Eugen Nicolaescu este citat ca martor in procesul FNI

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice, a fost citat ca martor in procesul privind prabusirea Fondului National de Investitii. In iunie, Nicolaescu a devenit presedintele interimar al CNVM si a suspendat activitatea FNI.

Instanta Tribunalului Bucuresti a admis ieri solicitarea partilor din dosar ca actualul ministru al Sanatatii, liberalul Eugen Nicolaescu, sa fie citat ca martor in procesul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI).

La 2 mai 2000, dupa revocarea din functie de catre Guvern a conducerii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Nicolaescu a fost numit presedinte interimar al institutiei, detinand aceasta functie pentru cateva zile. Totodata, premierul de atunci, Mugur Isarescu, desemna membrii comisiei interimare care a indeplinit atributiile CNVM cateva zile, pana la adoptarea de catre Parlament a unei hotarari cu privire la componenta nominala a Comisiei. Dupa o saptamana, Nicolaescu a fost numit de Parlament in conducerea CNVM, din partea PNL, dar si-a dat „demisia de onoare” dupa numai 24 de ore, anuntand ca aceasta hotarare este un raspuns la „atentatul” la imaginea sa lansat de unii parlamentari in timpul audierilor.

Eugen Nicolaescu a declarat ca in urma cu sase ani a fost, pentru o saptamana, presedintele interimar al CNVM si ca a suspendat activitatea FNI pentru a se asigura ca nu va mai fi comisa nicio ilegalitate, dupa care a demisionat.

Partile in procesul FNI au afirmat ieri ca citarea lui Nicolaescu este necesara in legatura cu suspendarea activitatii societatii de administrare SOV Invest fara numirea unui administrator intermediar.

Razvan Pritulescu