan si Dorin Oprescu, au fost mai receptivi.

Cu ocazia intalnirii noastre am primit asigurari ferme ca „structurile abilitate ale ministerului” au facut cercetari cu privire la problemele Doctorului Moarte, si ca vom afla concluziile. Si le-am aflat. Menghelle e nevinovat. Pusi in fata acestei situatii, am inteles cat de interesat este ministerul de a-si proteja angajatul. Si ne-a mai zis chestorul Dan: „I-am explicat lui Murea ca lucrurile pe care le-a facut sau le face in timpul sau liber sunt treaba lui, iar acuzele care i se aduc sunt de resortul altei structuri”.

Asta, ce sa mai insemne? Ca daca MAI are un angajat care se drogheaza, se ocupa cu trafic de persoane, prostitutie ori crima organizata, in timpul sau liber, nu-i treaba ministerului? Dar a cui? Nu conteaza nici daca ofiteri de rang inalt din MAI, activi si in rezerva, au furat bani din fondurile unei case de ajutor reciproc, dupa cum vom demonstra intr-un articol viitor? Atunci nu mai e nimic de adaugat. Inseamna ca avem ministerul pe care-l meritam.

Pensie alimentara, in bataie de joc

Fiul Doctorului Moarte, Andrei-Nicolas, s-a
nascut la data de 2.12.2000. Desi locuia pe aceeasi strada, dupa ce l-a dat afara din casa, impreuna cu mama lui, Adrian Murea n-a trecut pe la el, decat ca s-o rupa in bataie pe Nicoleta Nunweiler. Atunci cand n-o intalnea, ca sa-i aplice corectii, pe strada, in magazine ori la piata. In acest sens exista zeci de certificate medico-legale. In schimb, nu s-a sinchisit sa dea vreun ban pentru intretinerea minorului. Dupa trei ani, odata cu procesul pentru incredintarea acestuia (Dosar nr. 1028/2003), la un salariu de 7.000.000 de lei i s-a stabilit o pensie alimentara de 1.800.000 de lei. Judecatorul n-a tinut cont ca putea merge pana la o patrime din venituri, ca sa nu-l saraceasca. Dar si la aceasta decizie, Murea s-a opus, oferind un singur milion de lei. Si de la data deschiderii procesului, nu din momentul separarii celor doi soti, asa cum ar fi fost normal. Pana la urma, pensia a ramas 1.800.000 de lei. In 2004, in cadrul unui alt proces, un judecator mai cerebral a stabilit ca minorului sa i se plateasca 25% din toate veniturile lunare ale tatalui. Inclusiv prime, sporuri si tot felul de indemnizatii. Cu toate acestea, o anume Seitan, sefa serviciului financiar al spitalului „Gerota” al MAI a masluit documentele contabile, minorul primind cel mai mult 3.100.000 de lei pe luna. Abia in ianuarie acest an, minorul a primit suma de 14.700.000 de lei, care este mai aproape de adevar, raportat la salariul unui medic chirurg din structura MAI.

O minte bolnava

Doctorul Moarte i-a intentat fostei concubine proces pentru stabilirea unui program de vizitare a minorului (dosar nr. 10833/2006). A cerut sa-l poata lua la el, miercurea si vinerea, cate doua ore si jumatate, de doua ori pe luna, de sambata la pranz pana duminica seara, de Craciun si Revelion in anii fara sot si doua luni pe an in timpul vacantei. Toata lumea a crezut ca aceasta interventie este rezultatul dragostei de tata, insa lucrurile nu stateau tocmai asa. In realitate, Adrian Murea dorea ca in timpul cat copilul s-ar afla la el, mama lui Andrei-Nicolas sa-i plateasca pensie de intretinere. Cu siguranta, doar o minte bolnava poate merge atat de departe. Mirela Nunweiler a aratat in timpul procesului ca tatal natural avea fata de minor „un comportament nefiresc, astfel incat din cauza agresiunilor fizice si verbale, copilul tremura ori de cate ori aude zgomot, fiind indrumat catre un consultant psihiatric”. Pana la urma, Doctorul Moarte a renuntat la proces, printr-o declaratie notariala, dovedind astfel cat de interesat era de relatiile cu acesta.